بلیط اکران ۹۸ مثل پسته ۳۰۰ هزار تومانی، اولین شوک قیمتی سال جدید بود. اسفند ۵۷ قیمت هر بلیط سینما ۲۵ ریال بود. اسفند ۹۷ قیمت بلیط به حدود ۱۲۰ هزار ریال رسید که افزایش ۵ هزار برابری را نشان می دهد. این در حالی است که از اول فروردین ۹۸، قیمت بلیط سینماها، بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته و به حدود ۲۰ هزارتومان رسیده است.
در کل تعطیلات نوروز، قیمت بلیط سینماها حداقل در تهران، روی رقم ۲۰ هزار تومان ثابت ماند و خیلی ها را در حسرت تماشای گروهی فیلم های اکران نود و هشت قرار داد. این در حالی است که رسانه ملی نیز نتوانست نمره قبولی را در برنامه سازی نوروزی کسب کند و سیل و گرانی، عید غم باری را برای خیلی ها رقم زد.
گویا پس از گوشت و آجیل، سینما نیز در فهرست بلند بالای کالاها و خدمات لوکس قرار گرفته و دسترسی عموم به سینما های مجهز، با این رویه قیمت گذاری شناور، محدود شده است. اگر شما خواهان تماشا فیلم های اکران ۹۸ با قیمت ارزان هستید، باید به سینماهای مرکز یا جنوب شهر رجوع کنید. تغییر قیمت بلیط سینما، سیگنالی برای افزایش دستمزد سلبریتی های سینمای ایران است که رقم های نجومی از آن گزارش می شود. احتمالا با توجه به رکود تورمی سال نود و هشت و مشکلات اقتصادی در سال سخت تحریمی و فرا رسیدن رمضان و محرم و صفر در نیمه اول سال، شاهد کاهش میزان مخاطب و افت اقتصاد سینما در سال رونق تولید باشیم.
حتما بخوانید: رحمان ۱۴۰۰: کمدی بی معنی اما پر فروش اکران ۱۳۹۸
گران شدن عجیب بلیط سینماهایی که در یک دهه اخیر، اقتصاد موفقی را تجربه نکرده است، همان ۱۰ درصد جمعیت سینمارو را نیز کاهش می دهد و این زنگ خطری برای آینده سینمای ایران است. سینمایی که در آن، پویایی دیده نمی شود و ژانرها و چهره های تکراری و سناریوهای دم دستی مبتذل، به زور سلبریتیهای سنتی و جدید، جولان می دهد. قطعا گزارش اقتصاد سینمای ایران در اواخر اسفند ۹۸، خواندنی خواهد بود. این که چرا روند قیمت گذاری بلیط سینما در ایران، تولید و اکران فیلم ها، روالی کاملا متفاوت با دنیای مدرن سینما در جهان را دنبال می کند، پرسشی است که مثل بسیاری سوالات دیگر، پاسخی برای آن «یافت مینشود!».
حتما ببینید: نقد فیلم «چهار انگشت» اکران نوروزی ۹۸
تراژدی ۲۰ هزار تومان!
روزهایی که در این دو هفته ابتدایی فروردین جزو تعطیلات رسمی کشور نیستند و همچنین روزهای سهشنبه (نیم بها) و شنبهها _که به صورت اختیاری قیمت بلیت برخی از سینماها نیم بها است_ مانند سالهای گذشته بر اساس بهای جدید و به صورت یکسان در تمام روزهای هفته است. بنابراین قیمت بلیت روزهایی که در این ایام، در تقویم تعطیل رسمی نیستند و یا روزهای سهشنبه (نیم بها) تفاوتی با روزهای تعطیل ندارند و به طور کلی امسال تا ۱۶ فروردین ماه بهای بلیت بر اساس قیمتهای جدید محاسبه میشود.
سخنگوی شورای عالی اکران تاکید کرده بود که بهای بلیت بعد از تعطیلات نوروز یعنی از شنبه ۱۷ فروردین ماه به حالت عادی برگشته و تنها در تعطیلات رسمی و پنج شنبه و جمعه افزایش قیمت بلیت خواهیم داشت و در دیگر روزهای هفته بلیت سینماها به همان روال گذشته است. همچنین روزهای سهشنبه هر هفته _به صورت اجباری در همه سینماها_ و روزهای شنبه _به صورت اختیاری در برخی سینما_ بهای بلیت نیمبها محاسبه خواهند شد.
قیمت بلیط سینما در سال ۹۸
پیش از این در روزهای پایانی اسفندماه غلامرضا فرجی سخنگوی کارگروه اکران قیمتهای جدید بلیت سینماها را اعلام کرده بود که به این شرح است:
حداکثر قیمت بلیت در سینماهای مدرن در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه ۱۳ هزار تومان، روزهای سهشنبه (نیمبها) ۹ هزار تومان و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل ۱۸ هزار تومان خواهد بود. بسیاری از سینماهای خوب تهران در این گروه قرار دارد.
بهای بلیت سینماهای ممتاز در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه حداکثر ۱۱ هزار تومان، روزهای سهشنبه (نیمبها) ۷ هزار تومان و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل ۱۳ هزار تومان است.
قیمت بلیت در سینماهای درجه یک در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه حداکثر ۹ هزار تومان، روزهای سهشنبه (نیمبها) ۵,۵۰۰ هزار تومان و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل ۱۱ هزار تومان خواهد بود.
قیمت بلیت در سینماهای درجه دو نیز در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه حداکثر ۷ هزار تومان، روزهای سهشنبه (نیمبها) ۵ هزار تومان و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل ۱۰ هزار تومان تعیین شده است.
مبالغ فوق بدون احتساب مالیات بر ارزشافزوده تعیین شده لذا سینماداران باید براساس قانون مالیات بر ارزشافزوده، با افزودن ۹ درصد مالیات به ارزشافزوده اقدام به فروش بلیت کنند.
قطعا افزایش قیمت بلیط سینما، عاملی برای ترغیب آن ۸۱ درصد جمعیت کشور که اصلا مخاطب سینما نیستند، نخواهند بود. هم چنین، گران شدن قیمت بلیط سینما به دلیل گران شدن هزینه تمام شده ساخت و تولید یک فیلم سینمایی بلند، توجیه چندانی ندارد. چرا که مثل خیلی کالا و خدمات دیگر در کشور، قیمت نهاده های تولید در سینما، «الکی گران» است. اینکه تا سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، برای تماشای یک فیلم سینمایی ایرانی، باید یک ایران چک ۵۰ هزار تومانی پرداخت کنیم، مثل پراید ۵۵ میلیون تومانی، یک شوخی خواهد بود که کم کم، جدی میشود!
آیا شما حاضر به تماشای فیلم های سینمایی ایران با قیمت ۲۰ هزار تومان هستید؟
بسیاری از محصولات ایران مثل رحمان ۱۴۰۰ مفت هم گران هستند چه برسه به این که مبلغ بیست هزار تومان هم بابتش بدی
سینمای ایران برخلاف جهان یک سینمای رانتی نفتی بی ارزشه که به زور میخواد محصولات مبتذل بنجلشو به مخاطبی که هیچ حق انتخابی نداره تحمیل کنه وگرنه اگر فیلمهای روز سینمای جهان در ایران اکران بشه دیگه کسی سراغ این آشغالا نمیره
مشکل دیگه اینه که ما در سینما مخاطبینی داریم که براشون وضع مملکت و اوضاع اقتصادی مردم واین قبیل مسائل هیچ ارزشی نداره این قبیل افراد که علاقه زیادی هم به فیلم های از رده خارج به ظاهر کمدی فاسد ایران دارند دلیل اصلی بحران فعلی سینما هستند وگرنه اگر یک اتحاد همگانی وجود داشت و سینمای ایران تحریم میشد و حتی یک نفر هم نمیرفت آن وقت نه تنها قیمت بلیط سینما پایین میرفت بلکه فیلم های بهتری هم تولید میشد ولی حیف که این اتفاق هیچ وقت نمی افته