۹ اشتباه رایجی که باعث تشدید سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود

۹ اشتباه رایجی که باعث تشدید سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود

سرماخوردگی و آنفلوانزا چنان عوارض طاقت فرسایی دارند که به نظر می رسد آن عطسه ها و سرفه ها و تب ها تا ابد ادامه پیدا خواهند کرد. گرچه هر سرماخوردگی و آنفلوانزایی بالاخره به پایان می رسد، اما اشتباهات رایجی هستند که باعث تشدید بیماری و طولانی تر شدن دوره ی آن می شوند. در ادامه به این اشتباهات خواهیم پرداخت.

۱- واکسن آنفلوانزا نمی زنید

اشتباهات سرماخوردگی و آنفولانزا

واکسن آنفلوانزا یکی از مؤثرترین ابزارهایی است که برای مهار آنفلوانزا در اختیار داریم. این واکسن حتی اگر به طور کامل جلوی آنفلوانزا را نگیرد، به حداقل رسیدن عوارض آن کمک می کند. فصل سرماخوردگی و آنفلوانزا را باید جدی گرفت و این کار را باید با پیشگیری شروع کرد. واکسن آنفلوانزا به بدن شما کمک می کند شروع قدرتمندانه ای در فصل بیماری داشته باشد.

۲- به اندازه ی کافی مایعات نمی نوشید

سوپ مرغ یکی از غذاهایی است که خوردن آن در دوران سرماخوردگی توصیه می شود. اما به خاطر مرغ نیست که این غذا به درمان سرماخوردگی کمک می کند، بلکه آب مغذی سوپ است که به تخلیه ی ماده ی مخاطی و تسکین شما کمک می کند. حفظ آب بدن با نوشیدن آب، چای بدون کافئین و نوشیدنی های بدون قند، بهترین راه برای مقابله با کم آبی ای است که بدن بر اثر تب در دوران بیماری به آن دچار می شود. از مصرف مشروبات الکلی هم در این دوران به کلی پرهیز کنید، چرا که الکل در واقع می تواند کم آبی بدن را تشدید کند.

۳- به موقع به پزشک مراجعه نمی کنید

شاید فکر کنید که هر درد و ناخوشی ای ارزش مراجعه به پزشک را ندارد، اما اگر دچار آنفلوانزا شده باشید، پزشک می تواند به شما کمک کند. در آنفلوانزا، اگر بیمار مصرف داروهای ضد ویروس را ظرف ۴۸ ساعت اول شروع کند، این کار می تواند باعث خفیف تر شدن بیماری و کوتاه تر شدن دوره ی آن شود. بنابراین سرعت عمل در اینجا اهمیت زیادی دارد. درمان به موقع می تواند حال شما را زودتر بهبود ببخشد و جلوی انتقال ویروس به دیگران را هم بگیرد.

۴- در مصرف کربوهیدرات ها افراط می کنید

وقتی حال خوشی نداریم بیشتر از هر وقت دیگری ممکن است هوس غذاهای مورد علاقه مان را کنیم که اغلب هم مملوء از کربوهیدرات هستند. اما باید بدانید که قندی که از مصرف کربوهیدرات ها – به ویژه کربوهیدرات های ساده ای مثل شیرینی ها، نان سفید و پاستا – در بدن تولید می شود، می تواند قند خون را فوراً بالا ببرد، مسأله ای که می تواند باعث کاهش تعداد گلبول های سفید خون شود، آن هم در موقعیتی که بیشتر از هر زمان دیگری به این گلبول ها نیاز دارید.

۵- بیش از اندازه ورزش می کنید

گرچه دائماً بر نقش مهم ورزش در حفظ سلامتی تأکید می شود، اما در دوران سرماخوردگی یا آنفلوانزا نباید در این مورد به خودتان سخت بگیرید. انکار بیماری خود و اصرار به ورزش کردن بیشتر برایتان ضرر دارد تا فایده. خودتان را از خواب و استراحت محروم نکنید. اگر عاشق ورزش کردن هستند می توانید تا زمانی که حال تان بهتر شود، چند روزی را فقط پیاده روی کنید. برای اینکه زودتر بتوانید دوباره سرپا شوید استراحت ضروری است.

۶- به اندازه ی کافی لباس نمی پوشید

حتماً بارها از مادرتان شنیده اید که اگر خوب لباس نپوشید سرما خواهید خورد. شاید حق با او باشد، چون قرار گرفتن در محیط سرد و مرطوب می تواند باعث بیمار شدن شما شود. باکتری ها و ویروس ها در دماهای پایین تر رشد می کنند، بنابراین برای مقابله با آن ها باید خود را گرم و خشک نگه دارید.

۷- از مکمل های گیاهی استفاده می کنید

داروهای غیر مرسومی مثل گیاهان دارویی چندان موفقیتی در کوتاه کردن دوره ی بیماری یا به حداقل رساندن عوارض آن نداشته اند. حتی بعضی از مکمل های گیاهی ممکن است حال شما را وخیم تر کنند و روی عملکرد داروهایی که برایتان تجویز شده، تأثیر بگذارند.

۸- به اندازه ی کافی نمی خوابید

شاید فکر کنید که نباید تسلیم بیماری شوید و اجازه دهید شما را از کارهایتان باز دارد، اما اگر به بدن خود فرصت مبارزه با آنفلوانزا یا سرماخوردگی ای که دچارش شده اید را بدهید، حال تان زودتر خوب خواهد شد. دستگاه ایمنی بدن برای اینکه بتواند ترتیب اقدامات دفاعی لازم را دهد، به زمان نیاز دارد. استراحت و خواب کافی، دستگاه ایمنی شما را قوی خواهد کرد. هر قدر می توانید بخوابید تا به بدن خود فرصت بازسازی دهید.

۹- از داروهای نامناسبی استفاده می کنید

علائم اولیه ای مثل تب، سردرد، بدن درد و سینوس درد را می توان با مسکن هایی مثل ایبوپروفن یا استامینوفن تسکین داد. با این حال، باید از استفاده از اسپری های بینی آنتی هیستامین خودداری کنید چون می توانند اعتیاد آور باشند و گرفتگی بینی را بیشتر هم کنند.

منبع: rd
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود