واردات عجیب ۹۷ با دلار ۴۲۰۰ تومانی: از «سنگ پا» و «شاخ» تا «کیسه ادرار» و «سیفون»

اختصاص میلیون ها دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالاهای عجیب

واردات عجیب ۹۷ با دلار ۴۲۰۰ تومانی: از «سنگ پا» و «شاخ» تا «کیسه ادرار» و «سیفون»

دلار ۴۲۰۰ تومانی حماسه ای در اقتصاد ایران بود. حماسه ای که دولت تدبیر و امید برای خروج از بحران ارائه کرد و فرجامش، بهتر از برجام فعلی نشد  واکنون، رییس کل جدید بانک مرکزی، از منتقدانش اصلی آن محسوب می شود.  قرار شده است از‌ سال ٩٨، دلار ۴٢٠٠تومانی با کوپن الکترونیک ‏کالاهای اساسی مستقیم به دست مردم برسد که این هم هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد. ۶٣٧ شرکت یا ‏شخص حقیقی چگونه توانسته‌اند در این مدت کوتاه بدون داشتن مشخصات دقیق مالی ارز دولتی دریافت ‏کنند، که به همان موضوع ثبت شرکت‌های صوری مرتبط است.

جالب است بدانید که در فهرست شرکت‌‏هایی که ارز ۴٢٠٠تومانی دریافت کرده‌اند، به وفور شرکت‌هایی با زمینه کاری طبخ غذا، ‏درختکاری، نظافت منزل، گاوداری و… دیده می‌شود. عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفته بود که فردی در سال ۹۲ فوت می کند، اما در سال ۹۷، برایش ارز ۴۲۰۰ تومانی  گرفته می شود! این ‏مسأله نشان می‌دهد که بانک‌های اطلاعاتی نهادها و سازمان‌های ما تا چه اندازه به‌روز نمی‌شوند و ‏دیتاهای مورد استفاده در ارگان‌های ما تا چه حد عقب‌ماندگی دارند.

حتما ببینید: فهرست ۱۳۳۹ قلم کالا ممنوعه وارداتی

دلار ۴۲۰۰ تومانی
۱۴ میلیارد دلار ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی اختصاص یافته است
انتقادات به دلار ۴۲۰۰ تومانی به واردات

بخشی از هزینه‌کرد دلار ۴٢٠٠ تومانی

گزارش‌های ٩ ماهه گمرک ایران از واردات سال ٩٧ نشان می‌دهد که کالاهای عجیب و غریبی به جای کالای اساسی با دلار ۴٢٠٠ تومانی به ایران وارد شده است که در ادامه مشاهده می کنید.

سنگ پا با دلار ۴۲۰۰ تومانی

ایران در ٩ ماهه اول ‌سال ٩٧ بیشتر از ١٣ تن سنگ پا از کشورهای هند، چین و ترکیه وارد کرده است. براساس گزارشی که گمرک از آمار واردات ٩ ماهه منتشر کرده است، در این مدت ١٣‌هزار و ٧٣٣ کیلوگرم سنگ پا به ارزش ٧٠٠‌میلیون و ٣٣۴‌هزار و ۶١٩ ریال به ایران وارد شده است. ارزش دلاری این میزان واردات ١٨‌هزار و ۴٢٨ دلار تخمین زده شده است که اگر بخواهیم ارزش ریالی را بر ارزش دلاری تقسیم کنیم، متوجه می‌شویم که واردات سنگ پا به‌طور متوسط با دلار ٣‌هزار و ٨٠٠ تومانی انجام شده است.

ابزار بازی بولینگ با دلار ۴۲۰۰ تومانی

دلار ۴٢٠٠ تومانی برای واردات ابزار بازی بولینگ یکی دیگر از پدیده‌های فهرست واردات گمرک در ‌سال ٩٧ است. براساس گزارش گمرک، نزدیک به ۴٠ تن ابزار بولینگ به ایران وارد شده است. ارزش ریالی این ابزار معادل ۶‌میلیارد و ۶٩۶‌میلیون و ٩٣‌هزار و ١٩ ریال بوده است. معادل دلاری این میزان واردات ١۵٩‌هزار و ۴٣٠ دلار برآورد شده که با این حساب تمام ابزار بولینگ با دلار ۴٢٠٠ تومانی وارد شده است. گفتنی است، ادوات بازی بولینگ از چین و ترکیه خریداری شده است.

کیسه ادرار و سیفون توالت  با دلار ۴۲۰۰ تومانی

کیسه ادرار که به نظر نمی‌رسد فناوری تولید پیچیده‌ای داشته باشد و سیفون موارد جالب دیگری است که در فهرست واردات ‌سال ٩٧ دیده می‌شود. براساس گزارش گمرک، در ٩ ماه ابتدای‌ سال ٩٧ چیزی حدود ٩ تن کیسه ادرار به ارزش یک‌میلیارد و ٣١٩‌میلیون و ۵٨٠‌هزار ریال به ایران وارد شده است.

کیسه‌های ادرار از چین خریداری شده و اگر بخواهیم ٣۵‌هزار و ٢۶٩ دلار را بر معادل ریالی آن تقسیم کنیم، متوجه می‌شویم که کیسه‌های ادرار با دلار ٣‌هزار و ٧۴٠ تومانی وارد شده است. همچنین براساس گزارش گمرک، ١٢٩ کیلوگرم سیفون توالت از پرتغال به ایران وارد شده است که ارزش ریالی آن ٢٢‌میلیون و ۶٠٨‌هزار ریال تخمین زده شده است. ارزش دلاری سیفون‌ها در گزارش گمرک ۶٠۴ دلار است که اگر بخواهیم آن را بر معادل ریالی تقسیم کنیم، متوجه می‌شویم که سیفون‌های توالت هم با دلار ٣‌هزار و ٧۴٠ تومانی به ایران آمده است.

چوب اسکی روی آب با دلار ۴۲۰۰ تومانی

واردات عجیب چوب اسکی روی آب و وسایل ورزش‌های آبی از دیگر پدیده‌های فهرست واردات‌ سال ٩٧ با دلار ۴٢٠٠ تومانی است. براساس گزارش گمرک، واردات ٩ماهه بالغ بر ۴۶۵ تن چوب اسکی و وسایل ورزش‌های آبی به ارزش ۶۵‌میلیارد و ٨۶٢‌میلیون و ٢٠۴‌هزار ریال بوده است که معادل دلاری آن یک‌میلیون و ۵۶٨‌هزار و ٧۴٠ دلار تخمین زده شده است. حاصل تقسیم ارزش ریالی و دلاری نشان می‌دهد که این ادوات هم با دلار ۴٢٠٠ تومانی وارد شده است. کشورهایی که ایران از آن چوب اسکی آبی و وسایل ورزش‌های آبی وارد کرده است شامل سوئد، امارات، چین، هنگ‌کنگ، لهستان، اتریش، امارات، ترکیه و تایوان است.

گل و میوه مصنوعی با دلار ۴۲۰۰ تومانی

آمار واردات گل و میوه مصنوعی با دلار ۴٢٠٠ تومانی حیرت‌آور است. براساس گزارش مقدماتی واردات ٩ماهه ‌سال ٩٧ چیزی حدود ۴٠٠‌هزار کیلوگرم گل و میوه مصنوعی از کشورهای چین، امارات، ترکیه و فرانسه و همین‌طور از منطقه آزاد اروند وارد شده است. ارزش این میزان واردات گل و میوه مصنوعی ۴۴‌میلیارد و ٣۵٩‌میلیون و ٢۵٠‌هزار و ۴٠ ریال تخمین زده شده است و معادل دلاری آن یک‌میلیون و ١٠٩‌هزار و ٩٠۴ دلار است.

حاصل تقسیم معادل ریالی و دلاری واردات گل و میوه مصنوعی به تفکیک نشان می‌دهد که غالب این محموله‌ها با دلار ۴٢٠٠ تومان وارد شده ‌است و در مجموع نیز بهای دلاری که برای واردات این نوع کالا در نظر گرفته شده است به‌طور میانگین ٣‌هزار و ٩٩۶ تومان است.

سنجاق قفلی با دلار ۴۲۰۰  تومانی

سنجاق قفلی یکی دیگر از کالاهای به ظاهر اساسی است! که مشمول دلار ۴٢٠٠ تومانی شده است. براساس آمار ٩ماهه گمرک در ‌سال ٩٧ چیزی حدود ١۵٠‌هزار و ۶۴٠ کیلوگرم سنجاق قفلی به ارزش ٧‌میلیارد و ٩٧۵‌میلیون و ٩۵‌هزار و ۶٠٠ ریال به کشور وارد شده است که بابت آن ٢٠٢‌هزار و ٢٨٢ دلار هزینه شده است. به‌طور میانگین بهای دلاری که به واردات این حجم از سنجاق قفلی اختصاص داده شده است، ٣‌هزار و ٩۴٢ تومان بوده است.

شاخ، استخوان و صدف 

مورد جالب توجه دیگر، واردات شاخ و استخوان و صدف با دلار ۴٢٠٠ تومانی است. براساس گزارش منتشرشده گمرک، در ٩ ماه ابتدای امسال رقمی معادل ٢٩‌میلیارد و ٣۴١‌میلیون و ۵٣٠‌هزار ریال صرف واردات این نوع کالای عجیب شده که معادل دلاری آن ٨۶١  هزاردلار اظهار شده است. تقسیم معادل ریالی به دلاری نشان می‌دهد که این کالا به صورت میانگین با دلار ٣‌هزار و ۴٠٠ تومان به کشور وارد شده است.

عینک آفتابی 

١٠ تن عینک آفتابی در ٩ماهه اول ‌سال ٩٧ به کشور وارد شده است. براساس گزارشی که گمرک منتشر کرده، برای واردات عینک آفتابی رقمی بالغ بر ۵۴‌میلیارد و ٩٩٨‌میلیون و ۶١٧‌هزار و ٣۵٠ ریال هزینه شده است که معادل ریالی آن در حساب و کتاب‌های گمرکی یک‌میلیون و ٣٠٣‌هزار دلار بوده است. اگر این رقم را بر معادل ریالی تقسیم کنیم، متوجه می‌شویم که عینک‌های آفتابی‌ وارداتی با دلار ۴٢٠٠ تومان وارد شده ‌است و دلارهای ارزان به کشورهای آلمان، اتریش، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، پرتغال، بلژیک، ترکیه، انگلیس، مالزی و چین رفته است.

دلار ۴۲۰۰ تومانی و داستان عدم شفافیت در اطلاع رسانی دریافت کنندگان آن، هم‌چنان تهدید برای آینده اقتصاد ایران عصر ۱۴۰۰ است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • نیما اردیبهشت ۳, ۱۳۹۸

    علی برکت آله دلخوش به این مقدار نباشید