جمعیت جهان به لطف پیشرفت های پزشکی در زمینه واکسیناسیون، آنتی بیوتیک ها و دیگر تکنولوژی های این حوزه در حال پیر شدن است. رواج روش های ساده جلوگیری از بارداری، افزایش آگاهی عمومی، تمایل بیشتر به لذت بردن از زندگی، مشکلات اقتصادی و حضور گسترده زنان در بازار کار نیز در کاهش سرعت زاد و ولد در بسیاری از کشورها موثر بوده است. با این وجود، در حالی که در بسیاری از کشورها جمعیت به سوی پیر شدن رفته و هر ساله بر سهم افراد کهنسال از کل جمعیت این کشورها افزوده می شود، برخی از کشورها هنوز هم جوان به شمار آمده و کودکان بیش از نیمی از جمعیت آن ها را تشکیل می دهند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، کشورهایی که بخش عمده جمعیت آنان را جوانان تشکیل می دهند عموماً کشورهای در حال توسعه بوده که این موضوع از فقر، نرخ بالای مرگ و میر در میان نوزادان و نبود زیر ساخت ها، منابع پزشکی و آموزش کافی ناشی می شود. در سال های اخیر، برخی کارشناسان و اقتصاددانان نیز استعمار این کشورها توسط دول اروپایی در قرون ۱۶ تا ۲۰ میلادی را در کمبود منابع در این مناطق سهیم دانسته که در نهایت به رشد بدون نسبت معقول جمعیت جوان این کشورها در عصر حاضر منجر شده است. بانک جهانی همواره درصد جمعیت زیر ۱۵ سال کشورها را تحت نظر داشته و کشورهایی که جوان ترین جمعیت را دارند مشخص می نماید. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با ۲۵ کشوری که جوان ترین جمعیت های جهان را دارند آشنا کنیم. لازم به ذکر است که درصد ارائه شده در هر مورد، مربوط به جمعیت زیر ۱۵ سال در هر یک از این کشورهاست.
این عدد برای ایران ۲۴ درصد بوده که بدین معناست که تنها ۲۴ درصد از جمعیت ایران را زیر ۱۵ سال تشکیل می دهد. این عدد برای کشورهای توسعه یافته اروپایی حدود ۱۵ درصد و در آمریکای شمالی ۱۹ درصد است. به طور کلی با افزایش رفاه و سطح درآمد و توسعه کشورها از جمعیت جوان آن ها کاسته شده و بر جمعیت مسن آن ها افزوده می شود. این نرخ در کشورهای عربی حدود ۳۳ درصد بوده و متوسط جهانی آن نیز ۲۶ درصد است. در این میان هنگ کنگ با عدد ۱۲ درصد و بعد از آن ها ژاپن، کره جنوبی، پرتغال، ایتالیا و آلمان با ۱۳ درصد در رتبه های پایین این فهرست از لحاظ جوان بودن جمعیت قرار دارند.
چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه با ۱۸ درصد، ایالات متحده با ۱۹ درصد و کره شمالی با ۲۰ درصد نیز در رتبه های پایین این فهرست قرار دارند. ترکیه و عربستان سعودی نیز با ۲۵ درصد بالاتر از ایران قرار گرفته اند. این عدد برای هند به عنوان دومین کشور پرجمعیت جهان ۲۷ درصد است. ۴۰ درصد از جمعیت عراق و یمن را نیز کودکان زیر ۱۵ سال تشکیل می دهند. به طور کلی کشورهای آفریقایی در صدر این فهرست و کشورهای توسعه یافته آسیایی و اروپایی در انتهای این فهرست قرار دارند. گزارش کامل بانک جهانی در این مورد را در این لینک مشاهده نمایید.
۲۵- گینه- ۴۲.۰۳ درصد
۲۴- جمهوری کنگو- ۴۲.۱۱ درصد
۲۳- ساحل عاج- ۴۲.۲۸ درصد
۲۲- سائو تومه و پرینسیپ- ۴۲.۴۴ درصد
۲۱- بنین- ۴۲.۴۸ درصد
۲۰- کامرون- ۴۲.۵۰ درصد
۱۹- افغانستان- ۴۲.۶۴ درصد
۱۸- سنگال- ۴۲.۷۳ درصد
۱۷- جمهوری آفریقای مرکزی- ۴۲.۸۴ درصد
۱۶- تیمور شرقی- ۴۳.۵۲ درصد
۱۵- مالاوی- ۴۳.۷۴ درصد
۱۴- نیجریه- ۴۳.۸۴ درصد
۱۳- زامبیا- ۴۴.۴۶ درصد
۱۲- موزامبیک- ۴۴.۵۳ درصد
۱۱- تانزانیا- ۴۴.۶۹ درصد
۱۰- بورکینافاسو- ۴۴.۹۵ درصد
۹- گامبیا- ۴۵.۰۷ درصد
۸- بروندی- ۴۵.۰۹ درصد
۷- جمهوری دموکراتیک کنگو- ۴۶.۱۶ درصد
۶- سومالی- ۴۶.۳۳ درصد
۵- آنگولا- ۴۶.۶۲ درصد
۴- چاد- ۴۶.۸۶ درصد
۳- اوگاندا- ۴۷.۴۱ درصد
۲- مالی- ۴۷.۵۳ درصد
۱- نیجر- ۵۰.۱۲ درصد
بیشتر بخوانید: با پرجمعیت ترین شهرهای دنیا در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
خخخ استعمار این کشور ها توسط دول اروپایی نه استعمار این کشور ها توسط دولت اروپایی …..متن رو می نویسید لااقل یه بار بخونیدش
البته این آمار با متوسط طول عمر هم ارتباط مستقیم داره
سلام؛
این آمار در مورد افغانستان اشتباه است حداقل ۵۰ درصد جمعیت افغانستان زیر ۱۵ سال سن دارند که آمارهای کلی جوانترین کشورها افغانستان جایگاه دوم را داشت تو این ۴۰ سال اینقدر کشته دادیم متاسفانه از اونطرف زادو ولد ماشالله زیاد داشتیم.
عجیبه این افریقایی ها که تو بدبختی و در بدری دست و پا میزنن چطوری اینقدر بچه بدنیا میارن بعد این بچه ها غذا میخوان امکانات میخوان برا رشد چطوری زنده میمونن تا به ۱۵ برسن هم عجیبه واقعا ۹۰ درصد به بالا این لیست افریقا بود خنده داره