۱۰ راز دانش آموزان موفق برای یک سال تحصیلی خوب

۱۰ راز دانش آموزان موفق برای یک سال تحصیلی خوب

دانش آموز موفق بودن در روزگار مافیای کنکور و التهاب جامعه میلیونی دانش آموزان ایران برای قبولی در رشته های پرطرفدار و پولساز در آزمون سراسری در کنار رکود حاکم بر اقتصاد ایران، کار سختی است. همان طور که این روزها،‌ دانشجوی موفق بودن هم کار سختی است.

هزینه زندگی و تحصیل به طرز عجیبی افزایش یافته است و  در این بین،‌ فعالان صنعت آموزش کشور، بیش  ترین ضربه را متحمل می شوند. متاسفانه در حالی سال۹۸ را به اتمام می رسانیم که وزارت اموزش و پرورش با کسری بیش از ۱۰۰ هزار معلم روبروست و همچنان در آستانه فصل سرما، همچنان برخی  از کلاس های درس در مناطق کم‌تر توسعه یافته و محروم کشور، با تراژدی بخاری های نفتی روبرو هستند.

سال تحصیلی ۹۸-۹۹ آغاز شده و بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور، مشغول علم اندوزی هستند. بسیاری از دانش آموزان و اولیا و مربیان آن ها، علاقمند هستند تا با توجه به افزایش  هزینه های تحصیل و چالش هایی که فرا روی سبک زندگی دانش آموزان در روزگار امروز وجود دارد، دانش آموز خود، حداکثر بازدهی را کسب کند. والدین باید خود را همچون کادر مدرسه ببینند.

دانش آموز موفق
دانش آموز موفق، نشاط نیاز دارد

این گزارش روزیاتو، شما را با راهکارهای ساده و خوبی برای این که دانش آموز موفق داشته باشید، آشنا می کند.

  • دانش آموز موفق ، هوشمندانه مطالعه می کند. به دانش آموز خود یاد بدهید که یادداشت برداری کند. نکات مهم را هایلایت کرده و آن ها را در هفته مرور کند. مخصوصا دانش آموزانی که خود را از سال اول مقطع متوسط برای آزمون سراسری سال های بعد آماده می کنند.
  • دانش آموز موفق ، حتما برنامه خوبی دارد. سال تحصیلی،‌ مثل یک پروژه صنعتی است. تاریخ آغاز و تاریخ پایان دارد. تاریخ آغاز و پایان سال تحصیلی، فرصتی است که شما باید خود را با منابع مادی و غیر مادی، برای موفقیت در آزمون  های پایان سال آماده کنید. پس، برای موفقیت، به دنبال برنامه حرفه ای باشید.
  • دانش آموز موفق، هم برنامه خوب دارد و هم به برنامه خوب، متعد است. دانش آموزان را به تعهد و اطاعت از برنامه عادت دهید تا در زمان دانشجویی و ورود به دنیای کار، افرادی منظم و با برنامه  باشند.
  • دانش آموز موفق ، همکلاسی های خوب دارد. به دانش آموز خود یاد بدهید تا در انتخاب هم کلاسی و هم مدرسه ای، دقت کند. معیارهای خانوادگی و ارزش آفرین خود را به وی یادآوری کنید.
  • دانش آموز موفق ، انرژی مثبت است. نگاه شاد و امیدوارانه را به دانش آموز خود منتقل کرده و او را مختصات شاد زیستن و شفاف اندیشیدن و درست زندگی کردن، آشنا کنید. بخشی از ظرفیت آموزشی دانش آموز در طول سال تحصیلی، در خانه رقم می خورد. خانه را مستثنی از فضای آموزشی نکنید.
  • دانش آموز موفق ، اهل ورزش است. برای همه سنین چه از کلاس اول چه در کلاس دوازدهم، دانش آموز بایستی در طول هفته، ورزش کند. زنگ ورزش، فقط ۲ ساعت در هفته است. اما باید برای بهداشت روحی و جسمی دانش آموز، او را به ورزش با هم سنی هایش، تشویق کرد.
  • دانش آموز موفق در دوران مدرسه شما، لباس خویی می پوشید. (نه الزاما گران و لاکچری). با ادب بود. به دوستانش احترام می گذاشت. این رویه و منش را که شما در طول دوران مدرسه خود حس کردید را به دانش آموز خوب منتقل کنید. این انتقال، باید مستمر باشد. مطالعات نشان می دهد که دانش آموزی که به نظافت لباس و کیف خود بها می دهد، یادگیری بهتری به نسبت دانش آموزان غیر منظم و بی توجه به بهداشت دارد.
  • دانش آموز موفق ، برای استفاده از گوشی هوشمند و نرم افزارهای رایانه ای، برنامه دارد. هیچ نیازی نیست که این ابزار عصر جدید را از وی در طول تحصیل دور کنید. اما با جایگزین کردن ابزار خوب، می توان تمرکز وی را به موضوعاتی هدایت کرد که اثربخشی یادگیری وی را افزایش می دهد. مثل تماشای فیلم و سریال های آموزشی  غیر فارسی زبان و شرکت در کلاس های فوق برنامه خارج از مدرسه.
  • دانش آموز موفق ، تغذیه خوب دارد. بین تغذیه و یادگیری، یک رابطه مستقیم (positive relationship) برقرار است. رژیم غذایی دانش آموز شما در طول سال تحصیلی بایستی از نیمه دوم تابستان،‌برنامه ریزی شود تا او با شوک تغذیه ای مواجه نشود! هر چقدر تلاش کنید دانش آموز شما از دنیای تنقلات پرنمک و بی ارزش خلاص شود و به جای آن، به خشکبار و نان غنی شده و لبنیات و میوه روی آورد، بخشی از مسیر موفقیت را طی کرده است.
  • دانش آموز موفق علاوه بر پشتکار خوب و برنامه سازماندهی شده، مهارت های ارتباط اجتماعی خوبی دارد. فرهنگ کار مشارکتی، فرهنگ احترام به خرد جمعی را بایستی از زمان مدرسه به دانش اموز یاد داد تا شاهد افراد خودخواه یا «دیکتاتورهای دوست داشتنی!» در محل کار و اداره و جامعه در آینده نه چندان دور نباشیم!

اگر شما اولیا گرامی، نظر و دیدگاهی برای هدایت موثر دانش آموزان در طول سال تحصیلی دارید یا تجربه ای از زمان مدرسه خود دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت با روزیاتو به اشتراک بگذارید.

حتما بخوانید: جزییات کامل طرح تربیت جنسی دانش آموزان ایران

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود