چرا شاهد دعوای نمایندگان مجلس در صحن علنی هستیم؟

چرا شاهد دعوای نمایندگان مجلس در صحن علنی هستیم؟

دعوا در مجلس ایران ، درگیری در مجلس شورای اسلامی، این ها بخشی از کلید واژه های داغی است که بعضی کاربران برای مشاهده متن و حاشیه اتفاقاتی که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در طول هفته رخ می دهد، در گوگل جست و جو می کنند و شاهد اخبار و تصاویر و ویدیوهای بعضا عجیب و باور نکردنی و گاها تاسف آور می شوند.

دعوا در مجلس ، مختص به مجلس شورای اسلامی ایران نیست. در ترکیه، مونته نگرو، مقدونیه، لهستان، اوکراین و دیگر نقاط جهان، تا کنون تصاویر و اخبار زیادی از زد و خورد شدید نمایندگان مجلس با یکدیگر مشاهده کردیم و چیز جدیدی نیست.

اما خوب در ایران، مجلس، واژه «اسلامی» را یدک می کشد و ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی، منتخب و وکیل ملتی هستند که طبق قانون اساسی، شریعت اسلام بر کشور حاکم است و خود را نماینده خطه شهید پرور و مردمی انقلابی می‌نامند.

اقوام ایرانی، همه در مجلس شورای اسلامی، نماینده دارند. هر رفتاری که از یک نماینده به عنوان منتخب یک استان مشاهده می شود، فورا بخشی از ذهنیت جامعه را به سمت تعمیم دادن یک رفتار نکوهیده به فرهنگ قومی که نماینده از آن جا هست، هدایت می کند.

اگر چه تعمیم نادرست و غلطی است، اما به هر حال، در کوتاه مدت، تاثیر منفی روی نگرش مخاطب دارد. بارها در صحن علنی مجلس شاهد بوده و هستیم و شاید خواهیم بود که نماینده ای که ایکس دقیقه برای صحبت کردن پشت تریبون وقت مجاز دارد، ایکس به علاوه n دقیقه صحبت میکند و مرتب مورد اعتراض رئیس مجلس قرار می گیرد که حق دیگران را با زیاده گویی، سلب نکنید.

این که چرا باید مدام در طول مذاکرات صحن علنی مجلس شورای اسلامی که هر دقیقه اش، میلیون ها تومان برای بیت المال هزینه دارد، به نمایندگان برای رعایت نکردن وقت، تذکر و اخطار داد جای تعجب دارد! متن این اخطارها هم در مشروح مکتوب مذاکرات مجلس در سایت روزنامه رسمی قوه قضاییه در دسترس همگان است،

این که برخی از نمایندگان با سن و تحصیلات مختلف و تجارب گوناگون و بعضا سابقه تدریس در مدرسه و دانشگاه، هنوز به رعایت وقت و توجه به حقوق دیگر نمایندگان ملت، آشنا نیستند، جای شگفتی دارد!

بسیار اتفاق افتاده است که نماینده ای بخاطر مخالفت با وزیر، لایحه یا ادله نماینده دیگر در صحن علنی مجلس، اقدام به فحاشی می کند. یا سر دیگر نمایندگان، فریاد می کشد و چند تن از نمایندگان باید برای جلوگیری از گلاویز شدن نماینده معترض با نماینده دیگر، او را جدا کنند! آیا این زیبنده نظام قانون گذاری کشور است؟

اگر شما هم مشروح جلسات علنی مجلس را که به صورت زنده از رادیو فرهنگ پخش می شود، گوش کرده باشید، احتمالا تصدیق می کنید که فضای مجلس ایران در یک دهه اخیر و احتمالا پیش از آن نیز، فضای ملتهب و مبتنی بر فریاد و عدم تحمل رای مخالف بوده و کمی از انتظاراتی که مردم از نماینده خود دارند، زاویه گرفته است.

دعوا در مجلس ایران
تصویر میزان جست و جوی کلید واژه: دعوا در مجلس ایران در گوگل

ما باید در مجلس و زمین ورزش، به قانون و رای داور و رای اکثریت احترام بگذاریم. این که چرا بازیکنان فوتبال ایران یاد نگرفته اند که در زمین، به رای داور اعتراض نکنند، همان قدر جای تعجب دارد که نماینده ای که حق رای دارد، به جای رای دادن و اعمال نظر، از ادبیات سخیف استفاده می کند!

ناگفته پیداست که همه ۲۹۰ نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، منتخب ملت هستند و باید حرف آن ها توسط دولت و مجلس و مردم شنیده شود و به مفاد آن طبق قانون، رسیدگی شود.

اما این که عده ای با قیل و قال و فریاد و گاها متوسل شدن به ادبیات گفتاری مبتذل، خواهان تحمیل خواست و نظر خود به اکثریت باشند، با اصول و فلسفه تشکیل مجلس آن هم در تراز اسلامی و ایرانی، مغایرت دارد و به نوعی نقض غرض است.

تصویر درگیری در مجلس شورای اسلامی بر سر لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم که یکی از نمایندگان در حال فحاشی به دیگران است!

به نظر می رسد در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، بایستی کار کارشناسی مبتنی بر خرد جمعی در فضایی آرام و دوستانه و احترام دقیق به آیین نامه داخلی مجلس در دستور کار قرار بگیرد. ما نیاز داریم تا مجلسی تخصصی با آرمان های دوری از خشونت و التهاب را تجربه کنیم تا ایران عصر ۱۴۰۰ را خوب بسازیم.

زیبنده نیست که گاها شاهد گلاویز شدن بعضی نمایندگان در صحن علنی باشیم. تصاویر به سرعت جهانی می شود و همانطور که روی ذهن فریبکار من و شما تاثیر می گذارد، جلوه و چهره جهانی سیاست در ایران را نیز تخریب می کند.

اشک ها و لبخندهای علی مطهری و کوچک زاده نمایندگان دوره قبلی مجلس شورای اسلامی
صحنه ای از دعوای دو نماینده در صحن علنی مجلس درباره گرانی بنزین
تصویری از درگیری لاهوتی و عزیزی از نمایندگان مجلس دوره دهم در سال ۹۸ که البته با آشتی ختم به خیر شد

به هر حال، مجلس، عصاره ملت است. تاب آوری ایرانیان در سال های اخیر کاهش یافته و نمایندگان مجلس نیز، تابعی از رفتارها و نگرش های همین ملت هستند. باید در سطح کلان، فکری به حال کاهش تاب آوری و تحمل نسل جدید ایران کرد. ارتباط محبت آمیز (NVC) و تحمل دیگران، مهم ترین موضوعاتی است که در مدارس ایران باید تدریس شود.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود