۷ بیماری پوستی که با جوش اشتباه گرفته می شوند

۷ بیماری پوستی که با جوش اشتباه گرفته می شوند

سبز شدن یک جوش جدید روی بدن می تواند اوقات هر کسی را تلخ کند، اما هر برآمدگی ای روی پوست جوش نیست. جوش ها در اثر انسداد منافذی از پوست به وجود می آیند که توسط باکتری عفونی شده اند. اما مشکلات و بیماری های پوستی ای هم وجود دارند که ظاهری شبیه به جوش دارند و ممکن است با آن اشتباه گرفته شوند. در ادامه با این مشکلات پوستی آشنا خواهیم شد.

۱- روزاسه

بیماری های پوستی شبیه جوش

روزاسه یک بیماری مزمن التهابی است که اغلب با جوش اشتباه گرفته می شود. این بیماری انواع مختلفی دارد اما دو نوع آن که از بقیه شایع تر هستند به شکل قرمزی گونه ها (گر گرفتگی)، ظاهر شدن تعدادی زیادی رگ کوچک روی گونه ها و همینطور برآمدگی های جوش مانندی عموماً در میانه ی صورت، بروز پیدا می کنند. برخلاف جوش، روزاسه معمولاً در اثر واکنش های مرتبط با هیستامین و مصرف غذاهای تند، کافئین و الکل به وجود می آید. این بیماری معمولاً با ترکیبی از تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی، مصرف داروهای موضعی و استفاده از محصولات پوستی ای که باعث تحریک پوست نمی شوند، کنترل می شود.

۲- فولیکولیت

فولیکولیت که یک مشکل پوستی شایع در تابستان است، به التهاب فولیکول های مو اطلاق می شود و نشانه ی آن ظاهر شدن جوش های کوچک و قرمز رنگی است که ممکن است مثل جوش های سرسفید، چرکین هم باشند. این جوش ها می توانند خارش دار یا دردناک، یا در موارد شدیدتر، به شکل زخم هایی پوسته پوسته باشند. این جوش ها هر جایی از بدن می توانند ظاهر شوند، مثل ران ها، باسن، گردن و زیر بغل. فولیکولیت می تواند در اثر باکتری ایجاد شود و انواع مختلفی دارد. یکی از انواع آن فولیکولیت باکتریایی است که معمولاً در قسمت ریش مردان به وجود می آید. یک نوع دیگر آن هم فولیکولیت سودوموناس است که باکتری عامل آن بیشتر در آب های گرم و آلوده وجود دارد. موارد خفیف فولیکولیت می توانند با پمادهای بدون نسخه درمان شوند. اما موارد شدید آن ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی داشته باشند. اگر فولیکولیت با عفونت قارچی واژن همراه باشد، ممکن است برای درمان آن نیاز به داروهای ضد قارچ قوی باشد.

۳- پوست مرغی شدن بدن

کراتوزیس پیلاریس یا پوست مرغی شدن بدن یک مشکل پوستی مزمن است که نشانه ی آن ظاهر شدن برآمدگی های زبر (قرمز، سفید یا به رنگ پوست)، معمولاً بر روی بازوها و پاها است و می تواند حس لمس کردن یک کاغذ سمباده را داشته باشد. علت ایجاد این برآمدگی های کوچک، انسداد فولیکول های مو توسط مقادیر غیر طبیعی ای از ماده ی کراتین است. این مشکل پوستی خطری ندارد اما می تواند باعث خارش و خشکی پوست شود که استفاده از مرطوب کننده می تواند به تسکین این نشانه ها کمک کند. برای کنترل این بیماری می توانید از پمادهای موضعی استفاده کنید که به حذف سلول های مرده ی پوست و جلوگیری از مسدود شدن فولیکول های مو کمک می کنند.

۴- اگزمای اطراف دهان

درماتیت پریورال یا اگزمای اطراف دهان یک ضایعه ی پوستی التهابی است که در صورت رخ می دهد و معمولاً در اطراف دهان به وجود می آید. عمده دلیل بروز این مشکل، استفاده از استروئیدهای موضعی است اما فلوراید درون خمیر دندان هم می تواند باعث آن شود. برای کنترل این بیماری باید استفاده از استروئیدهای موضعی (چه بدون نسخه و چه تجویزی)، کرم های سنگین و خمیردندان های فلوراید دار را کنار بگذارید و به جای آن، از شوینده های ملایمی که برای پوست تحریک آمیز نیستند و لوسیون های سبک و غیر کومدوژنیک (یعنی باعث انسداد منافذ پوست نمی شوند) استفاده کنید. این مشکل پوستی در اثر رشد بیش از اندازه ی مایت های پوستی و روش های درمانی جدید مرتبط با این ارگانیسم ها هم می تواند به وجود آید.

۵- سباسئوس هایپرپلازی

سباسئوس هایپرپلازی یک مشکل پوستی ژنتیکی است که نشانه ی آن برآمدگی هایی گوشتی رنگ و دونات شکل است که روی پیشانی، گونه ها، بینی و چانه ظاهر می شوند. این برآمدگی ها در واقع غدد بزرگ شده ی چربی پوست هستند (گاهی حتی می توان با فشار دادن آن ها چربی داخل آن ها را بیرون آورد). سباسئوس هایپرپلازی یک مشکل پوستی خوش خیم است اما بعضی افراد ترجیح می دهند برای بهتر شدن چهره ی خود آن را درمان کنند. یک راه درمان آن الکترودسیکاسیون است، نوعی دستگاه که با فرستادن یک جریان الکتریکی به درون پوست به کاهش برآمدگی ها کمک می کند.

۶- موی زیر پوستی

موهای زیر پوستی، موهایی هستند که پیج خورده و درون پوست رشد کرده اند، مسأله ای که باعث ظاهر شدن برآمدگی هایی روی پوست می شود. این برآمدگی ها می توانند ظاهری عیناً مانند جوش داشته باشند و به رنگ سفید یا قرمز یا به صورت کیست هایی زیر پوستی باشند. این برآمدگی ها در زنان بیشتر در ناحیه ی بیکینی و زیر بغل و در مردان، بیشتر در قسمت چانه، گونه ها و ریش (بالای گردن) ظاهر می شوند. در برابر میل به فشار دادن و ترکاندن آن ها مقاومت کنید چون این کار می تواند باعث بدتر شدن آن ها می شود.  در بسیاری از موارد، موهای زیر پوستی به طور خودکار از بین می روند، اما اگر این اتفاق رخ ندهد یا دچار عفونت شود، باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. بسته به شدت مشکل، پزشک شما ممکن است توصیه کند از کرم های لایه بردار و شوینده هایی برای رفع آن استفاده کنید.

۷- سرطان سلول پایه ای

سرطان سلول پایه ای نوعی سرطان پوست است که سرعت پیشرفت پایینی دارد و در لایه ی پایه ای روپوست به وجود می آید. این بیماری معمولآً در اثر قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض پرتوهای فرابنفش از جمله خورشید و دستگاه های برنزه کننده به وجود میآ ید. سلول های پایه ای، به شکل برآمدگی هایی براق، نیمه شفاف یا صورتی رنگ و به همراه عروق خونی کوچکی هستند و معمولاً می توانند با یک جوش مقاوم اشتباه گرفته شوند. اگر برآمدگی ای روی پوست تان وجود دارد که با گذشت یک یا دو ماه هنوز از بین نرفته، برای انجام معاینه به متخصص پوست مراجعه کنید. روش های درمانی این بیماری شامل فتوداینامیک تراپی، جراحی موس (نوع خاصی از جراحی سرطان پوست) و تراشیدن بافت می شود.

منبع: thehealthy
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود