۷ خوراکی خطرناکی که خطر ابتلا به انواع سرطان را در شما افزایش می دهند

۷ خوراکی خطرناکی که خطر ابتلا به انواع سرطان را در شما افزایش می دهند

سرطان یکی از بیماری هایی است که انسان با شنیدن نامش وحشت می کند. اما این بیماری که روزگاری یک بیماری صعب العلاج شناخته می شد اکنون به یک بیماری رایج تبدیل شده که سبک زندگی مدرن نقش زیادی در بروز آن داشته است. برخی از انواع سرطان ها قابل پیشگیری نیستند. ممکن است ژن های شما در ابتلا به سرطان موثر واقع شوند و در برخی موارد دیگر نیز فاکتورهای محیطی که می توانیم روی آن ها کنترل داشته باشیم، مانند آلودگی هوا، تشعشعات هسته ای یا مواد شیمیایی محیط کار در بروز سرطان نقش دارند. برای مثال در ایالات متحده نزدیک به نیمی از موارد ابتلا به سرطان یا مرگ های ناشی از آن در ارتباط با فاکتورهای قابل پیشگیری هستند و محققان دریافته اند که کاهش خطر ابتلا به این بیماری امکان پذیر است.

غذاهای سرطان زا

بزرگ ترین عامل ابتلا به بیماری سرطان، استعمال دخانیات است. داشتن اضافه وزن و نداشتن تحرک فیزیکی نیز نقش قابل توجهی در بالا بردن احتمال ابتلا به این بیماری دارد. با این وجود، یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش مصرف غذاهای خاصی است که مشخص شده ارتباط مستقیمی با ابتلا به این بیماری دارند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۷ مورد از غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش می دهند آشنا کنیم.

غذاهای فرآوری شده می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند

غذاهای سرطان زا

محققان فرانسوی که اخیراً بر روی نقش غذاهای فرآوری شده در ابتلا به سرطان متمرکز شده بودند به نتایج شگفت انگیزی دست یافته اند: افرادی که غذاهای فرآوری شده بیشتری می خورند؛ اقلام غذایی مانند چیپس، شکلات، نوشابه، غذاهای فریز شده و سوپ های آماده، بیشتر از کسانی که در خانه و با استفاده از مواد طبیعی خام غذا تهیه می کردند به سرطان مبتلا می شوند. از این رو غذاهایی که به صورت بسته بندی شده در پلاستیک یا به صورت سرد سرو می شوند ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش داده و باید در کمترین حد ممکن مورد استفاده قرار گیرند.

گوشت قرمز پروتئینی دارد که می تواند به روده ها آسیب رسانده و امکان ابتلا به سرطان کولون را افزایش دهد

غذاهای سرطان زا

گوشت قرمز به طور رسمی در فهرست اقلام غذایی سرطان زا قرار ندارد اما یک پروتئین خاص به نام «heme» در این گوشت وجود دارد که باعث قرمز شدن رنگ گوشت می شود و می تواند با وارد کردن آسیب به روده ها، احتمال ابتلا به سرطان کولون را افزایش دهد.

گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، همبرگر و هات داگ می توانند باعث ابتلا به سرطان شوند بخصوص اگر به صورت مرتب مصرف شوند

غذاهای سرطان زا

خوردن مقادیر زیاد گوشت که نمک زده شده، خشک شده و یا دودی شده است می تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان های معده و روده شود. بخش اعظم این خطر به این موضوع برمی گردد که این غذاها حاوی مقادیر بالایی نیترات هستند: مواد شیمیایی افزودنی که به حفظ رنگ صورتی گوشت و مزه شور و خوشمزه آن کمک می کنند. حتی در مورد گوشت هایی که با برچسب «بدون نیترات» عرضه می شوند نیز این خطر صدق می کند.

هر غذایی که در پلاستیک و ظروف پلاستیکی قرار بگیرد می تواند به ترکیبات شیمیایی سرطان زا آلوده شود

غذاهای سرطان زا

فتالات ها (Phthalates) ترکیبات شیمیایی هستند که باعث انعطاف پذیری و دوام بالای پلاستیک ها می شوند، اما برخی از آن ها باعث ایجاد مشکلاتی برای هورمون های درون ریز بدن شده و با تغییر عملکرد این هورمون ها امکان ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. استفاده از ظروف شیشه ای و استیل در آشپزخانه به جای ظروف پلاستیکی  که در طول زمان ترکیبات شیمیایی خود را به درون غذاها منتقل می کنند، آسان ترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان از این راه است.

قند باعث افزایش وزن می شود که یکی از فاکتورهای مهم در ابتلا به سرطان است

غذاهای سرطان زا

خوردن اقلام خوراکی و نوشیدنی شیرین در مقادیر فراوان نه تنها خطر ابتلا به دیابت را در شما افزایش می دهد بلکه نحوه کار سلول های مستقر در روده ها را نیز تغییر داده و شرایط را برای ابتلا به سرطان مهیا می سازد. البته خطر خوردن بیش از حد مواد قندی با ابتلا به سرطان پایان نمی یابد زیرا مطالعات جدید نشان داده که مواد قندی می توانند رشد تومورهای سرطانی را نیز به مقدار قابل توجهی افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: با شایع ترین انواع سرطان در میان مردان آشنا شوید

سیاه کردن گوشت از طریق گریل کردن یا کباب کردن نیز می تواند در ابتلا به سرطان موثر باشد

غذاهای سرطان زا

وقتی که گوشت هایی مانند گوشت مرغ، گوساله و ماهی در دماهای بالا پخته یا کباب می شوند، ترکیباتی به نام آمینه های هتروسیکلیک و هیدروکربن های بودار پلی سیکلیک در آن ها شکل می گیرد. این ترکیبات می توانند تغییر در ساختار دی ان ای را موجب شده و خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش دهند. برخی مطالعات نشان می دهد که خواباندن گوشت در محلول ها و ترکیبات خاص قبل از کباب کردن می تواند این خطر را کاهش دهد. مطالعات محققان دانشگاه ایالتی کانزاس نشان داده که خواباندن گوشت در ادویه هایی مانند رزماری، آویشن ، پونه و مریم گلی می تواند مقدار ترکیبات مضر فوق در گوشت را به میزان ۸۷ درصد کاهش دهد.

هر چه بیشتر مشروبات الکلی بنوشید احتمال ابتلا به سرطان گلو، کبد، سینه و کولون در شما افزایش می یابد

غذاهای سرطان زا

هر چه در مصرف مشروبات الکلی بیشتر زیاده روی کنید احتمال ابتلای شما به سرطان بیشتر خواهد بود. یک مطالعه جدید بر روی مصرف کنندگان مشروبات الکلی در ۱۹۵ کشور و منطقه در جهان نشان داده که از هر ۴ مورد مرگ و میز ناشی از سرطان، یک مورد آن مربوط به زیاده روی در مصرف مشروبات الکلی بوده است.

با خوردن میوه، سبزیجات، غلات کامل و بقولات احتمال ابتلا به سرطان را در خود کاهش دهید

غذاهای سرطان زا

علاوه بر کمک به شما برای سیر شدن و تامین ترکیبات مغذی مورد نیاز بدن، غذاهای فیبردار مانند غلات، حبوبات و بقولات، می توانند خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش داده و به سیستم گوارشی شما نیز کمک نمایند. سبزیجات و میوه های رنگدار مانند کرفس، کلم، هویج و گوجه فرنگی حاوی ترکیبات شیمیایی مفید گیاهی هستند که باعث ایجاد رنگ روش، بو و مزه این اقلام می شوند. این ترکیبات مفید گیاهی باعث کاهش التهاب شده و مانند محافظ درونی از تبدیل شدن غذاها و نوشیدنی هایی که می خوریم به ترکیبات سرطان زا جلویگری می کنند. همچنین این ترکیبات می توانند باعث جلوگیری از صدمه به ساختار دی ان ای یا کمک به ترمیم آن شوند.

خوردن یک فنجان قهوه یا چای سبز نیز می تواند برای بدن بسیار مفید باشد

غذاهای سرطان زا

محققان دریافته اند که نوشیدن قهوه خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مانند سرطان رحم، پروستات، کبد، دهان، حلق و سینه را کاهش می دهد. اگر بیشتر به چای علاقه دارید نیز باید بدانید که تحقیقات گسترده نشان می دهند که انواع سبز چای که دارای مقادیر زیادی ترکیبات شیمیایی گیاهی به نام پلی فنول هستند می توانند مانع از تقسیم شدن و رشد سلول های سرطانی شده و همزمان سرعت شکل گیری رگ های خونی اطراف تومورها را کاهش می دهند.

بیشتر بخوانید: خودتان را برای مبارزه با سرطان، آماده کنید

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۵ نظر

ورود

  • داریوش فروردین ۱۰, ۱۳۹۸

    من با سوسیس و کالباس موافقم که سرطان زا هستن.هر وقت میخورم سیستم گوارشم می‌ریزه به هم اولش دل پیچه شدید میگیرم بعدش معدم گاز تولید می‌کنه هی آروغ میزنم بعضی وقتا اسید با آروغم می‌ریزه بیرون.خلاصه تا این سوسیس رو دفع کنم نابود میشم .و چنان بوی مدفوعی بدی دارم که تحملش نه تنها برای خودم حتی برای موجودات دستشویی غیرقابل تحمله.سه بار سیفون میکشم و عطر میریزم تو چاه تا بوی گند بره .البته الان سه روزه نخوردم ولی ترکش سخته لامصب

    • سعید فروردین ۱۰, ۱۳۹۸

      بابا تو دیگه کی هستی داری میگی بهم میریزه معدت خب نخور مجبورت که نکردن، من خودم سالهاست که لب به سوسیس کالباس نزدم توی این ده سال اخر شاید دو سه بار سوسیس خورده باشم، منم وقتی میخورم معدم بهم میریزه

    • seedni فروردین ۱۰, ۱۳۹۸

      داریوش ::: حالمونه بِهَم زدی

    • nima فروردین ۱۰, ۱۳۹۸

      خدا وکیلی لازم بود اینقدر با جزییات بگی

  • قلی فروردین ۱۲, ۱۳۹۸

    یادتون رفت پیازم سرطان زاست