۱۰ روش طبیعی برای درمان زخم های بدن

۱۰ روش طبیعی برای درمان زخم های بدن

هیچ کسی برای یک خراش یا زخم پیش دکتر نمی رود. اما اگر جایی از بدن تان زخم شود باید هر چه زودتر به آن رسیدگی کنید تا عفونت نکند و دیگر دردی هم نداشته باشید. خوشبختانه برای این کار نه لازم است تکنیک های پیچیده ای بلد باشید و نه احتیاجی به وسایل و تجهیزات مخصوص دارید. با همان چیزهایی که در خانه ی خود دارید هم می توانید رسیدگی فوری و درمان مؤثری برای زخم های خود داشته باشید.

در ادامه ۱۰ درمان خانگی و طبیعی برای زخم های بدن به شما معرفی خواهیم کرد.

۱- آلوئه ورا برای درمان بریدگی ها

درمان های خانگی برای زخم های بدن

آلوئه ورا به لطف خواص ضد التهابی اش برای تسکین زخم های باز بسیار مؤثر است. این گیاه به تسکین آفتاب سوختگی هم کمک می کند.

روش استفاده: اگر در خانه ی خود آلوئه ورا دارید، کافی است برگ آن را ببرید، قسمت های تیغ دارش را جدا کنید و ژل درونش را با فشار بیرون آورید. این ژل را روی زخم باز خود بمالید. ژل آلوئه ورا را داروخانه هم می توانید تهیه کنید.

۲- برای شستشوی زخم، به جای هیدروژن پراکسید از محلول نمکی استفاده کنید

اولین کاری که بعد از بریده شدن پوست باید انجام دهید شستن کامل آن است. از قدیم این تصور وجود دارد که بهترین چیز برای این کار هیدروژن پراکسید است، اما این ماده می تواند به پوست صدمه بزند و باکتری ها را هم ۱۰۰ درصد از بین نمی برد. محلول نمکی اما کاملاً بی ضرر است و بهترین ماده برای این کار محسوب می شود.

روش استفاده: نصف قاشق غذاخوری نمک را در ۸ اونس (حدود ۲۲۶ گرم) آب جوشیده حل کنید. بعد از آنکه خنک شد، آن را با یک گاز استریل به آرامی روی زخم بمالید.

۳- عسل برای درمان زخم های باز

عسل تأثیر زیادی در از بین بردن باکتری ها و کمک به ترمیم سریع تر زخم ها دارد. تحقیقات نشان داده عسل فعالیت دستگاه ایمنی بدن را افزایش می دهد، مسأله ای که به روند بهبودی سرعت می دهد و التهاب پوست را کنترل می کند.

روش استفاده: لایه ی نازکی از عسل را روی زخم بمالید و آن را با یک بانداژ تمیز بپوشانید.

۴- یخ برای درمان سوختگی ها

اگر زبان یا هر قسمت دیگری از بدن تان سوخته باشد، بهترین راه استفاده از یخ است. یخ فوراً به توقف ورم کمک می کند و درد را تسکین می دهد.

روش استفاده: برای درمان سریع سوختگی می توانید یک قالب یخ را روی زبان یا هر قسمت دیگری از بدن که دچار سوختگی شده، چند دقیقه ای قرار دهید. برای جلوگیری از یخ سوختگی، می توانید یخ را ابتدا درون یک حوله یا پارچه بپیچید و سپس آن را روی پوست بگذارید.

۵- کیسه یخ برای درمان کبودی

استفاده از قالب یخ یا کمپرس سرد گرچه می تواند به درمان سوختگی کمک کند، اما از کیسه ی یخ برای درمان کبودی و رگ به رگ شدن استفاده می شود. با استفاده از کیسه ی یخ می توانید عضلات را آرام کنید، جلوی خونریزی داخل بافت ها را بگیرید (یعنی همان اتفاقی که هنگام کبود شدن می افتد) و درد را کمتر کنید.

روش استفاده: شما نباید کیسه ی یخ را مستقیم روی پوست تان بگذارید. پلاستیک برای محافظت از پوست شما در برابر یخ سوختگی کافی نیست، به همین دلیل توصیه می شود قبل از گذاشتن کیسه ی یخ روی پوست، یک پارچه یا حوله بین ناحیه ی آسیب دیده و کیسه یخ قرار دهید. کیسه ی یخ را بعد از حداکثر ۱۰ دقیقه بردارید.

۶- سرکه سیب برای جلوگیری از گسترش باکتری ها

یک روش بسیار خوب دیگر برای از بین بردن عفونت، استفاده از سرکه سیب است. اگر هنوز از مؤثر بودن این ماده مطمئن نیستید خوب است بدانید که حتی تحقیقات نشان داده سرکه سیب می تواند باکتری ای. کولای را از بین ببرد که یکی از مهم ترین باکتری ‌های بیماری‌ زا در انسان است.

روش استفاده: قبل از آنکه سرکه سیب را به پوست خود بمالید باید آن را با آب رقیق کنید. بعد از آن، تکه ای گاز استریل را به سرکه ی رقیق شده آغشته کنید و گاز را به مدت ۳۰ دقیقه روی ناحیه ی آسیب دیده قرار دهید.

۷- عصاره های درخت چای و نعنا فلفلی برای تسکین درد

هر دو عصاره به رفع التهاب و درد کمک می کنند. آن ها مثل یک ماده ی ضدعفونی کننده عمل می کنند و جلوی گسترش بیشتر عفونت را می گیرند.

روش استفاده: عصاره های درخت چای و نعنا فلفلی گرچه خواص مشابهی دارند، اما روش استفاده از آن ها متفاوت است. عصاره درخت چای را می توانید مستقیم روی زخم بمالید و یک چسب زخم روی آن بزنید. اما عصاره نعنا فلفلی را نباید مسقیم روی زخم باز بمالید چون این ریسک وجود دارد که زخم را تحریک کند. مالیدن چند قطره از این عصاره در اطراف زخم هم برای تسکین درد آن کفایت می کند.

۸- جوش شیرین برای درمان جای نیش حشرات

نیش حشرات گاهی می تواند به همان اندازه ی یک بریدگی دردناک باشد. اگر پشه یا زنبوری نیش تان زد، استفاده از جوش شیرین روش بسیار خوبی است برای کاهش قرمزی، ورم و ناراحتی کلی ناشی از نیش.

روش استفاده: جوش شیرین را با کمی آب مخلوط کنید تا یک خمیر از آن به دست آید. خمیر به دست آمده را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه ی آسیب دیده قرار دهید. دیگر خبری از آن خارش های آزاردهنده ی فصل تابستان نخواهد بود!

۹- سیر برای بند آوردن خونریزی

سیر در مبارزه با زخم های باز یک سرباز تمام عیار است. این ماده به توقف خونریزی، رفع درد و ترمیم زودتر زخم کمک می کند.

روش استفاده: سیر را به صورت خمیر درآورید تا نهایت استفاده را از خواص آن ببرید. این خمیر را مستقیماً روی زخم قرار دهید و آن را با بانداژ بپوشانید. خمیر و بانداژ باید ۲ روز روی زخم بمانند.

۱۰- بابونه برای درمان تاول

اگر کفش پاهایتان را زده باشد، بابونه مسکن بسیار خوبی برای پاهای درد کشیده ی شما خواهد بود. این گیاه یک ضدعفونی کننده ی طبیعی هم هست و به درمان سریع تر تاول کمک می کند.

روش استفاده: گل بابونه یا چای کیسه ای اش را به مدت ۱۵ دقیقه درون یک فنجان آب گرم قرار دهید، سپس مایع درون فنجان را به تاول بمالید یا چای کیسه ای را روی آن قرار دهید و آن قسمت را با گاز استریل بپوشانید. گاز باید یک شب روی تاول بماند.

منبع: brightside
بدون نظر

ورود