شغلی پر درآمد به نام پرورش الاغ شیری در ایران

«عنبرنسارا» و «پنیر الاغ»، ۲ محصول گران صادراتی

شغلی پر درآمد به نام پرورش الاغ شیری در ایران

پرورش الاغ، مثل پرورش طیور، از جمله شاخه های کمتر شناخته شده کشاورزی در ایران است و برای علاقمندانی که قصد سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی دارند، مثل راه اندازی گلخانه هیدروپونیک (کشاورزی بدون خاک)، شاخه ای جذاب، پر درآمد و با آینده خوب محسوب می شود. الاغ، کارکرد بسیاری در اقتصاد کشاورزی دارد. در سال های اخیر واردات الاغ از مراکش با ارز دولتی، خبرساز شده بود.

نه فقط در حمل و نقل، بلکه محصولاتی که از الاغ بدست می آید،  خواص درمانی بسیاری دارد. شیر و پوست و عنبرنسارا (فضولات الاغ) و روغن الاغ، از جمله فراورده هایی است که سرمایه گذاری روی پروش الاغ شیری می توانند روی فروش خوب آن در داخل و خارج از کشور حساب کنند.

اطلاعات مدونی درباره اصول و مبانی پرورش الاغ شیری در دسترس نیست و آن چه که در فضای مجازی وجود دارد، حاصل تجارب فعالان این حوزه  جدید کشاورزی می باشد. پیدا کردن الاغ شیری مناسب و جوان در تعداد زیاد، سخت است و نیاز به کار مطالعاتی و رایزنی با کشاورزان در ۳۱ استان کشور دارد. در الاغی، مناسب شیردهی نبوده و باید رام باشد و عنبرنسارا کافی تولید کند.

توجه داشته باشید که تهیه الاغ در زمستان، بسیار راحت تر ار تهیه الاغ در بهار است. چرا که کشاورزان، به الاغ در فصل بهار برای کارهای کشاورزی و حمل و نقل، بیش از فصل زمستان نیاز دارند ومی توان در  نیمه دوم سال، الاغ شیری به بهای کم تری از فصل بهار، خریداری کرد.

محصولات الاغ شیری همان طور که گفتیم، شامل گوشت و پوست و روغن و پنیر و عنبر نسارا است. تولید عنبر نسارا و شیر بسیار مهم  است. هر  کیلو عنبر نسارا بین ۱۰ تا ۴۰ هزار تومان و هر کیلو پنیر الاغ شیری نیز بین ۲۰ هزار تومان تا ۷۰ هزار  تومان قیمت بازاری دارد. عباس برزگر، نخبه گردشگری روستایی کشور در روستای بوانات استان فارس می گفت که از عنبر نسارا الاغ، درامد ارزی دارد و توریست های بین المللی، خریدار این کالا هستند که گویا خواص درمانی بسیاری دارد.

دوره بارداری الاغ، ۱۲  ماه است. ۶  ماه پس از زایمان، تولید شیر داشته و میزان شیردهی الاغ، بسته به نژاد آن، نیم لیتر تا ۱.۲ لیتر در روز است. الاغ شیری را باید ماشین تبدیل ضایعات کشاورزی به پول و سرمایه دانست و به همین خاطر، اگر به دنبال کارآفرینی و خلق ارزش افزوده هستید، پرورش الاغ و شترمرغ، ثروت آفرین هستند.

اگر شما در اطراف مراتع خوب  زندگی می کنید، پرورش الاغ شیری برای شما آسان  است و هزینه کمی در بر خواهد داشت.

نکته ایکه باید توجه داشته باشید آن است که عنبر نسارا و شیر الاغ جوان، الاغ آبستن، الاغ پیر و هم چنین کره الاغ، متفاوت است و کیفیت های مختلفی را در اختیار تولید کننده قرار می دهد. برای کسب نظر مثبت متخصصان طب  سنتی و هم چنین  مراکز استاندارد در تولید محصولات کشاورزی، باید کیفیت محصولات شما به گونه ای باشد که خواص درمانی محصول، مورد تایید مراکز ذیصلاح قرار بگیرد.

فواید شیر الاغ

شیر الاغ، آنتی باکتریال بوده و در طب سنتی ایران، برای درمان بیماری های گوارشی و تنفسی، کاربرد بسیار دارد. اگر فکر می کنید که خاوریار، گران قیمت ترین فرآورده  حیوانی جهان است، اشتباه می کند. پنیر  تولید شده از شیر  الاغ، از جمله  محصولی است که در  خارج از کشور،ارزش فراوانی دارد.

واص بی نطیر شیر الاغ برای سلامتی و زیبایی به قدری است که شیر الاغ را در کشورهای اروپایی تبدیل به گران قیمت ترین نوع شیر نموده است. شیر الاغ برای تناسب اندام و سلامت پوست بسیار مفید است. شیر الاغ یکی از سردمزاج ترین شیرها در طبیعت است. این شیر در صورتی که از الاغی که کره اش ماده است، تهیه شده باشد خواص درمانی زیادی دارد.

شیر الاغ یکی از گران ترین شیرها در برخی از کشورهای اروپایی مانند لهستان و برخی از کشورهای اسپانیایی زبان مانند پرو است که به صورت روزانه مورد استفاده قرار می گیرد. دکتر پاداممسا می گوید: شیر الاغ بسیار برای بدن مفید است و خاصیت ضد باکتری آن ۲۰۰ برابر بیشتر از شیر گاو است اما در ارتباط با شیر اسب مطالب کاملی وجود ندارد و انجام مقایسه ممکن است با خطا همراه باشد.

برای احداث مزرعه پرورش الاغ با ۵۰ راس دام به سرمایه ای حدود ۳  میلیارد ریال نیاز دارید که با توجه به قیمت بالای شیر الاغ، بازگشت سرمایه قابل توجه است.

الاغ شیری

صادرات الاغ

حجم قابل توجهی از  صادرات الاغ از پاکستان به کشور  چین را در سال های اخیر شاهد هستیم. چینی ها از پوست الاغ برای   تولید نوعی پلاتین استفاده می کنند که در طب سنتی چین، درمان سرگیجه و قاعدگی نامنظم و بی خوابی است. شمار  الاغ ها در  چین از سال ۱۹۹۰ میلادی  تا کنون به نصف کاهش یافته و همین امر، نیاز به  واردات الاغ از کشورهای مختلف را افزایش داده است.

الاغ، موجودی آرام و اجتماعی است. با وزن۱۶۰  کیلوگرمی خود، می تواند ۲ برابر وزن خود را روی زمین بکشد و نصف وزن خود را نیز بر پشتش سوار کند. الاغ، توانایی هضم و جذب سلولز را داشته و زمان  تغذیه الاغ در مرتع نسبت به سایر دام ها، سریع است. الاغ بالغ، روزانه تا ۳۰  لیتر آب مصرف می کند.

پرورش دهندگان الاغ شیری در کشور محدود می باشند و معمولا از عشایر و روستائیان تهیه می شود. تولید پنیر از شیر الاغ پروسه پیچیده ای دارد ولی با این وجود باید با جهاد کشاورزی محل هماهنگی لازم را انجام دهید. مجوز های لازم برای پرورش الاغ شیری داده می شود و مشکلی از این جهت وجود ندارد. اگر مشکلی در این مورد دارید میتوانید از طریق ستاد پیگیری مشکلات کسب و کار در استان محل سکونت، شکایت خود را از مسولان زیربط ثبت کنید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود