در خبرها آمده بود که شش فرزند شهردار شهر مقدس قم، در خارج از کشور تحصیل می کنند و از قضا، آن ها در دانشگاه های ایالات متحده آمریکا مشغول به تحصیل هستند. ایشان، این کار فرزندانش را علم اندوزی دانسته و ابراز امیدواری کرده است که در آینده ای نزدیک، در داخل کشور، ادامه تحصیل دهند. آقای دکتر سقاییان نژاد که گویا خودش هم دانش آموخته یکی از دانشگاه های ایالات متحده آمریکا است، فرزندانش را سفیران نظام می داند و از این فرزندان به عنوان سفیران گویا خطاب می کند!
اخیرا برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طرحی عجیب که توسط هیات رئیسه مجلس نیز اعلام وصول شده است، طرح ممنوعیت تحصیل فرزندان مسئولان در دانشگاه های خارج از کشور را ارائه کرده اند تا مثلا، راهکاری برای جلوگیری از روند صعودی اشتیاق ایرانیان به تحصیل در غرب و شرق باشد! طرحی که به نظر می رسد، فرجام مشخصی نداشته باشد و تنها، پاک کردن صورت مساله باشد.
انتشار خبر تحصیل ۶ فرزند شهردار قم در دانشگاه های ایالات متحده آمریکا، بازتاب گسترده ای در شبکه های مجازی داشته است و واکنش های مختلفی را به دنبال داشت. علی ضیا، مجری برنامه های تلویزیونی نیز سقائیان نژاد را از تیکه های همیشگی خود بی نصیب نگذاشت.
آقای سقاییان نژادگفته بود: اگر فرزندانم برای تحصیل علم و دانش به خارج از کشور رفتهاند، همگی به عنوان سفیران گویا برای نظام بودهاند. فرزندانم بعد از تحصیلات عالی در آمریکا، میخواهند در قم تحصیلات خود را دنبال کنند! خانواده بنده ولایی و مذهبی بوده و به رعایت اخلاق اهتمام دارند؛ همسر و تعدادی از فرزندانم در حال حاضر در قم ساکن هستند و خبرها و شایعات مطرح شده مبنی بر اینکه تمام خانوادهام در خارج کشور زندگی میکنند، کذب محض است.»
حامد، مهدی، حسین، هدی، حمید، محمد صادق سقاییاننژاد، فرزندان شهردار قم مدتهاست در آمریکا و آلمان تحصیل و زندگی میکنند. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که هزینه تحصیل این شش فرزند که احتمالا همگی زیر ۳۵ سال سن دارند، از کجا تامین می شود؟ آیا همگی بورس تحصیلی گرفته اند؟
سقاییان نژاد پیش از این شهردار اصفهان بود و بعد با حمایت علی لاریجانی که به عنوان نماینده قم در مجلس حضور دارد، به شهرداری قم رسید. سید مرتضی سقاییان نژاد که خودش نیز دوران تحصیلش قبل از انقلاب ۵۷ در ایالات متحده گذشته است، متولد سال ۱۳۳۲ در اصفهان است و در طیف اصولگرا دستهبندی میشود.
این که فرزندان و خانواده شهردار قم یا شهردار هر استانی از کشور یا خانواده هر مسئولی، در داخل یا خارج از کشور مشغول به زندگی و تحصیل است، اهمیت چندانی ندارد و مساله شخصی و حریم خصوصی افراد است.
اما نکته قابل توجه این است که خانواده و فرزندان مسئولان رده های مختلف کشوری و لشکری، شهروندان همین کشور هستند و جای تعجب ندارد که آن ها نیز مثل برخی از هموطنان، به دنبال مفری برای جذب سرمایه بیشتر، علم اندوزی بیشتر و پیدا کردن مقصدی برای آسایش و رفاه بیشتر باشند که حق قانونی و بین المللی افراد است.
اما نکته اینجاست که چرا باید اوضاع اداره کشور به گونه ای باشد که سال به سال بر شمار افرادی که خواهان ترک دائمی ایران هستند، افزوده شود و تحصیل و زندگی دائمی در آنسوی مرزها، برای ایرانیان متولد پیش یا پس از انقلاب ۵۷، سال به سال جذاب تر و مهم تر و حیاتی تر شود؟ چرا باید وضعیت به گونه ای باشد که حتی مسئولان نیز برای تحصیل و کار واشتغال و زندگی فرزندان و نوه هایشان، آن سوی مرزها را به داخل مرزهای جغرافیایی ایران، ارجح می دانند؟
پس فایده مدیریت آن ها بر کشور و دیاری که اعتقادی به آن ندارند چیست؟ اگر هزاران تن از خانواده و خویشاوندان مقامات مختلف کشور در ۴۰ سال اخیر، مقیم خارج از کشور هستند و سالانه میلیاردها دلار سرمایه فکری و مادی از کشور خارج می شود، چرا باید به آینده ایران که در حال خالی شدن از سرمایه های مادی و معنوی است، امیدوار بود؟ چرا باید وضع به گونه ای باشد که ثروتمند و مستمند، باسواد و بیسواد، دانا و نادان، همه و همه بر خروج از کشور برای پیدا کردن زندگی بهتر، متفق القول باشند؟
بسیاری از مسئولان کشوری، دانش آموخته دانشگاه های اروپا و ایالات متحده هستند و سال به سال بر شما چهره های مدیریتی کشور که دانش آموخته آنسوی مرزها یا در حال دانش آموختگی از دانشگاه های آنسوی مرزها هستند، افزوده می شود. این یک سیگنال مهم به عموم مردم است که از فرصت های تحصیلی و زندگی و کاری و تجربی آنسوی مرزها، استفاده کنید و از داخل، چیزی گیر شما نخواهد آمد! مردم بایداین سیگنال را جدی بگیرند.
البته جدی هم گرفته اند. اما باید جدی تر بگیرند! شما میتوانید با هزینه کم در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل با کیفیت کرده و از فرصت های کارآموزی و اشتغال پس از تحصیل و اقامت دائم و زندگی بدون تنش های سیاسی و مالی و فرهنگی و امثالهم بهره مند شوید.
به نظر می رسد، تمایل ایرانیان به خروج از کشور در سالهای آینده با تداوم بی عدالتی آموزشی و تورم و رکود اقتصادی، روند صعودی تر به خود بگیرد و ایران، درصد قابل توجهی از سرمایه های انسانی خود را که میلیون ها دلار برای پرورش آن هزینه کرده است، مجانی در اختیار دانشگاه ها و شرکت ها و سازمان های تحقیقاتی و صنعتی و علمی و اقتصادی اروپا و آمریکا کند.
امیدواریم وضعیت به گونه ای باشد که تحصیل و زندگی در خارج از کشور، تنها آرمان میلیون ها هموطن در سراسر ایران نباشد و شاهد ارتقا عدالت آموزشی و رفاه اجتماعی در ایران عصر ۱۴۰۰ باشیم.
برای تحصیل در خارج از کشور، مدرک زبان آیلتس و تافل بالای شش و نیم نیاز است. برای تحصیل در آمریکا، GRE-GMAT لازم دارید تا فرصت تحصیل با بورس را بدست آورید. برای رسیدن به آرزو، باید تلاش کرد و هزینه داد. این که فقط حسرت بخورید و آرزوهای فانتزی بکنید، کفایت نمی کند. موفقیت، برنامه می خواهد. چیزی که ایرانیان خیلی با آن، مانوس نیستند!
پولش از کجا میاد؟ دختر یکی از اپارتمانش عکس گذاشت منظرش رو به پارک مرکزی نیویورک
تو سایت ریل ایستیتها گشتم چنین اپارتمانی رو کمتر از سی میلیون دلار نمیفروشن. اجاره ی یه ماه چنین اپارتمانی با هزینه های نگهداری و تعمیر حدود ۵۰ هزار دلاره
از اینور میگن ما ساده زیستیم ولی دخترشون یهو تو چنین اپارتمانی زندگی میکنه. تورو خدا بگین شماها چطور ساده زیستین میتونین ماهی ۵۰ هزار دلار برا اجاره یه اپارتمان بدین. با فرض اینکه اپارتمان خودشون نیست و اجاره اییه
یا اگه خدا میرسونه لطفا بگین چطور میرسونه تا ما هم همون کار رو بکنیم به ماهام برسونه
منظور شما از دختر، دختر کیست؟
اگر چه روزی دست خداست اما راه پول های رویایی در ایران امروز، از بورس می گذرد . . . دنبال جای دیگه نباشید:)
لعنت به سقائیان نژاد که پدر مردم قم را با رانت بازی و سیاست بازیش در آورد. این ملعون ظلم هایی کرد که چند سال بعد مشخص میشه…
نمونه بارز یک انسان فاسد هم خودش هم تمام اطرافیانش لعنت خدا بر هفت جد و آبادت
مسیولین چه خواب باشند و چه خودرا خواب زده باشند خائنند ، این مردک چگونه هزینه این حرام خوران را تامین می کند ؟؟!!!. مگر جمهوری اسلام در امریکا سفیر لازم دارد ؟؟؟؟!!!!!!!!!!.