عصر جدید احسان علیخانی که کپی برابر اصل امریکن گات تلنت و برنامه های مشابه استعدادیابی جهانی است، تداوم سریال عجیب و غریب حکومت ستاره و مربع ها و اپلیکیشن های میلیاردی در رسانه ملی است. حکومت اپلیکیشن های پرداخت مجازی، نه فقط در رسانه ملی و اسپانسری برنامه های تلویزیونی، بلکه در سینما نیز، جولان می دهد به گونه ای که در «رحمان ۱۴۰۰»، طنز مبتذل پر فروش این روزهای اکران بهاری، بخشی از سناریو فیلم شده است و دو هنرپیشه فیلم درباره ۷۲۴ با هم تبادل نظر میکنند! به هر حال این اتفاقات عجیب و غریب را باید به اخراج سرمایه شبکه ۳ (عادل خان) از این رسانه پس از ۲۲ سال اضافه کرد.
به نظر می رسد که عصر جدید، بیشتر جنبه سرگرمی دارد تا استعداد یابی. شرکت کننده ای که فقط برای دیده شدن آمده است و استیج عصرجدید را با اجرای خانگی هنرش برای اعضای خانواده اش، اشتباه گرفته است، عدم استقبال استعدادهای ناب از برنامه را نشان می دهد و یا بدسلیقگی احسان و هیات انتخاب را برای دادن مجوز به او جهت اجرا تلویزیونی!
حتما ببینید: با داوران عصر جدید آشنا شویم
عصر جدید با ادعای اولیه اش که استعدادیابی می کند، فاصله زیادی دارد و نه بسیاری از شرکت کننده ها و نه چهار داور، در قد و قواره تلنت و تلنت شناس نیستند. البته برای آریا، بایستی پرونده جداگانه باز کرد. اگر چه استعدادهایی که در امریکن آیدل و گات تلنت و غیره روی صحنه می آیند، توسط سلبریتی هایی داوری می شوند که نهایت در ۲ رشته، چهره شاخص هستند، اما آنجا نیز جنبه سرگرمی و فان قضیه، مهم تر از استعدادیابی و این چیزهاست و البته دست آن ها باز تر از رسانه ملی است.
در عصر جدید، اکنون شاهد جولان استعدادهای معمولی و دم دستی هستیم که به احترام عزیزان، از بیان مصداق ها خودداری می کنیم و شاید خود شما نیز در ذهن فریبکار، مواردی را اکنون مرور کرده باشید.
بیتباکس، بریکدنس و گرافیتی را کمترکسی میشناخت. احسان علیخانی دنبال همین ناشناختهها و کمترشناختهشدهها بود. اینطور شد که مُجوز پیوند «هیپهاپ» و «تلویزیون» را گرفت. او اخذمجوزهای بسیاری را در کارنامه خود دارد. انگار قرار است بسیاری از نخستینها در سیمای جمهوریاسلامی بهدست علیخانی رقم بخورد. او مجریِ پُرطرفدار و درعینحال حرفگوشکنِ صداوسیماست. «عصر جدید» مُزد این دو فاکتورِ علیخانی بهحساب میآید!
رپ در تلویزیون ایران معمولا در دوحالت رُخصتِ حضور پیدا میکند: مسخرهبازی یا مُجرمانگاری. مهران مدیری پیشگام استفاده مسخرهآمیز از رپ است. وزنه اصلیِ این ماجرا هم بر دوش جواد رضویان میافتد. این بازیگر انگار توجه ویژهای به رپ دارد. او در سریال سروش صحت هم در جایگاه یک رپر قرار گرفت.
رضویان حتی چندوقت پیش در خندوانه اجرای رپ داشت. وقت دیگری که صداوسیما سراغ این شاخه از هیپهاپ میرود، زمان کاراکترسازیِ منفی است. آنهایی که قرار است دُزد، عیاش و شَرور نشان داده شوند، شیفته رپاند! شخصیت مانی در سریال «بچهمهندس» مصداق دقیق این حرف است. او تُخس، جِلف و شَر بهتصویر کشیده شد و خانوادهای ازهمپاشیده داشت. در واقع میتوان گفت صداوسیماییها معمولا وقتهایی سراغ رپ میروند که دو نوع کاراکتر دارند: شرور و بد یا لوده و مسخره! درک آنها از هیپهاپ اغلب همینقدر سطحی و نادرست است.
زهرا چخماقی یکی از کارمندان تلویزیون است که گزارشی تخریبی علیه هیپهاپ ایران ساخته. او در یکدقیقه با ترکیبهای زیر برای کوبیدنِ رپ زور میزند: «خیلی ذهنو درگیر میکنه؛ خیلی تنده؛ خوشم نمیاد؛ موادمخدر؛ قانونشکنی؛ جملات مبتذل و تحقیرآمیز؛ آشفتگی؛ نمیشه جلوی خونواده و حتی دوستها گوش داد؛ بیاعتنایی به ساختارهای شعری و قافیهسازی؛ درست صحبت نمیکنن؛ رپ و حرفهاش تأیید اجتماعی نداره؛ مواجهه با مفاهیم پوچگرا، افسرده و پُر از ناسزا.»
بهقول «فدایی» در «جعبه جادویی»، «ندارم حسی به عشقی که تحمیل شه از جعبه جادویی/نمیشه سربسته حرف زد/وقتی آینه نشون میده سرباز هرشب/عقلم میگه بجنگم بشکنم مرزهای فلزی رو/به تلویزیون نشم خیره/یه جعبه که به زبونای مختلف چرند میگه/در حدی که/جنگ شده سینمای حضار و ….
از طرفی، داورانِ این میدان چه کسانیاند؟ آیا صلاحیت نظردهی درباره هیپهاپ را دارند؟ نگاهها و سوالهای داوران نشان میداد که آنها نخستین برخورد -دستکم- مستقیمشان با هیپهاپ را در «عصر جدید» تجربه کردهاند!
به نظر شما، عصر جدید احسان علیخانی، به استعدادیابی حرفه ای کمک میکند؟
برنامه کاملاً اعصاب خرد کنیه، اجرا های ضعیف و داور های کاملاً غیر مرتبط البته آقای حیایی خوبن
تلویزیونی که همه شبکه هاش چرت پخش میکنه ولی جای امیدواری داره برای آینده !
کپی غیر قانونی از برنامه های خارجی پیگرد قانونی دارد !!
البته بماند ۱/۱۰۰۰م اَمریکن گات تلنت نمیشه ولی به هر حال باید مجوز میگرفتن.
والا یکی استعداد داره و مردم هم اینو میدونن و ۴ ستاره قرمزه میگیره و رد میشه !
بعد یک سری ناتوان جسمی و ذهنی میاد و اجرا میکنه یک سرودی رو و ۴ ستاره سفید و روشن میگیره و میره فینال !
کلا ماه عسل هست و ستاره ها از روی ترحم و دلرحمی داده میشوند .
برنامه از ریشه مشکل داره خودم دیدم با حرف زدن احسان علیخانی رای نونهالی برگشت بنظرم نونهالی و حیایی باید عوض بشن داوری که نظر بقیه در رای ش تاثیر گذار باشه بدرد داوری نمی خوره اصلا علیخانی کاری جز دفاع کردن از استعداد های کاغذی و تبلیغ ستاره و مربع نداره بیننده های توی سالن انگار تو عمرشون استعداد ندیدن استعداد یعنی شخص با تلاش بسیار زیاد یا نبوغ ذاتی بتونه نمایشی رو به اجرا بزاره که هرکسی نتونه بهش فکر کنه ولی انگار شرکت کننده ها برای جایزه برنامه میان و حسابی به برند و کیفیت برنامه ضربه حسابی زدن
ی برنامه شبکه یک داشت نوروز ۹۰ فک کنم داوراش حسین رفیعی با ستوده بودن استعداد یابی بود اون خیلی از این برنامه بهتر بود
آره من یادمه، اون موقع من ده سالم بود و واقعا برنامه جالبی بود، بیشتر شرکت کننده ها یادمه تقلید صدا بلد بودن
فکر کنم که بعد از اینکه برنامه تموم شد اینایی رو که قبول کردن رو در غالب یه تور (مثل سیرک) دور ایران میگردونن و برنامه اجرا میکنن و ثروت بی نهایتی میسازن (و گرنه برای چی باید یه جا جمعشون کنن؟)
فکر میکردم اومدم یه نقد درست و حسابی از عصرجدید بخونم نه اینکه در مورد هیپ هاپ بخونم!
دقیقا حق با شماست….
برای فصل اول برنامه خوبیه اما داوران به جز اریا عظیمی نژاد واقعا بدرد این برنامه نمیخورن و باید در فصل های بعد عوض بشن برنامه نیاز به فان و اجرا های سرگرم کننده داره اما بیشتر اجرا ها بیش از حد تکراری و معمول هستند چرا که هر فردی از جامعه با یک یا دوسال تمرین به راحتی به مهارتی چه بسا بیشتر نسبت به اجرا های عصر جدید دست پیدا میکنه و این کیفیت برنامرو پایین میاره انتظار میره که در فصل های بعدی این برنامه کیفیت و سطح کار این برنامه بالاتر بره و واقعا به هدفش که استعداد یابی هست دست پیدا کنه.
جناب اقای علی زمانی نویسنده سایت روزیاتو شما چه دلایلی دارین در مورد خوب بودن رپ که اینطور ازش دفاع میکنین و از خانوم چخماخی که یکی از خبرنگاران خوب تلوزیونه بد گویی میکنین؟
بله به نظر منم عصر جدید برنامه ی اونقد خوبی نیست و منم از جولان دادن شرکت های پرداخت مجازی بدم میاد
ولی در مورد رپ باید بگم که اولا خودم یه جوون دهه هفتادی ام و تقریبا تمام رپر های ایرانو میشناسم و اهنگاشونو گوش کردم و الان دیگه مطمعنم رپ بدرد نمیخوره و چیز خوبی نیست با همن توصیفاتی که شما از قول خانوم چخماخی گفتین
تو نوجونی خیلی رپ گوش میدادم حتی تا درجه ی به سردرد رسیدن و میدونستم چون تند میخونن و اعصاب خورد کنه اینجوری میشه ولی به خاطر باد داشتن کله نادیده میگرفتم و بیخیالش نمیشدم . و خیلی پیش میاد که رپرا تو اهنگاشون قافیه کم میارن و یه چیز بی ربط میگن که ساختار شعر نداره و بعضیاشونم اینقد از نامیدی و سیاهی میخونن که ادم افسرده میشه مثل علی سورنا و صادق و موندم چرا باید به اهنگ های اینا گوش داد وقتی که از زندگی و حال روحی خرابشون تو اهنگاشون میخونن
خیلی ممنون از دوستان بابت کامنت های جذاب و خواندنی. به امید عصر جدید بهتر در فصل بعدی
اوووف من یه مدت ۳ ساله بود که کامنت نمیدادم تو سایتتون اما این مطلب رو ترکروندین
این تیکه فدایی رو خوب اومدی آقای زمانی اسم آهنگ هم جعبه جادویی هستش
برنامه که اصلن ضعیفه ولی جدس ببینین که کار به کجا رسوندن یه موقع شده بود که یه سری از برنامه سازای خوب ناامید شده بودند و رفتند همون موقع یه سریا موندن با زور خودشون به زور موندن مثل عادل آقای مجری و خیلیای دیگه که نمیشد بیرونشون کنن چون مردمی بودند حالا بعد گذشت چند سال دیگه اینقد مردم به تلویزیون اهمیت نمیدن و در واقع کاری کردن که تلویزیون فاکتور بی اهمیتی بشه قدرت افتاد دستشون و مردمی بودن بی اهمیت شده و تونستن اون عده محدود هم بیرون کنن بدون اینکه سر و صدای خاصی بشه چون تهش مردم میگن بجا ۲ ساعتم صدا و سیمای ملی که قبلن میدیدم حالا یه چیز دیگه
به نظرم مسخره بازیه برنامش
اینا فقط تقلید بلدن و هیچی نیستن
بهترین کار نگاه نکردن به این برنامه های زرد صدا و سیماست. من به ندرت تلویزیون روشن میکنم. یکی دو قسمت از این برنامه رو هم که دیدم و با نظرات گهر بار داوران به خصوص داور سفارشی فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق مواجه شدم به خودم گفتم این از اون برنامه هاست که حتما نباید نگاه کرد. برای وقت و اعصاب و شعور خودتون ارزش قائل بشید دوستان
بیگ ?
اگه یارو پرواز کنه باز اون مو سفیده قرمز میده