کتابخوانی به پیشنهاد «مهراوه شریفی نیا»، ۳۸ ساله از تهران

از «بیگانه» تا «گرگ‌ها گوسفند می‌شوند»

کتابخوانی به پیشنهاد «مهراوه شریفی نیا»، ۳۸ ساله از تهران

مهراوه شریفی نیا را خیلی‌ها با نقش آفرینی در سریال کیمیا شبکه ۳ سیما می‌شناسند. او این روزها در تئاتر موزیکال مری پاپینز، هم بازی بهنوش طباطبایی و احسان کرمی است. مهراوه شریفی نیا، دختر محمد رضا شریفی نیا و آزیتا حاجیان بوده و خواهرش ملکیا نیز، مثل پدر و مادر و خواهرش، هنرپیشه سینما، تئاتر و تلویزیون است.

این خانواده هنرمند، اهل کتاب و مطالعه است و این را در اینستاگردی در صفحه اینستاگرام پربیننده مهراوه و ملیلکا مشاهده می کنیم. مهراوه شریفی نیا، گویا خیلی اهل کتاب و مطالعه رمان است و پیشنهادات جالبی در طول هفته به هوادارانش دارد.

پیشنهاد کتاب توسط سلبریتی های سینما، ورزش و هنر و سیاست، نقش زیادی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور دارد و امیدواریم این فرهنگ را در سبک زندگی دیجیتالی سلبریتی های اینستاگرام ایرانیان مشاهده کنیم تا فضای پست زنی سلبریتی های ایرانی در این شبکه، در حد سلفی جشن تولد و عکس مد و لباس و استایل و نقد دم‌دستی مسائل سیاسی و فرهنگی روز، خلاصه نشود.

در گزارش امروز، به معرفی کتاب هایی که مهراوه شریفی نیا در ۳ سال اخیر معرفی کرد می پردازیم و بعضی ها هم انتخاب های خیلی خوب این بانوی جوان محسوب می شود. مهراوه شریفی نیا بیش از ۴ میلیون دنبال کننده دارد.

مهراوه شریفی نیا
از کلکسیون کتاب هایی که مهراوه شریفی نیا در پاییز۹۸ به دوستانش معرفی کرد

کتاب گردی با مهراوه شریفی نیا

او در معرفی کتاب پاییزی نوشته بود که کتاب‌های «عزیز نسین» مسائل اجتماعی رو با طنزی ظریف بیان می‌کنه، از سال‌های دبیرستان تا امروز، خوندنش باعث می‌شه از حال بد فاصله بگیرم. برای این روزها، انتخاب جذابیه. از کتاب‌هایی که معرفی کرد باید به موارد زیر اشاره نمود:

  • مطالعه‌ی «قلعه‌ی حیوانات» و «۱۹۸۴» هر چهار سال یک بار واجبه!?
  • کتاب «بیگانه»
  • کتاب گوسفندی که گرگ شد.
  • کتاب انسان خردمند نوشته نوح هراوی و دو جلد دیگه از سه‌گانه هم
  • «دروغگویی روی مبل» رو به اندازه‌ی نوشته‌های دیگه‌ی «اروین د.یالوم» دوست ندارم، البته جذابیت‌های خودش رو داره ولی…
  • «خاطرات اردی‌بهشت» نوشته مدرس صادقی که نوشت: دلم می‌خواست در اردیبهشت ماه معرفیش کنم ولی نشد.
  • این خیامِ نفیس رو مدت‌ها قبل از عزیزی هدیه گرفته بودم، از امروز تصمیم گرفتم که از زیبایی‌ و تجملش نترسم و باهاش رفاقت کنم.
  • کتاب «اعترافات هولناکِ لاک‌پشت مُرده»
کتاب تحصیل کرده از کتاب های معرفی شده توسط مهراوه شریفی نیا

کتاب تحصیل کرده نوشته تارا وستور با ترجمه منیره ژیان که آذر ۹۸ به دوستانش معرفی کرده بود. درباره اش نوشت:

کتاب «تحصیل‌کرده» یکی از باورنکردنی‌ترین اتوبیوگرافی‌هاییه که خوندم. موقع خوندن، بارها کتاب رو بستم، دور خونه راه رفتم و سعی کردم به این فکر کنم که دختر کوچولوی توی قصه الان زنده‌ست، دکترا داره، تونسته زندگینامه‌ش رو چاپ کنه و دیگه بی‌پناه نیست. یه چیزی درونِ کتاب تهِ وجودم رو درگیر کرد، یه حسِ هم‌ذات‌پنداریِ بی‌دلیل و غریب…!

شاید چون داستان واقعیه، شاید چون بیشترِ ما بچه‌های دهه‌ی پنجاه و شصت، (تا قبل از هجوم بی‌امانِ تکنولوژی) روزهای زیادی در زندگی‌مون همین‌قدر بی‌پناه و خجالت‌زده بودیم، شاید چون وجود ما هنوز هم درگیرِ تغییر باورهای غلطه، شاید چون…

حجمِ ظلم و تعصبِ احمقانه در خانواده‌ی نویسنده‌ حیرت‌انگیزه. استبداد و زورگویی پدرِ تارا تمام سلول‌های جسم من رو به قیام علیه اون هدایت کرد. رفتار عجیبِ برادر تارا من رو یاد آدم‌هایی انداخت که در لحظاتی از زندگی‌شون دچار روان‌پریشی می‌شدند و مثل برادرِ تارا فکر می‌کردند با اشک و عذرخواهی خاطره‌ی رفتارهای سادیسم‌وار پاک می‌شه و هیچ‌وقت حاضر نبودن بپذیرن که جنون‌شون تاثیر وحشتناکی در عمق قلب و روح یک انسان می‌گذاره که هرگز از بین نمی‌ره.

دورویی مادر تارا و عدم حمایت از دخترش در برابر همه‌ی تهدیدها، تصویری واقعی از مادرهایی رو نشون داد که تحت سلطه‌ی همسرشون حاضرن همه چیز رو قربانی کنن حتی بچه‌هاشون. و اما، تارا، نویسنده و قهرمان داستان… شاید برای معرفیش همین جمله از خود کتاب کافی باشه: «من از سرو کردنِ شام بیشتر از خوردنِ آن لذت می‌برم.»

او گفت: «تحصیل‌کرده» رو از دوست عزیزی در انتشارات «آزرمیدخت» هدیه گرفتم که همیشه لطف می‌کنه و من رو از کتاب‌های تازه‌ منتشر شده‌شون بی‌نصیب نمی‌گذارد.

کتاب مجوس

از کتاب‌های قطور نترسید. اگه سن شما حدود ۱۶ تا ۲۲ ساله، الان بهترین وقت برای خوندن کتاب‌های قطوره. اینجوری خودتون رو به کتاب‌خوان بودن عادت می‌دید و دیگه هرگز تعداد صفحاتِ کتاب مانعی برای شما محسوب نمی‌شه و کلا توانایی‌تون در خوندن جملات، بالاتر می‌ره، حتی زیرنویس فیلم‌ها رو سریع‌تر می‌خونید.

بعدها که بزرگ‌تر شدید، می‌فهمید همه‌ی کتاب‌هایی که در اون سال‌ها خوندید، _در این دنیای فرو رفته در ناسپاسی و تظاهر و قضاوت‌های سطحی_ چقدر به بهتر شدنِ درک شما از زندگی، زیبایی، عشق، لذت، جان، آرامش، منطق و قدرت تحلیل شرایط کمک می‌کنه.

اگه سن شما بالای ۲۲ ساله امیدوارم وضعیت زندگی و شغل‌تون بهتون اجازه بده که در کتاب‌های قطور و چند جلدی غرق بشید و ماه‌ها با رفقا و خانواده‌ی جدیدی که در این کتاب‌ها پیدا کردید کیف کنید و از تخیلِ همه‌ی لحظات و تک‌تک اتفاقاتی که براشون می‌افته لذت ببرید.

اگه هر شب ۳۰ صفحه هم بخونید، در مدت ۱ ماه یک کتاب قطور رو تموم می‌کنید و شاید حتی بیشتر از همراه شدن با بازیگرانِ یک سریال، از سرنوشت کاراکترهای کتاب لذت ‌ببرید. پیشنهاد برای شروع کتاب‌های قطور. «ابله» نوشته: فئودور داستایوفسکی ترجمه‌: سروش حبیبی ۱۰۱۹ صفحه است.

کتاب خانه لهستانی ها نوشته مرجان شیرمحمدی

ده خوانش کتاب «خانه‌ی لهستانی‌ها» نوشته‌ی دلنشین «مرجان شیرمحمدی» از نشر «چشمه»، تموم شد. از این‌که تونستم از پس این کار بر بیام بسیار خوشحالم. بارها اتفاق‌هایی افتاد که نزدیک بود باعث بشه به ضبط و ادیت و میکسِ خوانش هفتگی نرسم ولی کمی به خودم سخت گرفتم و شد.

همه‌ی تلاشم رو کردم که کیفیت کار خوب از آب دربیاد ولی قطعا مشکلاتی داشته که امیدوارم به بزرگی خودتون ببخشید. من استودیو یا اتاق آکوستیک و سیستم ضبط حرفه‌ای ندارم، همه‌ی کارهای خوانش رو با لپ‌تاپ، خودم توی خونه انجام دادم. از دوستان و اطرافیانم تشکر می‌کنم که این مدت خیلی درکم کردند؛ یعنی زمان‌هایی که می‌گفتم خوانش دارم، با مقوله‌ی خوانش، مثل یه شغلِ واقعی رفتار می‌کردند و زمانشون رو با من تنظیم ‌می‌کردند؛ هرچند که یه لبخندِ شیطنت‌آمیز هم گوشه‌ی لبشون می‌اومد و احتمالا توی دلشون می‌گفتن تو خیلی.

یه بار هم پدر جان برام یه مسیج فرستاد و فهمیدم که اون هم خوانش کتاب رو گوش می‌کنه! خیلی ذوق‌زده شدم. به هر حال از این‌که پنجشنبه و جمعه‌ی پنج هفته همراه هم قسمت‌هایی از «خانه‌ی لهستانی‌ها» رو خوندیم خیلی کیف کردم. دم همه‌ی شما که در این خوانش همراه بودین گرم.

دلیل انتخاب این کتاب نگاهِ مثبت، صادقانه، جذاب و ماجراجویانه‌ی شخصیت اصلی داستان _سهراب، پسر ۹ ساله‌ی قصه_ به جهان پر از فقر اطرافش بود. به نظر من این کتاب سرشار از بهانه‌های کوچک خوشبختی بود. از خوندن نظرات شما درباره‌ی «خانه‌ی لهستانی‌ها» و ده خوانشی که گوش کردید، زیر این پست خوشحال می‌‌کنیم.

کتاب قلب نارنجی فرشته با نشر چشمه
کتاب این داستان یک جورهایی با مزه است. ترجمه هما قناد
کتاب شاهراه نوشته سینا دادخواه
کتاب مترجم دردها نوشته جومپا لاهیری و کتاب به کسی مربوط نیست نوشته جومپا لاهیری

مهراوه شریفی نیا در سال ۱۳۹۶، ۳ کتاب مجبوب خود نوشته جومپا لاهیری را به خوانندگان صفحه اینستاگرامش معرفی کرد که در بالا مشاهده می کنید.

کتاب سال های ابری نوشته علی اشرف درویشیان

کتابخوانی را جدی بگیریم. بخشی از بدبختی ملت ایران، از ذهن فریبکار ناشی از بی اطلاعی و کم مطالعه کردن است.

حتما بخوانید: کتابهای پر فروش سال  ۱۳۹۵

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود