چرنوبیل ، محل بدترین حادثه اتمی جهان به یک مکان توریستی تبدیل شد

نگاهی به عکس‌های این نیروگاه هسته‌ای 33 سال پس از فاجعه

چرنوبیل ، محل بدترین حادثه اتمی جهان به یک مکان توریستی تبدیل شد

رئیس جمهور اوکراین دیروز گفت که محوطه اطراف چرنوبیل ، محل بدترین حادثه اتمی جهان، به یک مکان توریستی تبدیل می‌شود.

ولودیمیر زلونسکی، رئیس جمهور اوکراین روز گذشته فرمانی را امضا کرد که براساس آن مسیرهایی جدید برای پیاده روی در این محل ایجاد و همچنین وضعیت سرویس‌دهی موبایل هم بهتر خواهد شد.

او گفته:

«چرنوبیل، بخش منفی از اوکراین بوده و حال زمان آن است که این وضعیت تغییر کند. ما محلی سرسبز برای توریست‌ها ایجاد خواهیم کرد. چرنوبیل تنها محل منحصر به فرد در جهان است که طبیعت پس از فاجعه‌ای که ساخته دست بشر بود، بار دیگر در این مکان متولد شد. ما این محل را به جهان و به دانشمندان، اکولوژیست‌ها، مورخان و توریست‌ها نشان خواهیم داد.»

چندی پیش نیز یک مینی سریال تلویزیونی با نام «چرنوبیل» با تمرکز بر دلائل وقوع این حادثه توانست ۳۳ سال بعد از مرگبارترین ۹۰ ثانیه تاریخ، مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند.

با وجود آن که میزان اورانیوم در این محل بالاتر از سطح معمول است، هزاران توریست همه ساله به دیدن آن می‌روند.

۲۶ آوریل سال ۱۹۸۶ ساعت ۱:۲۴ صبح،‌ شعله‌ای رنگین کمانی به ارتفاع یکهزار متری آسمان اوکراین زبانه کشید. راکتور چهارم نیروگاه اتمی چرنوبیل منفجر شده بود.

۸ ماه، ۸۰۰ هزار سرباز جوان، معدنکاران و حتی شهروندان عادی از گوشه و کنار اتحاد جماهیر شوروی تلاش می‌کردند تشعشعات را کنترل کنند، دیواره‌ای سنگی دورتادور راکتور ویران شده بسازند و مهم تر از همه اینکه دنیا را از انفجاری دیگر نجات دهند.

انفجار اتمی ثانویه، ناشی از واکنش‌های زنجیره‌ای مهیب، ‌۱۰ برابر قوی تر از هیروشیما، هر لحظه تهدید می‌کرد که نه تنها کل اوکراین بلکه نیمی از اروپا را از چهره زمین محو کند! رقابتی علیه زمان که اولین شرکت کنندگان نبرد چرنوبیل هرگز فراموش نخواهند کرد. اروپا در آستانه فاجعه بود. این حادثه با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار پرخرج‌ترین حادثه تاریخ به شمار می‌رود.

در زمان وقوع فاجعه، همه ساکنان شهر پریپیات با جمعیت بیش از ۴۹ هزار نفر که در فاصله سه کیلومتری نیروگاه قرار داشتند در ظرف ۳۶ ساعت تخلیه شدند. در هفته‌ها و ماه‌های بعد ۶۷ هزار نفر از ساکنین منطقه جابجا شدند و به جاهایی که دولت برایشان در نظر گرفته بود رفتند. به‌طور کلی، تخمین‌زده شد که نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در اثر حادثه چرنوبیل مجبور به تغییر مکان شدند.

حالا به بهانه توریستی شدن نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل از شما دعوت می‌کنیم تا عکس‌های جدید از این منطقه را به تماشا بنشینید.

تمامی عکس‌های زیر بادوربین‌های Hasselblad 500C و کانن ۴۰D به ثبت رسیده‌اند.

جنگل‌های اطراف شهر پریپیات
استخری در پریپیات
مردمی که با وجود همه هشدارها و آگاهی از عواقب زندگی در این منطقه، شهر محل سکونت خود را ترک نکرده‌اند.
بعضی از ساکنان منطقه ممنوعه با اراده و تصمیم خودشان به خانه‌هایشان برگشته‌اند و در مناطقی زندگی می‌کنند که میزان پرتوهای رادیو اکتیو در آن بیشتر از حد معمول است.
اتاقک یک کشاورز در پریپیات
نمای داخلی اتاقک – منطقه چرنوبیل را می‌شود بازدید کرد. حتی منطقه ممنوعه را که در واقع دایره‌ای به شعاع ۳۰ کیلومتر دور نیروگاه است و البته در حال حاضر همه راکتورها بسته هستند. هرچند هنوز بعضی ایزوتوپ‌ها در فضای منطقه وجود دارند و از خودشان پرتو ساطع می‌کنند. اگر به مدت کوتاهی در معرض این پرتوها قرار بگیرید زیاد خطرناک نیستند.
مدرسه راهنمایی در پریپیات
نمای بیرونی مدرسه راهنمایی – قرار گرفتن در معرض پرتوها برای مدت کوتاهی خیلی کم خطرناک‌تر از قرارگرفتن در مقابل حجم عظیمی از پرتوهای رادیواکتیو در یک لحظه است. تا به‌حال مطالعات توانسته‌اند وجود رابطه مستقیم بین پرتوهای کم خطر ابتلا به سرطان را اثبات کنند.
پس از فاجعه چرنوبیل در گیاهان و حیوانات جهش‌های ژنتیکی رخ داد. شکل برگ‌ها عوض شد و حیوانات ناقص الخلقه به دنیا می‌آمدند. با وجود بالا رفتن پرتوزایی در منطقه پس از حادثه، بعضی حیوانات هنوز در آنجا زندگی می‌کنند. گوزن، گرگ، گراز و بعضی پرندگان هنوز در منطقه موجودند.
ردیفی از Duga-3 – نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل، یک نیروگاه هسته‌ای متوقف شده در نزدیکی شهر پریپیات، اوکراین، ۱۴٫۵ کیلومتری شمال غربی شهر چرنوبیل، ۱۶ کیلومتری مرز اوکراین – بلاروس و حدود ۱۱۰ کیلومتری شمال کیف قرار دارد.
تونل‌های زیر Duga-3
پایگاه ارتش سری در نزدیکی Duga-3
نمایی از بیمارستان در شهر پریپیات – حادثه چرنوبیل تقریباً ۴۰۰ بار قوی‌تر از بمبی بود که در هیروشیما منفجر شد.
بیمارستان پریپیات – عده افرادی که در بیمارستانها بستری شدند، تا ساعت۶ صبح به ۱۰۸ و تا پایان روز اول به ۱۳۲نفر رسید. پس از انفجار ابتدا محیط اطراف تاسیسات به امواج رادیواکتیو آلوده گشت و بعد به تدریج ابرهای آلوده به نواحی دورتر سرکشیدند و بارش باران سبب شد که بخش‌های وسیعی از اروپا به مواد رادیواکتیو آلوده شود.
خانه‌های خالی از سکنه – در اثر انفجار در راکتور بلوک چهار تاسیسات اتمی چرنوبیل، مواد رادیواکتیو برای ساختن حدود ۱۰۰ بمب اتمی آزاد شدند.
صحنه‌ای تکان‌دهنده از اولین ساختمانی که هنگام بازدید از چرنوبیل خواهید دید.
با وجود گذشت ۳۳ سال از این فاجعه حدود ۹ میلیون نفر در نواحی آلوده به رادیواکتیو چرنوبیل سکونت دارند.
حداقل ۱۸۰۰ مورد سرطان تیروئید کودکان در بین جوانان ۱۴-۰ ساله گزارش شد.
کتاب درس موسیقی در مدرسه متروکه در پریپیات – باید بدانید، بلافاصله بعد از حادثه خودکشی‌های زیادی انجام شد. افراد زیادی به الکل معتاد شدند و افسردگی افزایش پیدا کرد.
۱۸۷ گروه کوچک از ساکنین قدیمی در حال حاضر در منطقه ممنوعه زندگی می‌کنند. عده کمی از ساکنین خواسته‌اند که به این منطقه برگردند اما به کودکان اجازه داده نشد که در این منطقه زندگی کنند.
استفاده از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح آمیز، در کنار منافع و مزایای بسیاری که برای کشور‌ها به ارمغان می‌آورد، خطرات و چالش‌های بهداشتی و زیست محیطی متعددی را نیز ممکن است با خود در پی داشته باشد، به خصوص زمانی که به کارگیری انرژی هسته‌ای از قالب کنترل شده خارج شود و اصول ایمنی و حفاظتی مربوطه رعایت نشود. هر گونه کوتاهی و اهمال کاری در این خصوص، عوارض جبران ناپذیری برای سلامت انسان و محیط زیست به همراه خواهد داشت. یک انفجار هسته‌ای ناخواسته یا تعمدی، نشت مواد رادیواکتیو از رآکتور‌های آسیب دیده یا فرسوده نیروگاه‌ها یا مراکز فناوری هسته ای، بروز آلودگی رادیواکتیو در حین حمل، جابه جایی و ذخیره سازی سوخت و زباله اتمی و آلوده شدن محیط و افراد درگیر عواقب فاجعه باری خواهند داشت.
پرتره خودِ عکاس این مجموعه که در آینه در شهر پریپیات گرفته شده است. بد نیست بدانید در منطقه چرنوبیل، بازدیدکننده‌ها اجازه ندارند هیچ وسیله‌ای را لمس کنند یا روی زمین بنشینند یا وسیله‌ای را روی زمین قرار دهند. حالا تصور کنید یک عکاس با کوله‌پشتی و سه‌پایه با چه معضلاتی باید تصاویر شفاف و واضح از منطقه بگیرد.

منبع: boredpanda
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • lman خرداد ۲۲, ۱۳۹۸

    فکر نکنین چون یه عده تو شهرهای نزدیک راکتور زندگی میکنن پس همه چی اوکیه.
    اون افراد تو شهر پریپیات زندگی میکنن که پنج کیلومتر از چرنوبیل فاصله داره
    الان رو راکتور منفجر شده یه سقف فلزی از جنس فکر کنم سرب گذاشتن. یکی از دلایل عقب موندگی اوکراین همین فاجعه ی اتمی چرنوبیل بود. چون این فاجعه هر سال بودجه ایی حدود سی درصد از بودجه ی کل کشور اوکراین رو به خودش اختصاص میده. و گفته میشه تا سی سال دیگه اوکراین باید هر سال حدود سی درصد بودجه کشور رو برا پاکسازی نگهداری محدود کردن و ایزوله کردن نیروگاه اختصاص بدن.
    مثل همین گنبد اهنین که پولشو کشورای اروپایی به صورت کمک به اوکراین دادن

  • شیوا خرداد ۲۲, ۱۳۹۸

    چرنوبیل همچنان قربانی میگیرد، حتما نباید وارد منطقه چرنوبیل بشید، چرنوبیل ساختار سلولی و ژنتیک همه موجودات زنده بر روی زمین را تحت تاثیر قرار داده، حتی اگر زمین تا ۱۰۰ سال آینده کاملا پاکسازی بشه، ژن تخریب شده موجودات زنده هرگز ترمیم نخواهد شد، و اگر امروز بصورت ارثی در خانواده خود کودکان ناقص یا کندذهن زیادی بدنیا میاورند شاید باید حادثه چرنوبیل را سرزنش کنید! البته اگر سریال جدید چرنوبیل را دیده باشید که احتمالا ایده این مقاله از همین سریال آمده است، حتما دیده اید که سیاستمداران چطور حاضر به افشای حقایق نیستند و جان میلیاردها انسان از جمله خانواده خودشان را بخطر می‌اندازند برای حفظ امنیت ملی و آرامش مردم!