شاید تصور کرده باشید میلیاردرهایی مانند جف بزوس، مدیر شرکت آمازون یا بیل گیتس، مدیر شرکت مایکروسافت، ثروتمند ترین انسان های تاریخ بوده اند. اما حتی اگر شخصیت های تاریخی ای مثل اسکندر کبیر، چنگیز خان، شاه سلیمان، بسیاری از امپراتورهای رومی و فرعون های مصر را هم در نظر نگیریم (چون هیچ اطلاعات دقیقی درمورد میزان ثروت آن ها وجود ندارد)، ثروتی که مردان دنیای امروز از آن برخوردارند، باز هم در برابر ثروت عظیم مردان دنیای قدیم هیچ است.
در ادامه با ثروتمندترین مردانی از دنیای قدیم آشنا خواهیم شد و می خواهیم ببینیم آن ها چطور ثروتمند شدند و این ثروت عظیم را صرف چه کارهایی کردند.
۱۰- کرنلیوس وندربیلت: ۱۸۵ میلیارد دلار
کورنلیوس وندربیلت، یکی از مشهورترین تاجران تاریخ آمریکا، از طریق ساخت ریل های راه آهن و خطوط کشتیرانی به ثروت رسید. ثروت وندربیلت در در دوران اوج فعالیتش، نزدیک به ۱۸۵ میلیارد دلار بود. بیشتر این پول در دوران توسعه ی خطوط راه آهن بعد از جنگ داخلی آمریکا به دست آمده بود.
۹- هنری فورد: ۱۹۹ میلیارد دلار
هنری فورد، مؤسس کمپانی خودروسازی فورد، یکی از پیشگامان تجارت آمریکا به شمار می رود. فقط ثروت شخصی او کمی کمتر از ۲۰۰ میلیارد دلار بود. فورد نه تنها شرکت خودش را راه اندازی کرد و به خاطر نگرش انقلابی ای که در مورد خودروسازی داشت شهرت یافت، بلکه در عرصه ی تجارت و صنعت هم پیشگام شد. دستمزدی که او برای کارگرانش تعیین کرده بود بالاتر از متوسط دستمزد در آن دوره بود و راه اندازی خط مونتاژ هم ایده ی او بود. این مسأله به او این امکان را داد تا ماشین های ارزان قیمت تولید و آن ها را برای مردم عادی مقرون به صرفه تر کند.
۸- معمر قذافی: ۲۰۰ میلیارد دلار
بعید است در دنیا کسی باشد که اسم دیکتاتور لیبی به گوشش نخورده باشد. این عقیده وجود دارد که قذافی چنان ثروت عظیمی داشت که نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می شد. او این ثروت را طی ۴۲ سال حکومتش در لیبی جمع آوری کرده بود.
قذافی رهبر و سیاستمداری جنجال برانگیز بود، اما حقیقت آن است که او کارهای مفیدی هم برای کشورش انجام داده بود. برای مثال، او بزرگ ترین رودخانه ی دست ساخته ی بشر را ساخت که حالا آب نواحی بیابانی لیبی را تأمین می کند. به گفته ی برخی کارشناسان، این بزرگ ترین پروژه ی آبیاری در کل تاریخ بشر به شمار می رود. از طریق این رودخانه، حالا روزانه ۶/۵ متر مکعب آب شرب تأمین می شود.
قذافی در سال ۲۰۱۱، در جریان جنگ داخلی لیبی، سرنگون شد.
۷- ویلیام فاتح: ۲۰۹ تا ۲۲۹ میلیارد دلار
طبق تخمین های مختلفی، ویلیام اول معروف به ویلیام فاتح ، حدود ۲۰۹ تا ۲۲۹ میلیارد دلار ثروت داشت. ویلیام اول، اولین پادشاه انگلستان از دودمان نورمن ها بعد از یورش آن ها به این سرزمین در سال ۱۰۶۶ میلادی بود. حکومت ویلیام آوردهای زیادی برای کشور انگستان داشت: او پادشاهی متحد انگلستان را پایه گذاری کرد، ارتش و نیروی دریایی را تأسیس کرد، کتاب موسوم به «روز رستاخیز» را تهیه کرد و شروع به ساخت استحکامات نظامی سنگی کرد که اولین آن ها یک برج بود که در سال ۱۰۷۸ ساخته شد.
۶- یاکوب فوگر: ۲۲۱ میلیارد دلار
یاکوب فوگر، تاجر آلمانی، شاید به اندازه ی دیگر نفرات این فهرست مشهور نباشد، اما مانند بقیه ی آن ها ثروت زیادی داشت. فوگر به لطف توانایی های اش در عرصه ی بانکداری و تجارت، توانسته بود نزدیک به ۲۲۱ میلیارد دلار ثروت جمع آوری کند. یاکوب فوگر در سال ۱۴۵۹ متولد و در سال ۱۵۲۵ از دنیا رفت. بیشتر ثروت او از راه فروش پارچه در ایتالیا به دست آمده بود و علاوه بر این، او از معادن مجارستان و بوهم، نقره و طلا استخراج می کرد.
۵- میر عثمان علی خان: ۲۳۰ میلیارد دلار
احتمالاً تا به حال اسم میر عثمان علی خان را نشنیده اید اما او به طور قطع یکی از ثروتمندترین مردانی است که دنیا به خود دیده. او در دورانی که حاکم ایالت حیدر آباد هند بود، ثروت خود را به ۲۳۰ میلیارد دلار رساند. بعد از مرگ پدرش در سال ۱۹۱۱، او نظام حیدر آباد شد و به مدت ۳۷ سال بر این ایالت حکومت کرد. او به فراهم کردن آموزش، برق و خطوط راه آهن در این منطقه کمک کرد.
۴- نیکلای الکساندروویچ: ۳۰۰ میلیارد دلار
ثروت نیکلای الکساندروویچ، تزار روسیه، ۳۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می شود. درآمد شخصی او از زمین های تحت مالکیتش و همینطور دارایی هایی تأمین می شد که در بخش صنعت و تجارت داشت. از آنجایی که کلیسای ارتدوکس روسیه، نیکلای دوم را رسماً قدیس خواند، او را می توان «ثروتمندترین قدیس تاریخ» هم نامید.
۳- اندرو کارنگی: ۳۱۰ میلیارد دلار
اندرو کارنگی، تاجری بسیار ثروتمند و قدرتمند بود. او در میانه ی قرن نوزدهم به شهرت رسید. کارنگی در اسکاتلند متولد شد و از خانواده ای فقیر بود که در اواخر دهه ی ۱۸۴۰ میلادی به آمریکا مهاجرت کردند. بعد از سرمایه گذاری های موفق در چندین کمپانی، کارنگی کمپانی خودش به نام «یو. اس. استیل» (فولاد ایالات متحده) را تأسیس کرد. همین کمپانی عمده ی ثروت ۳۱۰ میلیارد دلاری کارنگی را تشکیل می داد. علاوه بر این، کارنگی به فعالیت های خیرخواهانه اش هم مشهور بود، به طوری که بیشتر ثروتش را به بخش های مختلفی اهدا می کرد، به همین دلیل از او به عنوان یکی از سرشناس ترین خیرین دنیا یاد می کنند.
۲- جان راکفلر: ۳۴۰ میلیارد دلار
نام جان راکفلر معانی زیادی برای تاریخ آمریکا دارد و ثروت او ۳۴۰ میلیارد دلار تخمین زده می شود. حتی امروزه هم ثروت او یکی از عظیم ترین ثروت های تاریخ بشر به شمار می رود. او در سال ۱۸۳۹ در نیویورک متولد و به یکی از پایه گذاران شرکت «استاندارد اویل» تبدیل شد. راکفلر به فعالیت های خیرخواهانه اش هم مشهور است. او در دوران زندگی اش، ۲ دانشگاه شیکاگو و راکفلر را در آمریکا تأسیس کرد. راکفلر در سال ۱۹۳۷ در سن ۹۷ سالگی درگذشت.
۱- مانسا موسی: ۴۰۰ میلیارد دلار
ثروتمندترین انسانی که روی کره زمین زندگی کرده، مانسا موسی، یا موسی اول از کشور مالی بوده. در دوران امپراتوری او در مالی، او چنان ثروت عظیمی داشت که ارزش امروزی آن ۴۰۰ میلیارد دلار بود. موسی در سال ۱۲۸۰ میلادی متولد شد و تا قبل از سال ۱۳۳۷ میلادی زندگی عادی یک مسلمان خدا ترس را داشت. او مراکز آموزشی و مسجدهای زیادی در سرتاسر آفریقا ساخت.
برای اینکه درک بهتری از عظمت ثروت مانسا موسی پیدا کنید خوب است بدانید که ثروتمندترین فرد زنده ی دنیا، یعنی جف بزوس، مؤسس شرکت آمازون، نزدیک به ۱۳۱ میلیارد دلار ثروت دارد و بعد از او، بیل گیتس، مدیر شرکت مایکروسافت است که ثروت او ۹۶/۵ میلیارد دلار تخمین زده می شود.
مقایسه ای برای درک بهتر
بیشتر ما به سختی می توانیم تصور کنیم چندین میلیارد دلار دقیقاً چه مقدار پول است. بنابراین برای آنکه تصور دقیق تری پیدا کنیم که نفرات فهرست بالا چقدر ثروتمند بودند، می توانیم ثروت آن ها را با افراد و چیزهایی که می شناسیم مقایسه کنیم.
برای مثال، بیل گیتس، مدیر شرکت مایکروسافت، که سال ها است یکی از ثروتمندترین افراد دنیا به شمار می رود، ۴ برابر فقیرتر از مانسا موسی، پادشاه افسانه ای کشور آفریقایی مالی محسوب می شود.
هنری فورد اگر حالا زنده بود می توانست نزدیک به ۷۹ ساختمان امپایر استیت که پنجمین آسمان خراش مرتفع آمریکا به شمار می رود را خریداری کند.
نیکلای دوم روسیه هم می توانست ۲۵ شهر مانند مسکو را با ثروت عظیمش خریداری کند.
آقای برهمند از مقاله ی بدون غرض ورزی شما ممنون
ثروتمندان ایران رو باهم مقایسه کنید که چند برابر حقوق ی کارمند درآمد و ثروت دارن ممنون میشیم