علی دیواندری، ۴۸ ساله و استاد دانشگاه تهران و دارنده مدرک دکترای مدیریت استراتژیک، سابقه مدیرعاملی بانک ملت و بانک پارسیان و عضویت در هیات مدیره چندین شرکت اقماری این دو شرکت خصوصی کشور را در کارنامه دارد.
چهره محبوب نظام بانکی کشور در دهه هشتاد که در طول دولت نهم و دهم، به مدت ۸ سال سکاندار بانک ملت می شود، از ۲۶ شهریور ۹۸ در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال گران و مفسدان اقتصادی، متهم شماره یک اخلال در نظام ارزی کشور است. او به همراه ۷ تن دیگر، متهم به تشکیل و سردستگی شبکه بزرگ کلاهبرداری و خیانت در امانت در وجوه سپرده گذاران و سهامداران بانک ملت و بانک پارسیان است.
علی دیواندری طبق گفته های آقای قهرمانی، که همچون دادگاه محاکمه دادماد وزیر تعاون و تهیه کننده شهرزاد (سید محمد هادی رضوی)، نماینده دادستان است، علی دیواندری را متهم ردیف اول پرونده فساد قاچاق ارز و تحصیل نامشروع و خرید و فروش کشتی و واگذاری نفت خام به رحمت الله باختری می داند و می گوید که علی دیوندری، در نظام ارزی کشور، اخلال گر عمده است. طبق گفته های نماینده دادستان، علی دیواندری، سردستگی شبکه کلاهبرداری و خیانت در امانت را در بانک پارسیان و بانک ملت که مدیرعاملی آن ها را در اختیار داشت، بر عهده گرفته و سفرهای محرمانه به خارج از کشور و قاچاق حرفه ای ارز را هدایت می کرد.
همکار و دوست و رفیق شفیق دکتر علی دیواندری، مجید سعادتی، پسر ۴۷ ساله ای است که طبق گفته های دادستانی، با معدل ۱۱ از دانشگاه آزاد رودهن دانش آموخته شده و به عضویت هیات مدیره یکی از شرکت های اقماری بانک ملت به دستور علی دیواندری منصوب شد. مجید سعادتی که علی دیواندری وی را «مجید دلبندم» در بانک ملت خطاب می کرد، متهم به اخلال عمده ارز و تحصیل مال نامشروع به میزان ۳۰۰ هزار درهم و ۳۶ میلیون دلار وجه کشتی و مشارکت قاچاق ارز به ترکیه است.
وی دیپلم خود را با معدل ۱۰.۰۵ اخذ کرد و مدرک لیسانس خود را در رشته حسابداری از دانشگاه آزاد رودهن با معدل ۱۱.۴۳ گرفت. روزی که این دوست شفیق علی دیواندری و متهم شماره ۲ پرونده فساد در بانک ملت و پارسیان، به استخدام بانک ملت در می آید، معدل مصاحبه وی با بانک ۱۴.۵ شد که بانک اعلام کرد با توجه به اینکه ایشان مربی ورزش کونگفو هستند از وی در قسمت ورزشی بانک استفاده شود.
چشمهای از روشهای کلاهبرداری علی دیواندری
- علی دیواندری ۱۳ فقره سفر به خارج از کشور داشتند که هیچ کدام از این سفرها از سوی شرکت خود نبوده و از سوی بانک این سفرها انجام میشده است.
- سفرهای علی دیواندری به بهانه انجام فعالیتهای مربوط به بانک ملت صورت میگرفت در حالیکه چنین چیزی نبوده و دیوان دری هیچ فعالیتی در زمینه کارهای پوششی نداشته است.
- دیواندری به همراه آقای مجید سعادتی، اقدام به قاچاق حرفهای ارز به ترکیه داشتند و اقرار آنها نیز موجود است و با توجه به مستندات به دست آمده هیچ وجوهی در این خصوص به بانک تعلق نگرفته است.
- اتهامات وی، با توجه به گزارشهای سازمان اطلاعات، نظریات کارشناسی، اقاریر متهمان، ایمیلهای رد و بدل شده بین متهمان و با تشخیص عمده در اخلال در نظام اقتصادی کشور و بالا بودن مبالغ و خسارتهای ایجاد شده ، بیان شده است.
-
بانک ملت شرکت زیرمجموعهای به نام شرکت داریس دارد و این افراد جزو هیئت امنای شرکت هستند. همچنین ۳۰ شرکت در زیرمجموعه شرکت داریس به نام شرکتهای تراستی فعال هستند.این شرکتها فعالیت میکردند. دو شرکت لانه فساد میشود و این دو شرکت حیات خلوت آقای دیواندری و اعضای تیم فاسد او میشود.
دکتر علی دیواندری که سابقه تالیفات متعددی در حوزه مدیریت و بانکداری دارد و سابقه تدریس در دانشگاه تهران و تربیت مدرس و سرپرستی ده ها پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری در کارنامه خود دارد، اکنون به فهرست متهمان کلاهبرداری و شیادی در نظام بانکی کشور در سال۹۸ اضافه شده است.
این که آیا فرجام علی دیواندری، رئیس فعلی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ایران، به فرجام حسین هدایتی، پرویز کاظمی، سید محمدی هادی رضوی، خاوری فراری، بابک زنجانی و دیگران ختم می شود یا نه را تا چند هفته دیگر با انتشار رای دادگاه، متوجه می شویم. اما آن چه مشخص است، گسترش فساد سیستماتیک در شبکه بانکی کشور است که نیاز به تغییر ساختار و قوانینش، بیش از پیش احساس می شود. جمعی از کارمندان بانک ملت با انتشار دلنوشته ای، از او حمایت کردند.
باید منتظر برگزاری جلسات بعدی دادگاه رسیدگی به اتهامات علی دیواندری و شماری از متهمان این پرونده فساد در نظام بانکی کشور در دهه هشتاد باشیم. جامعه همچنان منتظر برگزاری دادگاه مهدی جهانگیری و اعلام حکم دادگاه سلطان قطعه سازان (عباس ایروانی) است که در نیمه دوم سال۹۸ رقم خواهد خورد. رسول دانیال زاده، سلطان فولاد ایران و رشوه پرداز به حسین فریدون (برادر زندانی رئیس جمهور) همچنان متواری است. ماه های آینده، ماه های جذابی خواهد بود. از بورس، تا انتخابات و دادگاه های جنجالی. . . .
دهن همه شون سرویس دهن قوه قضاییه هم سرویس تا الان کدوم گوری بوده چرا مدیر قوه قضاییه رو دادگاهی نمی کنن اون که از همه دزد تر بوده نکنه چون رفیق بعضی ها است