نود و شش درصد افراد دست کم روزی یک بار خیالبافی می کنند. ما آدم ها هر کدام دنیا را به شکل متفاوتی می بینیم و هر کسی فانتزی های خودش را دارد. اما خیالبافی های روزانه ی ما چیزی فراتر از گریزی از واقعیت یا رؤیاهایی برای زندگی خود هستند. در واقع روانشناسان می گویند خیالبافی های ما می توانند زندگی ما را تحت تأثیر قرار دهند، به همین دلیل باید بسیار مراقب باشیم. در ادامه می خواهیم ببینیم خیالبافی چه فواید و مضراتی برای ما دارد.
ابتدا به مزایای خیالبافی خواهیم پرداخت.
۱- هوش و خلاقیت بیشتری پیدا می کنید
در تحقیقی مشاهده شد کسانی که خیالبافی می کردند در امور ذهنی و خلاقانه عملکرد بهتری داشتند. علاوه بر این، تصاویر ام آر آی نشان داد مغز این افراد عملکرد مؤثرتری داشت.
۲- یاد می گیرید مشکلات را بهتر حل کنید
در تحقیقی ادعا شده هنگام خیالبافی، فعالیت مغز افزایش پیدا می کند. این مسأله در مورد بخش هایی از مغز هم صدق می کند که با حل مسائل دشوار مرتبط هستند. مغز شما می تواند زمانی که مشغول انجام کارهای کم اهمیت تری هستید، به طور ناخودآگاه تغییر وضعیت دهد و به حل مسائل دشوار بپردازد.
۳- بهتر می توانید برنامه ریزی کنید
آدم ها بیشتر درباره ی آینده خیالبافی می کنند تا درباره ی گذشته یا حتی زمان حال. این کار به آن ها کمک می کند برای خود هدف گذاری کنند و به دنبال راه هایی برای دستیابی به آن ها بگردند. آن ها به این فکر می کنند که چطور برای آینده برنامه ریزی کنند و برای آن آماده شوند. این مسأله فقط در مورد برنامه هایی که برای روز پیش روی خود دارند صدق نمی کند و آینده ی دورتر را هم دربرمی گیرد.
۴- شادی بیشتری پیدا می کنید
وقتی درباره ی کسانی خیالبافی می کنید که به شما نزدیک هستند و رابطه ی مستحکمی با شما دارند، این کار تأثیر مثبتی روی شما می گذارد. این فانتزی ها وضعیت عاطفی شما را بهبود می بخشند، شادی بیشتری به شما می دهند و پیوند میان شما و دیگران را قوی تر می کنند.
اما خیالبافی معایبی هم دارد.
۱- کسل می شوید
کسانی که شغل خسته کننده ای دارند، میل به خیالبافی در آن ها بیشتر است. علت این مسأله آن است که آدم ها سعی دارند با رؤیاهای پر شور و نشاط، به زندگی روزمره ی خود تنوع دهند. علاوه بر این، وقتی ذهن جای دیگری سیر می کند، زمان برای کسی که کار خسته کننده ای دارد، زودتر می گذرد.
۲- مطالعه برایتان سخت می شود
تا به حال برایتان پیش آمده حین مطالعه درگیر خیالبافی شوید؟ چشم هایتان کلمات را می خوانند، اما ذهن شما در جای دیگری سیر می کند و شما مجبور می شوید متن را دوباره بخوانید، چون یادتان نمی آید چه خوانده بودید. به گفته ی دانشمندان، این یکی از معایب خیالبافی است، چون این کار فهم اطلاعات را سخت می کند.
۳- ممکن است دچار فراموشی شوید
هر چه رؤیاهایتان از زمان حال دورتر باشند، احتمال اینکه دچار فراموشی ناشی از خیالبافی شوید بیشتر می شود. اگر به دیروزتان فکر کنید، بهتر می توانید به خاطر آورید که قبل از اینکه ذهن تان در جای دیگری پرسه بزند، مشغول چه کاری بودید. اما اگر درباره ی آنچه که سه سال قبل رخ داده خیالبافی کنید، یادآوری حال برایتان بسیار سخت تر خواهد شد.
۴- ممکن است اعتیاد پیدا کنید
بعضی افراد آنچنان در رؤیاهای پرشور و نشاط خود غرق می شوند که درگیر خیالبافی ناهنجار می شوند. این مسأله می تواند عملکرد طبیعی آن ها را مختل کند و حتی برای آن ها جایگزین ارتباط با آدم های واقعی شود. کسانی که زیاد خیالبافی می کنند و تا حدود ۶۰ درصد از زمان کاری خود را به این کار می گذرانند، ممکن است این مسأله باعث ایجاد نوعی اعتیاد رفتاری در آن ها شود.
چرا نباید به فانتزی های خود بی اعتنا باشیم؟
خیالبافی می تواند به آشکار شدن ترس ها و تمایلات ما کمک کند. کسی که مکرراً درباره ی رئیس شدن خود خیالبافی می کند، به دنبال کسب قدرت در واقعیت است. کسی که آدم هایی از گذشته را به خاطر می آورد، ممکن است دلتنگ آن ها شده باشد. کسانی که درباره ی یک شریک عاطفی خیالبافی می کنند ممکن است تنها باشند. و کسانی که درباره ی داشتن یک شریک عاطفی دیگر خیالبافی می کنند ممکن است از رابطه ی عاطفی فعلی خود ناراضی باشند.
بنابراین مهم است که سعی کنید رؤیاهای خود را درک کنید و مشکلاتی که در زندگی واقعی دارید را حل کنید. به خیالبافی های خود بی توجه نباشید اما آزادانه خیالبافی کنید.
با وضعیت اقتصادی امروز چاره ای جز خیالبافی نیست…
با وجود امثال شما تنبلها، چارهای جز تکروی نیست.
گور پدر کشور که میخواد پیشرفت کنه یا نکنه. دیگه من به عنوان شخص، چیزی برای از دست پادن ندارم. گور پدر کشور
الان همین شما به اون مسؤولی که فقط فکر خودشه انتقاد میکنی. امثال شما شدن مسؤول که مردم دارن به فنا میرن.
شب شما بخیر ما نت میخایم.
هرچه که مربوط به زمان روانشناختی باشه به مرور روزگار آدم را سیاه می کنه چون بر پایه عقلِ جزوی یا همان منِ ذهنی هست که خاصیتش ایجاد درد هست. وقتی حکمت مولانا کار میکنیم به مرور قشنگ درمی یابیم که هشیاری در لحظه، شادی حقیقی ای کهپر از حس بودن و زندگیست، سلامتی، خلاقیت، نیک بختی تماما از عقلِ کل(ایزدی) و رها بودن می آید، دقیقا لحظه ای که “من” صفر میشود و اجازه می دهیم زندگی یا همان خدا افاضه وجود کند.
در حقیقت می توان گفت دلیل اصلیِ وضعیت کنونی مملکت ما و دیگر ممالک دردمند هم بخاطر فلان حکومتو فلان مقامو فلان دشمنو این توهماتِ ذهنی نیست بلکه بخاطر جاری نبودنِ این نوع هشیاری ایزدی در جامعه هست. برخلافِ هشیاری منِ ذهنی که خاصیتش لحظه ای که در جان و جان ها می نشیند دردو تباهی ایجاد کردنه، هشیاری ایزدی هرگز درد نمی آفریند و جامعه گلستان و پر از برکت می شود. فاتحه هشیاری مبتنی بر منِ ذهنی دیگر خوانده شده و به عینه حقیقتشو در جوامع نشان داده و آینده برای هشیاری حضور(ایزدی) هست.
دیروز اینترنت adsl از ظهر وصل شد تا ۷ و همه چی وصل میشد حتی وی هن و تلگرام … پروخسی …
بعد از اون دوباره قطع شد و شد مثل قبل و اینترت ملی و فقط سایت داخلی .. باز میشن
تو این مدت رفتن اینیستا خیلی از سایت خبری از چند روز قبل پست میذاشتن و اینترنت داشتن
بعضی از افراد با یه روش های که توضیح داده بودن میگفتن وصل شدیم
بغضی سایت و تو تلگرام اکانت واسه بتز شدن اینترنت و اینیستا میفروختن .یکی زده بود ۵۰ تومان یک ماهه …
سایت فیلم تو موی هم جالبه قبلا باز نمیشد و الان که دوباره اینترت داخلی کار میکنه سایت فیلم تو موی بدون مشکل باز : فکر کنم مزاکراتی کرده و سایت به سرور ایران وصل کرده تا وصل بشه موقع قطع شدن ( یعنی فکر کنم خبر داشت که دوباره قطع میشه و چند روز اینده چی میشه واسه همین سرور اورده ایران )
تو اینیستا هم یواش یواش مردم داشتم بیشتر میشدن و قیلم و هم هر ساعت بیشتر میشد از اتفاقات چند روز
خلاصه این گذارش چند ساعته من از داشتن اینترت جهانی
rj