۷ باید و نباید غذایی برای پیشگیری از آلزایمر

۷ باید و نباید غذایی برای پیشگیری از آلزایمر

روش های زیادی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانیم مغز خود را ورزش دهیم و سلامت آن را حفظ کنیم، اما رژیم غذایی ما هم نقشی اساسی در کاهش ریسک ابتلا به زوال عقل و آلزایمر دارد. تحقیقات جدید نشان داده با یک رژیم غذایی خاص ممکن است بتوانیم ریسک بروز این بیماری ها را کاهش دهیم.

در ادامه به ۷ باید و نباید غذایی برای پیشگیری از آلزایمر خواهیم پرداخت.

ابتدا می خواهیم ببینیم کدام مواد غذایی به مقابله با آلزایمر کمک می کنند.

۱- میوه های توت مانند

پیشگیری از آلزایمر

میوه های توت مانند (توت فرنگی، تمشک و غیره) فلاونوئید فراوانی دارند که برای مغز ما بسیار مفید است. در پژوهشی ۲۰ ساله بر روی هزاران فرد که میوه های مختلفی مصرف می کردند، محققان متوجه شدند آن هایی که بیشتر از میوه های توت مانند استفاده می کردند، کمترین سرعت افت شناختی را داشتند. بنابراین توت فرنگی و باقی میوه های توت مانند را در رژیم خود بگنجانید تا بعدها مغزتان از شما ممنون باشد.

۲- سبزیجات

سبزیجات از جهات مختلفی برای ما مفید هستند از جمله برای سلامت مغز، که علت آن وجود مواد مغذی ای است مثل فولات، فلاونوئیدها، ویتامین E و کارتنوئیدها. سبزیجات برگ دار سبز رنگ مثل اسفناج، کلم برگ، کاهو و کلم کیل بهترین گزینه هستند و تحقیقات نشان داده مصرف آن ها سرعت پیر شدن مغز را کاهش می دهد. بنابراین آن ها را از قلم نیندازید.

۳- آجیل

به جای تنقلات و شیرینی جات فرآوری شده، مقداری آجیل خام یا تفت داده شده بخورید که ویتامین E زیادی دارند. این ویتامین به عملکرد مغز کمک می کند. مغزها و دانه های خوراکی به دلیل ترکیبات، چربی های سالم، فیبر و آنتی اکسیدان هایی که دارند، به سلامت عمومی ما کمک می کنند. شما می توانید ترکیب آجیل و میوه های توت مانند را هم امتحان کنید و یک معجون تقویت مغز برای خودتان درست کنید.

۴- روغن زیتون

رژیم غذایی مدیترانه ای را یکی از سالم ترین و مفیدترین رژیم های غذایی دنیا می دانند که روغن زیتون یکی از مواد همیشگی آن است. پزشکان توصیه می کنند مصرف هر گونه روغن دیگر و کره را محدود کنید و روغن زیتون، به ویژه نوع فوق خالص آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. روغن زیتون از مغز ما در برابر زوال عقل محافظت می کند.

۵- ماهی

در تحقیقی مشاهده افراد بالای ۶۵ سالی که به طور دائم ماهی مصرف می کردند، در مقایسه با کسانی که مصرف ماهی آن ها کم یا صفر بود و در عوض گوشت مصرف می کردند، امتیاز بالاتری در تست های حافظه داشتند. ماهی حاوی چربی های مفید، ویتامین های B6 و B12 است که برای مغز ما مفید هستند. یک بار مصرف ماهی در هفته کفایت می کند.

حالا می خواهیم ببینیم کدام مواد غذایی برای مغز ما مضر هستند.

۱- گوشت

بدن ما می تواند از مواد غذایی غیر گوشتی هم پروتئین زیادی دریافت کند. کارشناسان توصیه می کنند مصرف گوشت، به ویژه گوشت قرمز را تا حد امکان کاهش دهید و پروتئین مورد نیاز مغز را از لوبیا، عدس و دانه های سویا دریافت کنید که مملوء از پروتئین هستند و مقادیر زیادی فیبر و ویتامین B هم دارند، موادی که برای حفظ سلامت مغز ضروری هستند.

۲- کره، مارگارین و پنیر

برای عاشقان پنیر تصمیم سختی است اما اگر می خواهید ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش دهید، باید مصرف پنیر، به ویژه نوع پر چرب آن را کم کنید. این مسأله در مورد کره و مارگارین هم صرق می کند و بهتر است به جای آن ها از روغن زیتون استفاده کنید.

۳- قند و نمک

اگر می خواهید سلامت مغز خود را ارتقا دهید، از سرعت پیر شدن آن بکاهید و ریسک افت شناختی را کم کنید، باید تا حد امکان از مصرف قند و نمک خودداری کنید. شیرینی جات و مواد قندی به مرور به مغز صدمه می زنند، چون مصرف آن ها ممکن است منجر به بروز دیابت شود، بیماری ای که ریسک ابتلا به آلزایمر را بالا می برد. نمک هم فشار خون را افزایش می دهد، مسأله ای که ممکن است منجر به بروز سکته مغزی و دیگر مشکلات مغزی شود.

منبع: brightside
۲ نظر

ورود

  • رویا ساعی دی ۱۵, ۱۳۹۸

    دانشمندان گوه خوردن که میگن گوشت خوب نیست

    • کیهان دی ۱۷, ۱۳۹۸

      خیلی ممنون از دیدگاه حکیمانه شما!