حقایق خواندنی از جنگ در تمام طول تاریخ که شاید تاکنون نمی‌دانستید

حقایق خواندنی از جنگ در تمام طول تاریخ که شاید تاکنون نمی‌دانستید

روانشناس‌ها می‌گویند «جنگ» غالبا تخلیه گسترده خشم درونی انسان است که به واسطه آن ترس درونی بشر در قالب نابودی گسترده نمود پیدا می‌کند. در چنین سناریوی ویرانگری، دیگران نقش قربانی را در مقابل ترس‌ها و ناکامی‌های ناگفته و ناخودآگاه فرد بر عهده دارند.

به زبان ساده‌تر، جنگ وسیله‌ای برای بشر است که از آن برای ابراز ناکامی خود در اداره خویشتن استفاده می‌کند و به‌طور موقت با رها کردن خشم گسترده علیه دیگران آن را به نمایش می‌گذارد.

اگر تعاریف روانشناسان درست باشد و جنگ جزو جدایی‌ناپذیر ذات انسان باشد، پس امیدی به گریز از آن وجود نخواهد داشت و تا انتهای دنیا شاهد کشتار انسان به دست انسان خواهیم بود.

زیاده‌خواهی‌های بشر و دشمن‌کشی‌های او از جنگ تن به تن به سلاح سرد و نیزه و شمشیر و بعدها به باروت و اسلحه‌های گرم و توپ و موشک رسید؛ و امروز به جایی رسیده که فقط با یک کلیک می‌توان از یک نیمکره، نیمکره دیگر زمین را هدف قرار داد. بخش خطرناک و بی‌رحمانه‌ی جنگ‌های تاریخ به استفاده از سلاح های شیمیایی و میکروبی مربوط است که نه تنها نیروهای دشمن، بلکه نسل‌های پس از آنها را نیز نابود و ناتوان و معلول می‌کند.

با این تفاسیر شاید جالب باشد با حقایقی از جنگ در تمام طول تاریخ آشنا شوید که شاید تاکنون نمی‌دانستید. برای این منظور تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

حقایق خواندنی از جنگ
کوتاه‌ترین جنگ در تاریخ جهان بین انگلیس و زنگبار اتفاق افتاد که گفته می‌شود بین ۳۸ تا ۴۵ دقیقه بیشتر طول نکشید و بریتانیا با ابزار و امکانات خود و بهره بردن از خیانت برخی زنگبارئی‌ها بر این کشور آفریقایی سلطه یافت.
حقایق خواندنی از جنگ
بزرگترین جنگی که تاکنون در تاریخ جهان به ثبت رسیده، مجموعه جنگ‌هایی است که به جنگ‌های صدساله مشهور است. این جنگ‌ها بین انگلستان و فرانسه در میان سال‌های ۱۳۳۷ و ۱۴۵۳ میلادی اتفاق افتاد. این جنگ‌ها آنقدر طولانی بود که در مدت زمان جنگ، فرانسه ۵ پادشاه و انگلستان هم ۵ پادشاه مختلف داشت و هر کدام در برخی مناطق پیروز شده یا شکست می‌خوردند که در نهایت پس از چندین سال، فرانسه پیروز این خصومت شد.
حقایق خواندنی از جنگ
بد نیست بدانید که جنگ جهانی اول (۱۲۹۳-۱۲۹۷) که مناطق زیادی از جهان درگیر آن بودند، توسط یک ملی‌گرای ۱۸ ساله صرب، به نام گاوریلو پرنسیپ آغاز شد. او با ترور ولیعهد امپراتوری اتریش – مجارستان در ۲۸ ژوئن ۱۹۱۴ مبارزه‌ای را آغاز کرد که تلفات ناشی از آن در تاریخ بی‌سابقه بود. جنگی که «برای نخستین بار سلاح‌های شیمیایی در آن استفاده شد»، «برای نخستین بار در این سده کشتار غیرنظامیان در ابعادی گسترده رخ داد» و «برای نخستین بار، به صورت انبوه مناطق غیرنظامی بمباران هوایی شدند.»
حقایق خواندنی از جنگ
«خونین‌ترین درگیری انسان در طول تاریخ بشریت» لقب جنگ جهانی دوم (۱۳۱۸-۱۳۲۴) است که در طول آن ۵۰ تا ۸۵ میلیون نفر کشته شدند.
حقایق خواندنی از جنگ
در طول جنگ جهانی اول، یک بار که یکی از خمپاره‌های آلمانی اشتباها به خطوط بریتانیا اصابت کرد باران گلوله بین دو طرف آغاز شد. سپس یکی از سربازان آلمانی با فریاد از نیروهای بریتانیایی عذر خواست و همین مسئله باعث فروکش گلوله‌باران شد.
حقایق خواندنی از جنگ
جنگ تعاریف گوناگونی دارد. برخی کارشناسان آن را نوعی «خشونت سیاسی»  تلقی می‌کنند چرا که یک درگیری مسلحانه واقعی، ارادی و گسترده بین جوامع سیاسی است. بعضی دیگر می‌گویند جنگ عملی مبتنی بر زور است تا دشمنان را مجبور به انجام خواسته‌مان کنیم. در برخی کتاب‌ها نوشته شده: جنگ مفهومی جهانی است که نوع و وسعتش توسط جامعه‌ای که هزینه‌هایش را می‌پردازد تعیین می‌شود.
حقایق خواندنی از جنگ
گفته می‌شود جنگ‌ در جهان بشری از حدود ۵ هزار سال پیش با پیدایش دولت‌ها اغاز شده است. اما علم باستان‌شناسی مدارکی از کشتارهای دوران پیش‌تاریخی و مربوط به حدود ۱۲ هزار سال پیش دارد که گور دسته‌جمعی جسد ۵۰۰ مرد، زن و کودک به صورت سلاخی‌شده، مثله‌شده و بدون پوست سر را نشان می‌دهد که بدنبال حمله انسان‌های دیگر صورت گرفته است.
حقایق خواندنی از جنگ
سربازانی که از جنگ بر می‌گردند غالباً از صدمات روانی و فیزیکی مثل افسردگی، اختلال تنش‌زای پس از رویداد، بیماری، جراحت و مرگ رنج می‌برند.
حقایق خواندنی از جنگ
جنگ تصادفی، عبارت گنگی است که در مطالب مختلف معانی گوناگونی دارد. برخی آن را نتیجه سری وقایع اجتناب‌ناپذیری می‌دانند که شبیه سقوط یک “گلوله برف” لحظه به لحظه بزرگتر می‌شود و در نهایت به جنگ تبدیل می‌شود. ریچارد سوکولسکی (از چهره‌های برجسته بنیاد کارنگی) و استیون سایمون (مدیر ارشد خاورمیانه در تشکیلات مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا در دوران کلینتون و اوباما)، در نوشته مشترکی که در “فارین پالیسی” منتشر کرده‌اند، جنگ تصادفی را یک درگیری نظامی توصیف کرده‌اند که “بدون خواست و برنامه‌ریزی قبلی طرفین” رخ بدهد.
حقایق خواندنی از جنگ
عکاسی از جنگ یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین ژانرهای عکاسی به شمار می‌رود و معمولا کسانی که برای عکاسی در مناطق جنگی دوربین به دست می‌شوند، باید در دست دیگر اسلحه بگیرند و خود را برای همه چیز آماده کنند!

مطالب مرتبط
یک نظر

ورود

  • حسین تیر ۵, ۱۳۹۸

    خخخخخ. اون عکس یکی مونده به آخر خیلی باحال بود. با ناو چهل سال پیش آمریکا که شاه خریده بود دارن آمریکا رو تهدید میکنن!