راهنمای پذیرش تحصیلی در دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی

پذیرش لیسانس در آلمان، مدرک زبان و تمکن مالی نیاز دارد

راهنمای پذیرش تحصیلی در دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی، از جمله درخواست های بعضی از متقاضیان ایرانی علاقمند به تحصیل در این کشور است. شماری از متقاضیان تحصیل در اروپا، علاقمند به تحصیل در دانشگاه های این کشور از مقطع کارشناسی هستند تا با زبان و فرهنگ و سبک زندگی و روش تحصیل و تحقیق و تکنیک های اموزشی آکادمیک از ابتدای دوره دانشگاهی آشنا شده و آن را به مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری، موکول نکنند.

معمولا افرادی که برای پذیرش مقطع کارشناسی اقدام می کنند، بایستی از سطح زبان و آمادگی خوبی برای زندگی مستقل دانشجویی در آلمان یا خارج از ایران، برخوردار باشند. هزینه های ارزی بالا در یک سال اخیر سبب شده تا تحصیل رایگان ان هم در مقطع ارشد و دکتری که معمولا با بورس همراه می شود، در دستور کار دانشجویان ایرانی مشتاق به تحصیل در خارج از کشور باشد.

تحصیل درآلمان از دیرباز، مثل تحصیل رایگان در سوئد و نروژ، مجبوب ایرانیان بوده و هست و به نظر می رسد که رشد شمار متقاضیان دریافت مدرک B1 آلمانی در چند سال اخیر، نشان از روند صعودی اخذ پذیرش تحصیلی ایرانیان از دانشگاه های آلمان داشته باشد. پذیرش از لیسانس نیازمند مدرک زبان و دوره پیش دانشگاهی و ترجمه همه مدارک هویتی و تحصیلی به زبان آلمانی است.

از ژانوبه ۲۰۲۰، هم تمکن مالی به بیش از ۱۰ هزار یورو ارتقا یافته است و هم کلیه مدارک دانشجو باید به زبان آلمانی ترجمه رسمی شود. این موارد برای دریافت ویزای NATIONAL که به دانشجویان دارنده پذیرش تحصیلی قطعی از دانشگاه های آلمان اعطا می شود، الزامی خواهد بود. راهنمای تحصیل در دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی را در این لینک بخوانید. سیستم وقت آنلاین سایت سفارت آلمان هم دراین لینک در دسترس است که فراموش نشود.

حتما ببینید: همه چیز درباره زندگی دانشجویی در آلمان ۲۰۱۹

تحصیل در آلمان
حتما از خدمات سایت DAAD.DE استفاده کنید

تحصیل از لیسانس در آلمان

از آن جایی که دوره ی تحصیل در مدرسه در ایران برای افرادی که دوره ی پیش دانشگاهی را به پایان رسانده اند مجموعا دوازده سال و در آلمان سیزده سال است، کسانی که در ایران دوره ی پیش دانشگاهی را گذرانده اند، باید یک سال دوره ی کالج را در آلمان بگذرانند تا صلاحیت ورود به دانشگاه های آلمان را کسب کنند. در همین دوره امکان تکمیل دانش زبان آلمانی تا پایان دوره ی کالج به بچه ها داده می شود، و معمولا در پایان دوره ی کالج امتحان FSP آلمانی در کنار باقی دروس گرفته می شود. البته روتین کالج ها با یکدیگر متفاوت است.

کسانی که در ایران از دبیرستان فنی دیپلم گرفته و دوره ی پیش دانشگاهی را نگذرانده اند، میتوانند با گذراندن دوره ی کاردانی و با داشتن مدرک کاردانی، برای رشته ی مرتبط به رشته ی کاردانی ‌برای پذیرش دوره ی لیسانس اقدام کنند.

شرایط برای افرادی که پیش دانشگاهی دارند و مدرک کاردانی دارند هم مشابه است. به طور کلی رشته ی کاردانی و رشته ی مورد نظر برای مقطع لیسانس باید مشابه و یا مرتبط باشند.
اما اگر شخصی در ایران حداقل دو ترم در دانشگاه بخواند، با داشتن مدرک زبان آلمانی تست داف ۴*۴ یا تلک C1 یا گوته C2 میتواند برای همان رشته در مقطع لیسانس در آلمان اقدام به دریافت پذیرش مستقیم کند. تعداد محدودی از دانشگاه ها برای مقطع لیسانس با مدرک ب۲ پذیرش مشروط میدهند.

دو ترم دانشگاه یعنی چند واحد و چه واحد هایی؟  

به این سوال در واقع پاسخ دقیقی نمیتوان داد، چرا که پیش نیاز دانشگاه ها متفاوت است. اما به صورت کلی واحد های گذرانده شده باید ترکیب منطقی ای واحد های تخصصی و مرتبط به رشته، و واحد های عمومی باشند. طبیعتا از آن جایی که واحد های عمومی دانشگاه های ایران با واحد های عمومی دانشگاه های آلمان تا حدود زیادی متفاوت اند، گذراندن واحد های تخصصی اهمیت بیشتری پیدا میکنند. طبیعتا ترم های گذرانده شده در دانشگاه و به تبع آن واحد های گذرانده شده باید مرتبط با زمینه ی درسی دوره ی لیسانس باشند.

کسانی که با مدرک ب۲ آلمانی مایل به درخواست ویزای تحصیلی هستند، می توانند برای دانشگاه هایی که دوره های propädeutikum برگزار میکنند، درخواست دهند. در این صورت باید تا پایان این دوره مدرک زبان سطح C1 را دریافت و نهایتا در پایان دوره ی propädeutikum برای پذیرش مستقیم لیسانس اقدام کنند. لازم به ذکر است که مدت دوره ی Propädeutikum یک ترم است.

دوره ی لیسانس برای تعداد محدودی از رشته ها در برخی دانشگاه ها به زبان انگلیسی ارائه میشود. این کورس ها را میتوانید با کمک سرچ رشته پیدا کنید. باقی شرایط در ارتباط با واحد های درسی در دانشگاه و کاردانی مشابه رشته های آلمانی زبان است.

⁣انواع دانشگاه در کشور آلمان 

  • ⁣دانشگاه عادی Universität
  • مراکز آموزش عالی فنی و حرفه ای Fachhochschule
  • مدارس عالی هنر و موسیقی Kunst- und Musikhochschule

تفاوت مراکز آموزش عالی فنی و حرفه ای با دانشگاه ها در این است که در مراکز آموزش عالی فنی و حرفه ای ، در کنار آموزش های آکادمیک آموزشهای حرفه ای و کاربردی هم ارائه می شود و افرادی که به تجربه عملی رشته خود بیشتر علاقه دارند لازم است در این مراکز آموزش عالی تحصیل کنند که به تناسب نیازهای عملی و حرفه ای محتوای دروس تدوین می شود و مانند دانشگاه صرفا روی آموزش نظری و تئوری تمرکز ندارد.

البته یکسری مراکز آموزش عالی نیز وجود دارد که فقط برای افراد مقیم آلمان می باشند مانند :

  • تربیت معلم Pädagogische Hochschule
  • مراکز آموزش عالی مربوط به کلیسا
  • آموزشگاه های حرفه ای Berufsakademie

⁣مدارک و درجات تحصیلی در دانشگاه های آلمان??

  • ⁣مدرک لیسانس (Bachelor) : این مقطع ۶ تا ۸ ترم طول می کشد و انواع مختلی دارد مانند BA ، Eng و..
  • ⁣⁣⁣مدرک فوق لیسانس (Master) : مقطع فوق لیسانس ۲ تا ۴ ترم تحصیلی طول می کشد و مثل لیسانس انواع مختلفی دارد مثل MBA ، M.Eng و…
  • ⁣⁣⁣مدرک دکترا (Doktor) :که در ۹۰ درصد دانشگاه های آلمان به صورت پژوهشی بوده و بین ۳ الی ۵ سال طول می کشد.

عزیزانی که مشتاق به تحصیل در دانشگاه های مهندسی، پزشکی و علوم انسانی و هنر آلمان از مقطع کارشناسی هستند، ضمن دریافت مدرک زبان معتبر و ترجمه رسمی کلیه مدارک تحصیلی و هویتی خود به زبان آلمانی، با مسئول پذیرش دانشگاه های آلمانی از طریق سایت دانشگاه مورد نظر خود، مکاتبه کرده و اطلاعات مربوط به نیازمندی های پذیرش دوره مورد نظر، زمان اپلای و شرایط اپلای و پرداخت APPLICATION FEE را دقیقا بپرسند.

همه کارها به صورت اینترنتی انجام می شود و نیازی به استفاده از مراکز مجاز یا غیر مجاز اعزام دانشجو به آلمان نیست. ایرانیان آلمان از طریق لینکدین و تلگرام و اینستاگرام و فیسبوک، پاسخ گوی سوالات شما درباره زندگی و هزینه های دانشجویی در شهرهای مختلف این کشور هستند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود