اویغورها، اقلیت قومی و دینی ترکمن زبان چین، تحت برخی از شدیدترین سرکوب ها و کنترل های تاریخ این کشور قرار دارند. در حدود یک میلیون نفر از مسلمانان اویغور چین در مراکز نگهداری یا زندان هایی در منطقه غربی سین کیانگ حبس شده اند، جایی که اکثر یت اویغورهای چین اهل آن هستند. اویغورها خود به این منطقه ترکستان شرقی می گویند. بازداشت مسلمانان اویغور بخشی از سیاست سختگیرانه و رادیکال ضد تروریسم دولت چین در منطقه است که هدف از اجرای آن جلوگیری از شکل گیری و اشاعه باورهای تندروانه مذهبی عنوان شده است.
پکن اویغورها و دین آن ها را یک تهدید برای خود می بیند و اغلب اسلام را با تندروی و ترویسم مترادف می داند. به عنوان بخشی از سناریو سرکوب شهروندان اویغور، دولت چین از دلایلی غیرقابل باور و گاه بسیار دیکتاتورمآبانه برای زندانی کردن این مردم استفاده می کند؛ از ریش گذاشتن تا صحبت با افرادی در خارج از کشور و شکایت در مورد تمایلات مردم به فیلم های پورن. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با برخی از بهانه ها و دلایل غیرقابل باور دولت چین برای فرستادن مسلمانان اویغور به کمپ های بازپروری اشاره می کنیم.
تنظیم کردن ساعت ها دو ساعت عقب تر از ساعت رسمی مورد تایید دولت
دیده بان حقوق بشر در گزارشی که سال گذشته منتشر کرده بود ادعا کرده که یک مرد اویغور به دلیل اینکه ساعتش را به وقت اورومغی که یک منطقه زمانی غیررسمی و دو ساعت از ساعت رسمی کشور عقب است به بهانه مشکوک بودن به داشتن نیات تروریستی بازداشت کرده است. چین برای تمام کشور یک منطقه زمانی رسمی دارد که ساعت استاندارد چین نامیده شده و بر اساس ساعات شبانه روز پکن تنظیم شده است. اما از آنجا که چین کشور بسیار پهناوری است، در پکن دو ساعت زودتر از منطقه سین کیانگ که در غرب کشور قرار دارد، آفتاب طلوع می کند. بدین ترتیب تنظیم کردن ساعت بر اساس ساعت اورومغی به معنای نوعی مخالفت با حزب کمونیست چین تلقی می شود.
رفتن به گردهمایی های مذهبی
چین اغلب به باورهای اسلامی به عنوان ایدئولوژی تندروانه مذهبی نگاه کرده و این دین را به سرطان و بیماری تشبیه می کند. حزب بی خدای کمونیست، کنترل شدیدی بر فعالیت های کلیه ادیان کشور دارد و در صورتی که مذهب شهروندان مورد تایید حکومت باشد به پیروان آن اجازه اجرای مناسک مربوط به آن را می دهد. هوشور، مردی اویغور از ساکنان جنوب سین کیانگ، به دیده بان حقوق بشر گفته است که مادر او به همراه ۲۰ زن دیگر که همگی سالخورده بوده اند در سال ۲۰۱۳ در خانه یکی از همسایه ها دستگیر شده و به جرم شرکت در گردهمایی های مذهبی به زندان انداخته شده اند.
نشان دادن نمادهای واضح اسلام مانند ریش گذاشتن یا پوشیدن نقاب
چین نمادهای خاص اسلام را دستکم از سال ۲۰۱۷ ممنوع کرده است، نمادهایی مانند ریش گذاشتن یا استفاده از نقاب در انظار عمومی. ارکین، یک مرد اویغور است در گذشته به مراکز بازآموزی سیاسی فرستاده شده است می گوید در آنجا رهبر اویغورها را دیده که به خاطر ریش گذاشتن دستگیر شده بود. همچنین یک زن ۲۳ ساله اویغور در صحبت با گاردین گفته است که وی توسط مقامات محلی بازجویی شده زیرا به آن ها گزارش داده شده بود که او حجاب (نقاب) پوشیده و نماز می خواند. در ادامه وی به مدت ۸ روز به بازداشتگاه های مخصوص فرستاده شد هر چند به علت دستگیری او اشاره ای نشده بود. وی ادعا کرده که در دوران دستگیری اش زنی را دیده که به خاطر داشتن پیام «عید مبارک» در تلفن همراهش دستگیر شده بود.
به اشتراک گذاشتن باورهای دین اسلام مانند توصیه به مردم برای دور ماندن از پورن
در سال ۲۰۱۸ یک مرد اویغور در جنوب شرقی استان سین کیانگ به جرم «ترویج تنفر قومی و تبعیض قومیتی» بازداشت شده بود. از موارد اتهامی او این بوده که به همکارانش گفته نماز بخوانند، فیلم های پورن نگاه نکنند و از کسانی که سیگار کشیده یا الکل می خورند غذا نگیرند. بر اساس اسناد دادگاه، صحبت های او با همکارانش چنین بوده است:
- کلمات زشت به زبان نیاورید، پورن نگاه نکنید در غیر این صورت کافر محسوب خواهید شد.
- اگر نماز نخوانده و پورن نگاه کنید روح شما به مدت ۴۰ روز ناپاک بوده و خداوند دعاها و نماز شما را قبول نخواهد کرد.
- اگر بدون دعا کردن غذا بخورید کافر خواهید بود. اگر نماز نخوانید به جهنم خواهید رفت و خداوند شما را نخواهد بخشید.
دستگیری این مرد به خاطر تلاش او برای بازداشتن دیگر شهروندان از تماشای فیلم های پورن بسیار تأمل برانگیز است زیرا دولت چین مکرراً به سایت های استریمینگ ویدیو دستور می دهد که تصاویر دارای رقص های زننده و لخت بودن نیم تنه بالای بدن را نیز سانسور کنند. مقامات رسمی چین این گونه اعمال را ناپسند می دانند.
نمایش دادن رفتارها و اعمال دیگر مسلمانان مانند سرو نکردن مشروبات الکلی در رستوران ها
ارکین، بازداشتی سابق، در سخنان دیگر خود در مورد بهانه های دولت چین برای بازداشت اویغورهای مسلمان چنین گفته است: «سه مالک رستوران را می شناسم که رستوران های اسلامی دارند و به خاطر اینکه اجازه سیگار کشیدن و نوشیدن الکل در رستورانشان را نمی دادند دستگیر شدند». یک مرد اویغور دیگر نیز که به جرم «ترویج تنفر قومی و تبعیض قومیتی» به زندان افتاده بود، بر اساس اسناد دادگاه به همکارانش گفته بود که از زنانی که نماز نمی خوانند یا کسانی که سیگار کشیده و الکل می نوشند غذا قبول نکنند. یک شهروند اویغور دیگر نیز سال گذشته به دیدبان حقوق بشر گفته است که در زندان با مردی آشنا شده که به خاطر توصیه به همسایه اش مبنی بر ننوشیدن مشروبات الکلی به دلیل مسلمان بودن به زندان انداخته شده بود. این ماجرا به یک مقام رسمی محلی گزارش شده که در ادامه به دستگیری و زندانی شدن فرد مذکور منجر شد. مقامات محلی چین اغلب روستاییان را به جاسوسی از همسایگان و بستگان خود و گزارش موارد اینچنینی ترغیب می کنند.
به اشتراک گذاشتن فایل های مربوط به آموزه های دین اسلام
در سال ۲۰۱۷، دولت چین از طریق بررسی نرم افزار اشتراک فایل Zapya، تصمیم به فرستادن ۴۰,۵۷۷ مسلمان اویغور به کمپ های بازپروری گرفت. دولت چین این افراد را به جرم ترویج تروریسم بازداشت کرده بود. بر اساس اسناد منتشر شده، دولت چین از مامورین خود خواست که تک تک این افراد را شناسایی و مورد بازجویی قرار داده و تنها در صورتی که بتوانند بیگناهی خود را ثابت کنند آن ها را آزاد نمایند. مشخص نیست که مقامات رسمی چگونه توانسته بودند از راه دور به بررسی افراد استفاده کننده از این اپلیکیشن و محتواهایی که دریافت یا فرستاده بودند دسترسی پیدا کنند اما دولت چین هر وقت که بخواهد این قدرت را دارد که به داده های موجود در ابزارهای الکترونیک شهروندان خود دسترسی داشته باشد. یک بازداشتی سابق گفته است که در زندان با مردی ۶۰ ساله و دخترش مواجه شده که به خاطر فرستادن فایل های صوتی آموزه های اسلام برای دیگران دستگیر شده بودند. پیرمرد مذکور به ۶ سال و دخترش به ۳ سال زندان محکوم شده بودند
داشتن فایل های کامپیوتری به زبان اویغوری
همچنین از مردی گفته شده که به خاطر داشتن کتاب های الکترونیکی به زبان اویغوری به ۸ سال زندان محکوم شده بود. بر اساس اسنادی که اخیراً در مورد سیاست های سختگیرانه دولت چین در قبال مسلمانان اویغور بدست آمده، دولت این کشور در اردوگاه های اصلاح و تربیت خود تنها از زبان چینی ماندارین برای آن ها استفاده می کند که تلاشی واضح برای وادار کردن اویغورها به دست کشیدن از سنت ها و فرهنگ خود است.
بیشتر بخوانید: سینمای سانسور و ایدئولوژی؛ چگونگی ظهور بلاک باسترهای مورد تایید حزب کمونیست چین
استفاده از وی پی ان برای انجام تکالیف
یک زن اویغور گفته است که دختر دانشجویش که در خارج از چین درس می خواند، به خاطر استفاده از وی پی ان برای دور زدن دیوار آتشین سختگیرانه اینترنت چین برای انجام تکالیفش دستگیر شده است. این دختر برای دیدار با اقوامش به سین کیانگ آمده و قصد دسترسی به وبسایت دانشگاهش برای انجام تکالیفش را داشت و به همین دلیل مجبور شد از وی پی ان استفاده کند.
صحبت کردن با بستگان خارج از کشور از طریق اپلیکیشن های پیام رسان
به گفته بستگان تعدادی از اویغورهای ناپدید شده، پیام متنی فرستادن برای افرادی که خارج از کشور حضور دارند می تواند به بازجویی و بازداشت اویغورها بینجامد. ۴ نفر در اوایل سال جاری ادعا کرده بوند که بستگانشان در اپلیکیشن WeChat، مشهورترین و محبوب ترین اپلیکیشن پیام رسان چین، به خاطر ترس از دستگیر شدن آن ها را بلاک کرده اند. مقامات چین می توانند بدون نیاز به اجازه و رضایت شهروندان به پیام های خصوصی آن ها دسترسی داشته باشند.
عمرجان که یک اویغور ساکن خارج از چین است، سال گذشته به دیده بان حقوق بشر گفته بود که با استفاده از اپلیکیشن واتساپ برای پدرش پیغام های معمولی فرستاده که به بازداشت و بازجویی شدن پدرش انجامیده است: «من واتساپ را زمانی که پدرم اینجا بود روی گوشی تلفنش نصب کردم و می خواستم از او بپرسم که آیا می تواند در چین از واتساپ استفاده کند یا خیر از این رو برای او یک پیام فرستادم. پس از دریافت پیام، او را دستگیر کردند. من هیچ چیزی نگفتم و تنها پیام های احوالپرسی فرستادم. او را برای یک روز بازداشت کردند که در جریان آن سوالات زیادی در مورد واتساپش از او پرسیده بودند». به نظر می رسد که استفاده از این اپلیکیشن خارج در چین خود جرم محسوب می شود یا دستکم خطرناک است.
سفر به خارج از کشور
یک زن اویغور ادعا کرده که همسر و بستگان او به خاطر سفر به خارج از کشور بازداشت شده اند. او نگفته که همسرش به کدام کشور خارجی رفته اما گفته که پسر عموی او به خاطر رفتن به مالزی در قالب یک سفر گردشگری دستگیر شده است. برخی از افراد متعلق به اقلیت اویغور نیز گفته اند که پیش از سفر به خارج از کشور لازم بوده مجوزهایی غیرمعمول را از دولت اخذ نمایند. عمرجان که در دوران نوجوانی سین کیانگ را ترک کرده در این باره چنین گفته است: «ما باید به اداره ای در منطقه می رفتیم تا اسناد مختلفی را امضا کنیم که بر اساس آن ها حق شرکت در هیچ فعالیت مذهبی را نداشته و پس از آن می توانستیم ۱۰ روز در خارج از کشور باشیم». مسلمانان چینی که به سفر حج می روند نیز ردیاب هایی مجهز به جی پی اس دور گردن خود داشتند و تصاویر آن ها با این گجت سال گذشته خبرساز شده بود.
شناختن افرادی که به خارج از کشور سفر کرده اند
یک مرد دیگر به نام نور که توسط مقامات چینی دستگیر شده بود ادعا می کند در مراکز بازداشت با مرد دیگری روبر شده که تنها به خاطر شناختن افرادی که کشور را ترک کرده بودند به زندان افتاده بود. به گفته نور، حتی داشتن دوستان یا همسایگانی که به خارج از کشور سفر کرده اند برای دستگیر شدن اویغورها کافی است.
برنامه ریزی برای خارج شدن از کشور
زنی که همسر و سه فرزندش به کمپ های سیاسی فرستاده شده بودند گفته است که مقامات چین پیام های تلفن همراه او را خوانده و به خاطر صحبت در مورد امکان خارج شدن از چین در این پیام ها، او را دستگیر کرده اند. نیروهای امنیتی در سین کیانگ به طور معمول تلفن های همراه شهروندان اویغور را گرفته و به دنبال محتواهایی که بتواند منجر به بازجویی و دستگیری آن ها شود می گردند.
دیدار از ۲۶ کشوری که از نظر چین «حساس» بوده که اکثریت آن ها کشورهای مسلمان هستند
ساکنان سین کیانگ می توانند به خاطر داشتن ارتباط با هر یک از ۲۶ کشوری که مقامات چین فهرست کرده اند به دردسر افتاده و تنبیه شوند. تمامی این کشورها یا دارای اکثریت مسلمان هستند یا دستکم بخش قابل توجهی از جمعیت آن ها را مسلمانان تشکیل می دهند. این کشورها عبارتند از: افغانستان، الجزایر، آذربایجان، مصر، اندونزی، ایران، عراق، قزاقستان، کنیا، قرقیزستان، لیبی، مالزی، نیجریه، پاکستان، روسیه، عربستان سعودی، سومالی، سودان جنوبی، سوریه، تاجیکستان، تایلند، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، ازبکستان و یمن.
تلاش برای خودکشی در دوران بازداشت
یکی از بازداشت شدگان سابق اویغور، می گوید که او در دوران بازداشت دست به خودکشی زده بود و این کار باعث شده که ۷ سال دیگر به محکومیتش اضافه شود. وی می گوید که بعد از تلاش برای خودکشی با صدمه شدید به سر در بیمارستان به هوش آمده و مقامات به او گفته بودند که به خاطر تلاش برای خودکشی، ۷ سال دیگر به دوره محکومیت او اضافه خواهند کرد.
دولت چین اما همواره اداره کمپ های نگهداری زندانیان اویغور را رد کرده و گفته است که در این مراکز به کسانی که به باورهای تندروانه و تروریستی دینی آلوده شده اند «آموزش های شغلی رایگان» ارائه می شود. اما بسیاری از بستگان اویغورهای دستگیر شده این ادعای مقامات چینی را رد کرده اند و گفته اند بسیاری از بازداشت شدگان افراد حرفه ای و دارای شغل مانند پزشکان و روزنامه نگاران هستند که نیازی به آموزش شغلی ندارند. همچنین حزب کمونیست چین انتقادهای بین المللی از رویکرد مقامات کشور به اویغورها و ایجاد زندان هایی در سین کیانگ را بی اساس دانسته و گفته که «بازآموزی» اویغورها به کاهش خشونت در میان آن ها منتهی شده و تاکتیک های دولت در این منطقه می تواند سرمشق های خوبی برای دیگر کشورها باشد.
بیشتر بخوانید: روش های منحصربفرد «شی جین پینگ» و حزب کمونیست چین برای مبارزه با دین
سلام
اول اینکه من خودم یک مسلمانم
۱-کلمات زشت به زبان نیاورید، پورن نگاه نکنید در غیر این صورت کافر محسوب خواهید شد.
۲-اگر نماز نخوانده و پورن نگاه کنید روح شما به مدت ۴۰ روز ناپاک بوده و خداوند دعاها و نماز شما را قبول نخواهد کرد.
۳-اگر بدون دعا کردن غذا بخورید کافر خواهید بود. اگر نماز نخوانید به جهنم خواهید رفت و خداوند شما را نخواهد بخشید.
گزینه اول تا اینجا درسته (کلمات زشت به زبان نیاورید، پورن نگاه نکنید) اما بعدشُ از کجاشون در اوردن!!!
مورد دوم که واویلا ۴۰ روز ! اصلا مورد دوم با مورد اول در تناقص هست و همین کم مونده بود سنگسار شدن هم بهش اضافه کنن
مورد سوم که جکِ اصلا اگر غذارئ با دعا نخوریم کافر میشیم!! اصلا چرا باید غذا بوخوریم که بابتش شاکر باشیم و نماز نخواندن عذاب قبر داره جهنم نداره طرف ممکنه نماز نخوانده باشه اما با کلی دلایل دیگه میره توی بهشت ولی عذاب یا فشار قبرُ بخاطر نماز نخواندن میبینه مگر اینکه دلیل موجهی داشته باشه
مورد بعدی اگر مسلمانید چرا دست به خودکشی میزنید مسلمان در بدترین شرایط زندگی نباید دست به خودکشی بزنه مگر اینکه قرار باشه قبل از کشتنش روحشو فاسد کنن که خودتون می دونید منظورم چیه
بنظرم چنین افرادی حقشونه هر بلایی سرشون اورد هرچند که یک مسلمان اجازه چنین کاریُ نداره
من اگه حاکم یک کشور باشم چنین افراد به ظاهر مسلمانیُ از کشور شوت می کنم بیرون
متأسفانه نمی تونم از کارهای مشابه نمونه های داخلی بگم چون فیلتر میشم فقط در همین حد بدونید که لوله کشی آبُ حرام می دونستن یا موزیکُ حرام دونستن مردم هر موسیقی چه بی کلام و چه با کلام گوش می دادن گیر می دادن جوری که انگاری طرف قتلل کرده
اگر یک کشور هیچی نداشته باشه یعنی خبری از تکنولوژِ توش نباشه و اینا بشن حاکم اون کشور
۱۰۰۰ سال بعد همچنان مردم با اسب و درشکه جابجا میشن و ابُ از چاه میارن و جنس خانه ها گل روهم انباشته شده یا سنگ و زمینا خاکی و بدون آسفالت و نون پختنشون هم با عن گاوُ گوسفند هست و شخم زدن زمین کشاورزی هم با گاو و شاش گوسفندُ هم بعنوان دارو می خورن
حکومت کمونیست چین هر چقدر هم که ثروتمند بشه باز هم از تیر و طایفه ی استالین و مائو هستن و همونطور دیکتاتور و تمامیت خواه و عوضی. چقدر هم که حکومت دو روی ما از این مسلمون ها حمایت میکنه…