آیا خوش خطی و بد خطی ما ارثیه پدر و مادرمان است؟

آیا خوش خطی و بد خطی ما ارثیه پدر و مادرمان است؟

خوش خط هستید یا بدخط؟ پدر و مادرتان چطور؟ احتمالاً اگر بدخط هستید به کلی از آن سلب مسئولیت کرده اید و تقصیر را از سمت پدر یا مادرتان می دانید و برعکس، اگر خوش خط هستید، از والدین تان بابت این ارثیه سپاسگزار هستید. به خصوص که ممکن است شباهت هایی هم میان دستخط خود و دستخط آن ها دیده باشید. اما آیا واقعاً ما خوش خطی یا بد خطی مان را از پدر و مادرمان به ارث برده ایم؟ برای دانستن جواب این سؤال با ادامه ی مطلب همراه باشید.

دستخط تان چه شبیه دستخط پدرتان باشد و چه شبیه دستخط مادرتان، به گفته ی کارشناسان، ترکیبی از ژنتیک و عوامل محیطی است.

عوامل زیادی تعیین کننده ی سبک نوشتن یک فرد هستند. تجریبات یک شخص از زندگی، شخصیت او و نحوه ی آموزش نوشتن به او در کودکی، دستخط او را شکل می دهند.

یک ضربه ی روانی ممکن است باعث تغییر دستخط یک شخص شود. دستخط یک فرد، شخصیت و طرز فکر او را نشان می دهد. مثلاً افراد منظم و دقیق به احتمال زیاد مراقبند که تک تک حروف حتماً به درستی و زیبایی نوشته شوند.

با این حال، ژنتیک هم در شکل دستخط افراد نقش دارد. دستخط مقوله ای متأثر از ساختمان بدنی انسان به شمار می رود. مثلاً ساختار استخوانی بدن روی نحوه ی نگه داشتن قلم تأثیر می گذارد. هماهنگی میان چشم و دست، حافظه ی عضلانی و توانایی ذهنی برای تقلید از یک دستخط مناسب هم روی نحوه ی نوشتن فرد تأثیر می گذارد. تغییر این ویژگی های فیزیکی و ذهنی می تواند دستخط  فرد را به مرور دستخوش تغییراتی کند.

خوش خطی بد خطی

اما ژنتیک تأثیری بیش از این بر دستخط ما ندارد. کسانی که دستخط آن ها شباهت بسیار زیادی به دستخط پدر و مادرشان دارد، این دستخط را به ارث نبرده اند، بلکه فقط آن را – حتی شاید ناخودآگاه – تقلید کرده اند.

گاهی تقلید از شخصیت و ویژگی های شخصیتی یکی از اعضای خانواده یا یک آشنای مورد احترام باعث شبیه شدن دستخط ها می شود. این گرایش اغلب در دوران نوجوانی رخ می دهد یعنی همان زمانی که فرد در حال شکل دادن به دستخط خود و آزمون و خطا با آن است.

در تمامی این عوامل یک عنصر ژنتیکی وجود دارد، که البته این بدان معنی نیست که بدخطی قابل اصلاح نیست و فرد تا پایان عمر بدخط باقی می ماند.

شما می توانید دستخط خود را در هر سنی بهبود بخشید، به شرط آنکه واقعاً در انجام این کار مصر باشید. با این حال، هر چه سن بالاتر می رود، تغییر دستخط دشوارتر می شود چون حافظه ی عضلانی و عادت های تثبیت شده ی فرد نقش مهمی در سبک نوشتن او دارند.

برای مثال، بیشتر آدم ها هنگام امضا کردن، این کار را نامنظم، سریع و بی توجه انجام می دهند، به همین دلیل، خط شناسان قانونی می توانند امضای جعلی را از دقت و تردیدی که در رسم آن به چشم می خورد تشخیص دهند.

منبع: livescience
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود