جک دورسی؛ نگاهی به سبک زندگی مدیر عامل شبکه اجتماعی محبوب توئیتر

جک دورسی؛ نگاهی به سبک زندگی مدیر عامل شبکه اجتماعی محبوب توئیتر

توئیتر حالا به یکی از پرطرفدارترین و تأثیرگذارترین شبکه های اجتماعی دنیا تبدیل شده و هر روز به تعداد کاربران آن افزوده می شود. برخلاف شبکه ی اجتماعی ای مثل فیسبوک که مدیر عامل آن یعنی مارک زاکربرگ دیگر به چهره ای آشنا تبدیل شده، از جک دورسی، مدیر عامل آمریکایی و ۴۲ ساله ی توئیتر، تا به حال کمتر صحبت شده. دورسی البته جز مدیر عاملی توئیتر، به سبک زندگی عجیب و غریب و اظهارنظرهای گاهاً جنجال برانگیزش هم شهرت دارد. در ادامه با جک دورسی، مدیر عامل شبکه اجتماعی توئیتر بیشتر آشنا خواهیم شد.

جک دورسی مدیر عامل توئیتر
دورسی کار برنامه نویسی را از دوران دبیرستان شروع کرد.
او در ۱۵ سالگی یک نرم افزار دیسپچ نوشت که هنوز هم بعضی از شرکت های تاکسیرانی از آن استفاده می کنند.
در آن دوران، دورسی بیشتر زمانش را یا در فروشگاه های تخصصی لوازم الکترونیک یا به راه انداختن لیگ فوتبال فانتزی برای دوستانش می گذارند و اگر مشغول این کارها نبود، اغلب به تماشای کنسرت های پانک-راک می رفت.
البته این روزها دورسی دیگر علاقه ای به مدل موی سیخ سیخی دوران نوجوانی اش ندارد!
مانند بسیاری از دیگر میلیاردرهای دنیای تکنولوژی، دورسی هم هرگز تحصیلات کالج را به پایان نرساند.
او مدت کوتاهی در کلاس های دانشگاه علم و فناوری میسوری شرکت کرد، بعد به دانشگاه نیویورک انتقالی گرفت و مدتی بعد هم دانشگاه را رها کرد.
در سال ۲۰۰۰، دورسی یک پروتوتایپ ساده طراحی کرد که به او این امکان را می داد از طریق گوشی های بلک بری و ایمیل، دوستانش را از خود و زندگی اش باخبر کند.
با این حال، از قرار معلوم این ایده برای کس دیگری جالب نبود، به همین خاطر دورسی مدتی آن را کنار گذاشت.
یک نکته ی جالب درباره ی مدیر عامل توئیتر این است که دورسی یک ماساژور حرفه ای است و مدرک رسمی ماساژ هم دارد.
او این مدرک را حوالی سال ۲۰۰۲ یعنی قبل از ورودش به عرصه ی تکنولوژی گرفت.
دورسی در یک شرکت حوزه ی پادکست به نام Odeo مشغول به کار شد. در همین شرکت بود که او با هم‎مؤسس های آینده ی توئیتر آشنا شد.
شرکت Odeo در سال ۲۰۰۶ تعطیل شد، به همین خاطر دورسی دوباره ی سراغ ایده ی پیام رسانی اش رفت و از اینجا بود که توئیتر متولد شد.
روز ۲۱ ماه مارس ۲۰۰۶، دورسی اولین توئیت این شبکه ی اجتماعی را منتشر کرد.
او هنوز از همان نام کاربری ساده ی آن زمان خود که jack است استفاده می کند و هرگز آن را تغییر نداده.
دورسی و دیگر هم‎مؤسس های توئیتر یعنی ایوان ویلیامز و بیز استون، نام دامنه ی توئیتر را به مبلغی حدود ۷ هزار دلار خریداری کردند.
دورسی که تا آن زمان از حلقه ی بینی استفاده می کرد، آن را کنار گذاشت تا ظاهر یک مدیر عامل را پیدا کند. او در آن زمان ۳۰ سال سن داشت.
دورسی مدتی مسئولیت کمتری در توئیتر داشت.
در سال ۲۰۰۸، ویلیامز به جای دورسی سمت مدیر عاملی توئیتر را در دست گرفت و دورسی هم در سمت ریاست هیئت مدیره ی توئیتر قرار گرفت. او بلافاصله کار بر روی پروژه های جدیدی را شروع کرد. دورسی در Foursquare سرمایه گذاری کرد و یک استارتاپ پرداخت به نام Square راه اندازی کرد که تبدیل گوشی های هوشمند به دستگاه کارت خوان و پذیرش کارت های اعتباری را برای صاحبان کسب و کارهای کوچک امکان پذیر می کند.
در سال ۲۰۱۱، دورسی فرصت مصاحبه با رئیس جمهور آن زمان آمریکا یعنی باراک اوباما را پیدا کرد. این مصاحبه در اولین سالن اجتماعات توئیتر انجام شد.
به خاطر محدودیت آن زمان توئیتر در مورد طول توئیت ها، دورسی مجبور بود به اوباما یادآوری کند که پاسخ هایش باید کمتر از ۱۴۰ کاراکتر باشد.
در نوامبر ۲۰۱۳، توئیتر عرضه ی عمومی سهام خود در بازار بورس را شروع کرد و در عرض چند ساعت دورسی تبدیل به یک میلیاردر شد.
در سال ۲۰۱۴، وبسایت فوربس ثروت خالص دورسی را ۲/۲ میلیارد دلار اعلام کرد. تا ماه مارس سال میلادی جاری، ثروت او به حدود ۵/۱ میلیارد دلار رسید.
در سال ۲۰۱۹ مدارکی منتشر شد که نشان داد دورسی سال گذشته ی میلادی برای سمتش در توئیتر به عنوان مدیر عامل این شرکت فقط ۱/۴۰ دلار حقوق دریافت کرده بود.
البته همین ۱/۴۰ دلار هم در واقع با یک افزایش حقوق نصیب دورسی شده بود، چون او سال های قبل از آن، به کلی از گرفتن حقوق از شرکت توئیتر صرف نظر کرده بود.
با این حال، سهام دورسی در توئیتر در زمان انتشار آن مدارک، ۵۵۷ میلیون دلار ارزش داشت.
البته اگر او ۱۰ درصد از سهامش را به Square اختصاص نداده بود، ثروت بیشتری هم داشت.
این کار کمک زیادی به کارکنان Square کرد، چون آن ها را از سهام و اوراق بهادار بیشتری برخوردار کرد. به علاوه، این مسأله به شرکت Square کمک کرد بتواند استارتاپ تحویل غذای آنلاین Caviar را راه اندازی کند.
دورسی با ثروت تازه به دست آمده ی خود یک ماشین BMW 3 Series خریداری کرد که البته گفته می شود چندان از آن استفاده نمی کند.
بیز استون، هم‎مؤسس دیگر توئیتر در سال ۲۰۱۳ در مصاحبه ای با وبسایت NewYorker گفته بود: «حالا جک میتونه بگه “بی ام دبلیو تنها ماشینیه که باهاش رانندگی میکنم چون بهترین خودروی موتوری روی این سیاره است ” یا یه چیزی تو همین مایه ها.»
علاوه بر این، گفته می شود دورسی یک خانه ی ساحلی در محله ی ساحلی اختصاصی سانفرانسیسکو به مبلغ ۹/۹ میلیون دلار خریداری کرده.
این خانه رو به پل معروف گلدن گیت منظره دارد که دورسی آن را اعجازی در طراحی می داند.
دورسی یک روز در هفته از خانه کار می کند.
او یک بار در مصاحبه ای بیان کرد که او هر سه شنبه در آشپزخانه ی خانه اش کار می کند.
در همین مصاحبه، دورسی، ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت تسلا را کاربر مورد علاقه اش در توئیتر بیان کرد.
دورسی گفت توئیت های ماسک «روی حل مشکلات هستی گرایانه و به اشتراک گذاری بی پرده ی افکار او تمرکز دارند.»
او اضافه کرد از همه ی «فراز و نشیب» هایی که به دنبال استفاده ی گاهاً غیر قابل پیش بینی ماسک از وبسایت توئیتر ایجاد می شود هم لذت می برد. ماسک در توئیتی با گفتن «توئیتر خیلی خفنه!» و ردیفی از چندین و چند ایموجی درهم، به صحبت های دورسی واکنش نشان داد و از او تشکر کرد.
مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک یک بار یک بز برای دورسی سرو کرده بود که خودش آن را کشته بود.
دورسی در مصاحبه ای با وبسایت RollingStone درباره ی ماجرای این غذا که در سال ۲۰۱۱ اتفاق افتاده بود صحبت کرد. به گفته ی دورسی، بز پخته شده به صورت سرد سرو شده بود، اما او از خوردن آن خودداری کرده بود و فقط سالاد خورده بود.
عادت های غذایی دورسی همواره دیگران را به تعجب واداشته.
دورسی یک بار در یک مصاحبه ای گفته بود هر روز فقط یک وعده غذا می خورد و تمام آخر هفته را روزه می گیرد. او گفت اولین باری که روزه گرفتن را امتحان کرده بود احساس کرده بود در عالم هپروت سیر می کند: «وضعیت عجیبی بود. ولی وقتی دو بار دیگه هم انجامش دادم، برام عین روز روشن شد که ما چقدر روزهامونو درگیر مسأله ی غذا می کنیم و وقتی روزه هام رو طولانی تر کردم فهمیدم واقعاً چقدر زمان کندتر میگذره.»
دورسی استایل خاص خودش را هم دارد.
کت های چرمی و تی شرت های برندهای پرادا و هرمس و همینطور پیراهن های یقه معکوس دیور (نوعی پیراهن که یقه ی آن به داخل تا می شود) جزء ثابت استایل دورسی هستند.
او به تازگی به لباس های راحت تری همچون پیراهن های یقه اسکی مشکی و ساده ی مورد علاقه ی چهره های برجسته ی سیلیکون ولی مثل استیو جابز هم گرایش پیدا کرده.
او دوباره سراغ حلقه ی بینی اش رفته و با گذاشتن ریش ظاهر جدیدی به خود داده.
از قرار معلوم این روزها دیگر برای دورسی چندان مهم نیست که حتماً ظاهر سنتی یک مدیر عامل را داشته باشد.
آزیلیا بنکس، خواننده ی رپ یک بار ادعا کرد بخش هایی از ریش دورسی به دستش رسیده بود تا از آن به عنوان یک طلسم محافظ استفاده کند، گرچه دورسی این ادعا رد کرد.
در سال ۲۰۱۶، بنکس در توئیتی در حساب کاربری خود که بعدها آن را حذف کرد، ادعا کرد دورسی «در یک پاکت نامه» مقداری از ریشش را برای او فرستاده بود. دورسی بعدها در مصاحبه ای اظهار کرد که هرگز چنین اتفاقی رخ نداده بود.
دورسی به نقاط مختلف دنیا زیاد سفر می کند و عکس هایش را با ۴ میلیون دنبال کننده ای که در توئیتر دارد به اشتراک می گذارد.
او در سفرهایش با سران دولتی ای مثل شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن هم دیدار کرده.
اما یکی از توئیت های دورسی درباره ی گذران تعطیلات در میانمار، با اعتراض و انتقاد رو به رو شد.
در دسامبر ۲۰۱۸، دورسی با شور و هیجان زیادی درباره ی سفری که به مناسبت تولدش به میانمار داشت توئیت کرده بود: «اگر ذره ای به سفر علاقه دارین، حتماً به میانمار برین.»
این اتفاق در اوج بحرانی رخ داد که گریبانگیر مردم روهینگیا شده بود و دورسی به خاطر تبلیغ بی ملاحظه و سرخوشانه اش برای کشور میانمار مورد حمله ی منتقدین قرار گرفت، به خصوص که درآن زمان، شبکه های اجتماعی به همدستی در دامن زدن به آتش دشمنی با مردم روهینگیا متهم شده بودند.
با این حال، دورسی می گوید برایش اهمیتی ندارد که «بد به نظر برسد.»
در مصاحبه ای وقتی از دورسی سؤال شد اگر دونالد ترامپ – که یکی از کاربران پرکار توئیتر هم هست – از دنبال کننده هایش می خواست خبرنگاری را به قتل برسانند، آیا او از توئیتر حذف می شد یا نه، دورسی پاسخ مبهم و نامشخصی داشت که با انتقاد شدیدی مواجه شد.
بعد از انتشار این مصاحبه دورسی اظهار کرد برایش مهم نیست که «بد به نظر برسد.» او گفت: «چیزی که برای من مهمه اینه که در مورد افکارمون و چیزهایی که می بینیم بی پرده حرف بزنیم.»
در سپتامبر ۲۰۱۸، دورسی به همراه شریل سندبرگ، مدیر ارشد عملیاتی فیسبوک، به دادگاه احضار شد.
از آن ها درباره ی دخالت توئیتر و فیسبوک در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا و همینطور گرایشات ضد محافظه کارانه در شرکت های شبکه های اجتماعی سؤال شد.
در طول جلسه، دورسی در توئیتر تصویر اسکرین شاتی را به اشتراک گذاشت که از بالا رفتن شدید ضربان قلبش حکایت داشت.
دورسی ساعت ها مورد سؤال قرار گرفته بود و ضربان قلبش به ۱۰۹ بار در دقیقه رسیده بود.
دورسی زمانی که مشغول کار نباشد، با حمام یخ و سونا تجدید قوا می کند.
او در مصاحبه ای گفت که استفاده از حمام یخ و سونا را از شب های سال ۲۰۱۶ شروع کرده.
دورسی یکی در میان، ۱۵ دقیقه داخل سونا و بعد ۳ دقیقه در حمام یخ می نشیند. او این روتین را ۳ بار تکرار می کند و در نهایت با یک دقیقه نشستن در حمام یخ آن را به پایان می رساند.
علاوه بر این، او صبح ها برای اینکه خود را بیدار کند هم یک بار خود را در آب یخ فرو می برد.
زندگی عاشقانه ی دورسی هم در نوع خودجالب توجه بوده. در سال ۲۰۱۸، گفته شد او با مدلی به نام ریون لن وارد رابطه شده.
به گفته ی وبسایت PageSix، دورسی و لن در یکی از مهمانی های هفته ی مد نیویورک باهم دیده شده بودند. علاوه بر این گفته می شود دورسی پیش از این، با لیلی کول، بازیگر انگلیسی و سوفین سلو، بالرین فرانسوی، در رابطه بوده.
دورسی اعتقاد زیادی به آینده دار بودن کریپتوکارنسی یا همان ارز رمزنگاری شده دارد و درباره ی مزیت های آن بارها توئیت کرده است.
دورسی به ویژه یکی از طرفداران بیت کوین است و آن را «برگشت پذیر» و «اصولی» توصیف کرده است. دورسی در مصاحبه ای در ماه مارس سال میلادی جاری اظهار کرد که قصد دارد سقف پرداخت با بیت کوین را در اپلیکیشن Square’s Cash به ۱۰ هزار دلار در هفته برساند.
منبع: businessinsider
بدون نظر

ورود