۷ چیزی که می توانند رنگ چشم ها را تغییر دهند

۷ چیزی که می توانند رنگ چشم ها را تغییر دهند

شاید برایتان پیش آمده باشد که دلتان خواسته باشد بدانید اگر چشم هایتان رنگ دیگری، مثلاً یک رنگ روشن تر یا تیره تر داشت، چه شکلی می شدید. اما کمتر کسی می داند عواملی هست که می توانند رنگ عنبیه ی چشم های ما را تغییر دهند. در ادامه با چیزهایی آشنا خواهیم شد که می توانند روی رنگ چشم ها تأثیر بگذارند.

۱- حال روحی

تغییر رنگ چشم

احساسات شدید و قوی به بدن ما شوک وارد می کنند. وقتی خشم شدید یا شادی زیادی احساس می کنیم، ضربان قلب ما بسامد دیگری پیدا می کند، سرعت نفس کشیدن ما بالا می رود و نفس کشیدن برای ما سخت تر می شود. اما رنگ عنبیه ی چشم ها هم تغییر می کند. این تغییر می تواند شدید باشد و رنگ چشم گاهی تیره تر و گاهی روشن تر شود.

از قرار معلوم وقت هایی که آدم ها احساس شادی می کنند، چشم های آن ها خوش رنگ ترین حالت خود را پیدا می کند.

۲- ملانین و سن

اگر نوزادی با چشم های آبی مایل خاکستری متولد شود، ممکن است بعدها رنگ چشم های او تغییر کند. چیزی که باعث آبی شدن چشم ها می شود و به آن «اثر آسمان» گفته می شود، پایین بودن میزان ملانین موجود در عنبیه ی چشم ها است. وقتی میزان ملانین در عنبیه کم باشد، نوری که وارد عنبیه می شود تجزیه می شود و چشم رنگی آبی مانند پیدا می کند. اگر با بالا رفتن سن، مقدار ملانوسیت های موجود در عنبیه افزایش پیدا کند رنگ عنبیه تیره تر می شود، به همین دلیل رنگ چشم بسیاری از نوزادان در ۳ تا ۱۸ ماهگی می تواند تیره تر شود. مثلاً کسانی که در مناطق کوهستانی زندگی می کنند اغلب با چشم های آبی رنگ متولد می شوند که بعدها به فندقی تغییر پیدا می کند اما این مسأله بیش از هر چیزی به رنگ چشم های والدین آن ها بستگی دارد. گاهی رنگ نهایی چشم تا قبل از سن ۱۲ سالگی شکل نمی گیرد.

اما نوزادانی که با چشم های قهوه ای متولد می شوند، هیچ تغییری در رنگ چشم های آن ها رخ نخواهد داد و رنگ چشم هایشان تا پایان عمر ثابت خواهد ماند. به دلیل بالا بودن میزان ملانین، لایه ی بیرونی عنبیه نور را جذب و منعکس می کند و در نتیجه چشم ها رنگی قهوه ای پیدا می کنند. گرچه کسانی که چشم های تیره دارند کمتر دچار بیماری های چشمی می شوند، اما آن ها هم باید از عینک آفتابی استفاده کنند. طبق تحقیقی که در جمهوری چک صورت گرفته، کسانی که چشم های قهوه ای دارند از نظر دیگران معمولاً افراد قابل اعتمادتری تلقی می شوند، در حالی که زنان چشم روشن کمتر دچار منفی نگری و افسردگی می شوند.

در هر حال، تحقیقات اخیر نشان داده ۱۶ ژن بر رنگ چشم ها تأثیر می گذارند، به همین دلیل است که پیش بینی رنگ چشم قبل از تولد کار دشواری است.

۳- رژیم خام خواری و سم زدایی بدن

در طب سنتی این نظریه مطرح است که میان رنگ عنبیه و سلامت اندام های داخلی بدن ارتباط وجود دارد. به این بخش از علم پزشکی، عنبیه شناسی گفته می شود، اما از آنجایی که هنوز مدارک و شواهد کافی ای وجود ندارد، آن را یک شبه علم می دانند. با این حال، بعضی پزشکان معتقدند میان یک چهارم بیرونی چشم و سلامت مغز ارتباط وجود دارد و دایره ی داخلی را با دستگاه گوارش مرتبط می دانند. به گفته ی این دانشمندان مصرف زیاد میوه و سبزیجات می تواند رنگ چشم ها را تغییر دهد.

عکس بالا دختری را نشان می دهد که به مدت ۶ سال رژیم غذایی گیاهخواری داشته. شما می توانید ببینید که رژیم غذایی او چطور رنگ چشم هایش را تغییر داده. تجمع طیف زرد در رنگ چشم ها نشان دهنده ی وجود مقادیر زیادی سم است. این دختر موفق شده دستگاه گوارش خود را بهبود بخشد و چشم های او از یک رنگ سبز- قهوه ای تبدیل به یک سبز روشن تر و واضح تر شد. بخش سفید رنگ چشم های او هم سفیدی بیشتری پیدا کرده. به گفته ی پزشکان، هر کسی رنگدانه های منحصر به خودش را دارد، به همین دلیل روش تغییر رنگ چشم ها برای همه یکسان نیست. به اعتقاد دانشمندان، اسفناج به حفظ جوانی و جلوه ی چشم ها کمک می کند، عسل می تواند به رنگ چشم ها، یک طیف گرم دهد و غذاهای دریایی می تواند وضوح رنگ چشم ها را بیشتر کند. مواد غذایی دیگری که می توانند روی رنگ چشم ها تأثیر بگذارند روغن زیتون، پیاز و آجیل هستند.

۴- آرایش و لباس

خانم ها ابزارهایی جادویی ای در اختیار دارند که می توانند از آن ها برای تغییر رنگ چشم های خود و پر رنگ تر کردن آن استفاده کنند. این چوب جادو همان لوازم آرایشی، لباس، رنگ مو و اکسسوری است. مثلاً زنانی که چشم های قهوه ای دارند می توانند از لباس هایی به رنگ طلایی، صورتی و سبز پررنگ استفاده کنند تا رنگ عنبیه ی آن ها روشن تر به نظر برسد.

خانم های چشم آبی و چشم سبز می توانند با استفاده از رنگ های فیروزه ای، سبز زمردی و آبی، رنگ چشم های خود را پررنگ تر کنند.

برای تأکید روی رنگ چشم طبیعی تان می توانید از رنگ های خنثی مثل سفید، خاکستری و مشکی استفاده کنید. اگر عینکی هستید می توانید از عینک های با پوشش AR استفاده کنید که بازتاب نور در شیشه ی عینک را از بین می برد و اجازه می دهد رنگ چشم های شما به وضوح دیده شود.

۵- نور خورشید و محل زندگی

رنگ چشم بیشتر آدم ها قهوه ای است به طوری که چشم قهوه ای ها ۷۰ درصد از جمعیت کره ی زمین را تشکیل می دهند و شما می توانید آن ها را در هر قاره ای از استرالیا گرفته تا آمریکای شمالی پیدا کنید. در بعضی مناطق، نسبت چشم قهوه ای ها به ۹۵ درصد جمعیت می رسد، مثل آسیا، خاورمیانه، آمریکای جنوبی، اروپای جنوبی و اقیانوسیه. در کشور آمریکا، ۵۰ درصد از جمعیت چشم قهوه ای هستند.

در اروپای شمالی چشم آبی ها بیشتر هستند: آن ها در استونی، دانمارک و فنلاند ۸۵ درصد جمعیت، در آلمان ۷۵ درصد جمعیت و در انگلستان ۵۰ درصد جمعیت را تشکیل می دهند. این رنگ چشم گاهی در میان مردم خاورمیانه هم دیده می شود. در هر حال، به گفته ی محققان حوزه ی ژنتیک، عنبیه ی آبی در نتیجه ی جهش ژنتیکی ای به وجود آمده که حدود ۶ تا ۱۰ هزار سال قبل رخ داده. در ابتدا رنگ چشم همه ی انسان ها قهوه ای بود اما وقوع یک جهش ژنتیکی باعث کاهش تولید ملانین شد. به گفته ی دانشمندان این اتفاق اولین بار در شمال غربی دریای سیاه رخ داده.

تنها ۲ درصد از جمعیت دنیا چشم سبز هستند. این رنگ در اثر مقادیر متوسطی ملانین و ترکیب رنگدانه های زرد و قهوه ای به وجود می آید. چشم سبزها بیشتر در اسپانیا، ایرلند، روسیه، برزیل، ایسلند و پاکستان هستند. نادرترین رنگ چشم زرد است که در نتیجه ی وجود رنگدانه ی لیپوکروم به وجود می آید.

۶- رنگ چشم آفتاب پرستی

چشم های بعضی افراد توانایی تغییر رنگ دارند. گرچه این پدیده تا به حال به طور عمیق مورد مطالعه قرار نگرفته، اما همه ی دانشمندان هنوز معتقدند این نه یک بیماری، بلکه یک ویژگی منحصر به فرد است که معدود افرادی از آن برخوردارند. معمولاً کسانی که چشم های سبز آبی یا فندقی دارند، رنگ چشم آن ها اصطلاحاً آفتاب پرستی است. پزشکان هیچ مشکلی در بینایی این افراد نیافته اند و این «نعمت» نمی تواند ارثی باشد.

طبق تحقیقات، تغییر مداوم رنگ چشم ها با فرآیندی در سیستم های عصبی و غدد درون ریز و میزان ملانین مرتبط است. چشم های آفتاب پرستی به اضطراب، احساسات عاشقانه و خستگی واکنش نشان می دهد. تغییر رنگ این چشم ها می تواند با وضعیت آب و هوا و محیط هم مرتبط باشد.

۷- عمل لیزر تغییر رنگ چشم

این دست عمل ها ریسک زیادی دارند و حتی می توانند باعث نابینایی شوند، اتفاقی که سال گذشته برای یک اینستاگرامر آرژانتینی به نام Nadinne Bruna رخ داد. اما در سال ۲۰۱۱، پزشکی به نام گرگ هومر عمل جراحی لیزری اختراع کرد که ادعا می شود می تواند رنگ چشم ها را تغییر دهد. در این روش سلول های ملانین به کمک یک لیزر از بین برده می شوند تا رنگ عنبیه روشن تر شود. این بدان معنی است که کسانی که چشم های قهوه ای دارند می توانند رنگ چشم های خود را به آبی یا خاکستری تغییر دهند.

این عمل فقط ۲۰ ثانیه طول می کشد و اینطور که ادعا شده نتیجه ی نهایی آن ظرف ۲ تا ۴ هفته نمایان می شود. دکتر گرگ هومر ایده ی این جراحی را از یکی از همکاران خود گرفته بود که متخصص پوست است و خال های مادرزادی و گوشتی را با لیزر از بین می برد. به ادعای این پزشک تحقیقات نشان داده این عمل جراحی روی بینایی تأثیر نمی گذارد اما هنوز به زمان بیشتری نیاز است تا همه ی عوارض جانبی این روش مورد بررسی قرار بگیرد.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
یک نظر

ورود