بازار دارایی فکری از جمله بازار های جدیدی است که زیر مجموعه شرکت فرابورس ایران بوده و از جمله ابزارهای نوین مالی برای تامین سرمایه در گردش کارآفرینان و فعالان کسب و کار به شمار می رود. اخیرا معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اعلام کرد که خریداران ایده و اختراع از بازار دارایی فکری، وام نیم میلیارد تومانی دریافت می کنند.
در واقع، به منظور کمک به فروش ایده ها و اختراعاتی که در سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه ثبت شده، بازار دارایی فکری فرابورس ایران، این ها را ثبت و قابل معامله می کند، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، تا سقف ۸۰ درصد از مبلغ ایده ها و اختراعات عرضه شده در بازار دارایی فکری را تسهیلات می دهد. این فرصتی برای علاقمندان به خرید و فروش ایده و اختراع در بازار دارایی فکری فرابورس ایران است تا از این تسهیلات برای سرمایه گذاری و هدایت کسب و کارهای جدید استفاده کنند.
هدف بازار دارایی فکری، تحرک در بازارهای مالی و زیست بوم نوآوری و فناوری در ایران است تا سرمایه گذاران با مراجعه به بازارهای متشکل پولی مثل فرابورس، اقدام به شناسایی و خرید ایده و سرمایه گذاری روی آن کنند.
هدف از تشکیل بازار دارایی فکری در زیر مجموعه فرابورس ایران، ارزش گذاری مالی روی دارایی های مالکیت معنوی است تا با روند های کارشناسی و قیمت گذاری، ایده ها واختراعات، قابل خرید و فروش شوند و صاحبان ایده، از این بازار مالی مطمئن به عنوان راهکار و بستری برای معرفی ایده و درآمد زایی استفاده کنند.
اکنون با تسهیلات ۵۰۰ میلیونی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که با سود ۴ درصد از طریق صندوق فناوری های نوین به واجدان شرایط پرداخت می شود، می توان رونق بازار فرابورس را در آینده نزدیک انتظار داشت. نکته جالب درباره بازار دارایی فکری این است که با وجود مدت کمی که از راه اندازی آن می گذرد، اما شمار قابل توجهی از معاملات در آن صورت گرفته است.
برای مشاهده ایده های عرضه شده در بازار دارایی فکری به این لینک بروید.
فهرست اوراق معامله شده در بازار دارایی فکری را در این لینک مشاهده کنید که شما را با انواع و اقسام طرح های صنعتی خرید و فروش شده آشنا می کند.
همان طور که در عکس بالا مشاهده می کنید، استارتر هوشمند دیجیتال ضد سرقت خودرو به مبلع ۲ میلیارد ریال در هشتم تیر ماه سال ۱۳۹۳از طریق کارگزاری سهم آشنا معامله شده است. اختراع بدن خشک کن سقفی با قیمت ۸.۷ میلیارد ریال توسط کارگزاری آینده نگر خوارزمی معامله شده است. جوراب مقاومتی آبی هم به قیمت ۹ میلیارد ریال در نهم دی ماه سال ۱۳۹۷ معامله قطعی شده است.
اگر قصد دارید تا با ساز و کار بازار دارایی فکری آشنا شوید و شیوه ثبت ایده و اختراع خود را به منظور بررسی کارشناسان و قیمت گذار ی اولیه را بدانید، راهنمای فعالیت در بازار دارایی فکری را در این فایل PDF ملاحظه کنید.
داستان فرابورس
شرکت فرابورس ایران دارای ۶ بازار به نام: بازار اول، بازار دوم، بازار سوم، بازار پایه، بازار شرکت های کوچک و متوسط یا SME و بازار دارایی فکری است. کلیه صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان، صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله یا EFT ها، صندوق های جسورانه (VENTURE CAPITAL) ، ارائه دهندگان اوراق تامین مالی استاندارد، ارائه کنندگان تامین مالی واجد شرایط خاص، ارائه دهندگان تسهیلات مسکن و هم چنین خدمت تامین مالی جمعی (CROWDFUNDING)، از جمله ابزارهای زیر نظر شرکت فرابورس ایران محسوب می شوند.
هر شرکتی که برای اولین بار عرضه اولیه سهام آن در بازار سرمایه انجام می شود، در بازار فرابورس عرضه شده و فرابورس، خود یک شرکت سهامی عام بوده و دارای نمادی به نام «فرابورس» است. ۲۰ درصد سهام شرکت فرابورس در مالکیت شرکت بورس اوراق بهادار تهران است. سهامداری دو سهم فرابورس و بورس را به دید بلند مدت، توصیه میکنیم. مثل انرژی۳، از سهام شگفتی سازی سال ۱۳۹۹ هستند.
حتما بخوانید: بررسی ارزش سهامداری فراکابی ها: از «بورس» تا «فرابورس»
بدون نظر