داستان «آقا داماد»: از اروپا گردی با منشی تا دلالی گوشت و خانه میلیاردی اندرزگو

مروری بر مهم‌ترین اظهارات نماینده دادستان درباره «آقا داماد»

داستان «آقا داماد»: از اروپا گردی با منشی تا دلالی گوشت و خانه میلیاردی اندرزگو

روزگار امروز، روزگار ژن خوب ها است. عصر جولان مفسدان اقتصادی محکومی مثل بابک زنجانی‌ها، فاضل خدادادها، پرویز کاظمی‌ها، حسین هدایتی‌ها، مظلومین‌ها و باقری درمنی‌ها (سلاطین اعدامی ارز و سکه و قیر) و تکاپوی آقازاده‌ها و خانم زاده‌های مقیم داخل یا خارج است. نایب رئیس مجلس دیروز گفت که ایران پر از این «نامبردگان» معروف است.

کسانی که با زد و بند و تودیع وثایق جعلی و شرکت های صوری که مدیرعاملانش کارتن خواب ها و پیک موتوری ها و افراد بی خانمان یا پیرزن ها است، کارت بازرگانی یا تسهیلات میلیاردی از بانک ها می گیرند و از بیت المال، سوء استفاده می کنند و به خانه های لوکس و خودروهای میلیاردی در دهه چهارم زندگی خود در اینستاگرام می نازند. . . .

عصر ژن خوب ها، با اصلاح نظام مالیاتی و هوشمند سازی صنعت بانکداری و اصلاح قوانین و ارتقا فرهنگ کسب و کار، تغییر خواهد کرد اما آیا این تغیرات ژرف وشگرف، چقدر به طول خواهید انجامید، نامشخص است. اما به هر حال، آن چه که در سال های اخیر در جریان رسیدگی به پرونده مفسدان اقتصادی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم کلان اقتصادی در تهران و خراسان و سایر استان ها شاهد بودیم، روند فزاینده کلاهبرداری و سوء استفاده هنرمندانه و هوشمندانه از قانون و سرمایه مردم در بانک ها و موسسات خصوصی است.

روش خیلی سخت نیست. تودیع وثایق جعلی یا گران نمایی یا ارائه اسناد صوری با شرکت هایی که وجود خارجی ندارد به منظور دریافت تسهیلات کلان آن هم با چک و سفته. در روزگاری که یک جوان ایرانی برای دریافت وام ۳۰ میلیون تومانی ازدواج، باید چند ضامن و کلی مدرک و سند جور کند تا این وام را پس از مدت ها انتظار، دریافت کند. به نظر می رسد دریافت تسهیلات کلان از نظام بانکی، آسان تر و سریع تر از دریافت وام های ۵ تومن ۱۰ تومنی باشد!

دادگاه آقا داماد
تحویل مدارک و سی دی توسط متهم به رئیس دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی

حتما بخوانید: با سلطان قیر و املاک ایران آشنا شویم

داستان آقا داماد : نامبرده معروف

آقا داماد قصه ما که این روزها حرف و حدیث درباره اش بسیار است، یکی از متهمان فساد کلان در یکی از بانک های خصوصی است که با گران نمایی ارزش روز خانه و ارائه اسناد صوری و مدارکی که بعضی از آن ها غیر مستند و غیر مستدل (به نظر نماینده دادستان تهران) است، تسهیلات چند ده میلیاردی دریافت می کند. تا کنون ۸ جلسه رسیدگی به اتهامات وی برگزار شده و به نظر می رسد که یکی از جنجالی ترین حکم های سال ۹۸ پس از حکم عابر بانک پرسپولیسی ها در سال ۹۸، در تابستان، درباره «نامبرده» و ۳۰ متهم دیگر صادر شود.

مرور مهم ترین اظهارات نماینده دادستان در جلسه رسیدگی به اتهامات 

  •  نامبرده با پول بانک، وثیقه تهیه کرده است و اکنون می خواهد همان و ده ها ملکی که از آن طریق خریده است را پس بدهد. چرا از پول بانک، وثیقه خریده شده است؟
  •  نامبرده در تحقیقات مقدماتی گفته بود که احسان دلاویز، با وی تماس گرفته و درخواست ۱ تا ۱.۵ درصد کرد. وی هم این پول را در قالب حق مشاوره داده است.
  •  دلاویز قبول می کند که وثایقه به سفته تبدیل شود.
  • نامبرده، ۲ میلیارد تومان به احسان دلاویز می دهد. اما وثایق به سفته تبدیل نشد.
  • خانم شریف کاظمی (منشی نامبرده)، ۱۰ چک ۲۰۰ میلیون تومنی از بانک مسکن و ۱ چک ۲۵۰ میلیون تومانی در وجه امیر قادری بابت حق مشاوره می دهد.
  • نامبرده، ‌خواستار اعتماد به جوانان است. این جوان، پول ها را بی ربط هزینه کرده است. اگر به دنبال جوان هستید، شرکت های دانش بنیان را به شما معرفی می کنم که گرفتار کم ترین تسهیلات هستند.
  •  در رابطه با قراردادهای برج میلاد، وضعیت نامعلوم است.
  •  وکیل متهم می گوید که مبالغ تسهیلات، کلان نیست. مقطعی بوده است در حالی که باید کل تسهیلات را مد نظر قرار دهید. فرض کنیم خانم رام اشتباه کرده است، اما چرا ۱۰۷ میلیارد تومان بدون کارشناسی به آقای نامبرده پرداخت شده است؟
  •  نامبرده با یکی از کارکنان دادسرا در ارتباط بوده و آن کارمند، CMS بازپرس پرونده را داشته و در اواخر ساعت اداری و ۴ عصر، پرینتی از دستور گرفته و به رضوی داده. آقای رضوی از ارتباطات سیراب است.
  •  در گزارش خانم «رام» امده است که آقای رضوی، گواهی ماده۱۸۶ ندارد و قرارداد، اجرایی نشده است. خانم رام گفته که قرارداد غیر واقعی است.
  • نامبرده می گوید در صورت مالی، بدهکار نیست.
  • به خاطر مدیربت ضعیف بانک ، تسهیلات تمدید شده است.
  •  نامبرده ادعا می کند که کار بازرگانی عام می کرد. ما بر اساس رصد فاکتورها می گوییم که بخشی را به صرافی، بخشی را در ملک و بخشی را در حساب منشی خود واریز کرده و فاکتورهای ارائه شده، وجود خارجی ندارد.
  • نامبرده، اصلا کار بازرگانی نکرده و اهلیت این کار را هم ندارد. گوشت، کالای اساسی است و نباید دست هر کسی بدهند

حکایت هم چنان باقی است .. . 

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود