کرونا و مسافرت در آستانه سال نو؛ حقایقی مربوط به امنیت سفر در دوران شیوع ویروس ووهان

کرونا و مسافرت در آستانه سال نو؛ حقایقی مربوط به امنیت سفر در دوران شیوع ویروس ووهان

شیوع ویروس خطرناک کرونا (COVID-19) از ووهان چین شروع شده و از همان روزهای نخست آغاز سال ۲۰۲۰ تاثیر بسیار قابل توجهی در سفرهای بین‌المللی گذاشته است. مثلا خطوط هوایی مسیرهای خاصی را عمدتا به دلیل کاهش درخواست سفر به حالت تعلیق درآوردند، سفرهای دریایی نیز به دلیل نگرانی‌های موجود در مورد احتمال شیوع بیماری کنسل شدند. کشورهای مختلف نیز به شهروندان خود هشدار دادند که به دلیل تهدیدهای سلامتی که در آسیا وجود دارد، از سفر به کشورهایی آسیایی تا حد امکان اجتناب کنند.

با این حال، شیوع این بیماری منجر به تحریک دلهره و وحشت کاذب در ذهن مسافران شده و درست مانند زمان رخداد یک بلای طبیعی یا حمله تروریستی، آنها را دچار نگرانی کرده است. بنابراین، ذکر این نکته حائز اهمیت است که بتوانیم آنچه حقیقت است را در مورد هیستری یا حمله هیجانی موجود در اخبار ۲۴ ساعته شبکه‌های اجتماعی تشخیص دهیم.

خیلی از مسافران تا کنون برنامه سفر خود را کنسل کردند!

طبق آماری که از حدود ۳۰۰ مرکز مشاوره سفر و آژانس‌ مسافرتی و گردشگری گرفته شد، تقریبا دو سوم (۶۳.۸ درصد) از آنها اذعان داشتند که مشتریانشان به دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا سفرهای خود را کنسل کردند. علاوه بر این، حدود نیمی از آنها (۴۵.۶ درصد) گفتند که مشتریانی داشتند که حتی سفرهایشان به خارج از آسیا را کنسل کرده‌اند؛ یعنی جایی که هنوز ویروس کرونا به معضل اجتماعی تبدیل نشده است.

متعاقبا، طبق گزارشات آماری که توسط انجمن مشاوران سفر امریکا اوایل این ماه در مورد تاثیر کرونا در سفر انجام شد، مشخص شد که یک‌چهارم از تمام مسافران امریکا برنامه سفر خود را به دلیل ترس از کرونا تغییر داده‌اند.

تضمینی هست یا نه؟

اگر چه، مسافران همیشه بر اساس راحتی شخص خودشان و اولویت‌هایشان عمل می‌کنند و تصمیم می‌گیرند اما حقیقت این است که با توجه به اطلاعات کنونی که در دسترس است، تا کنون سازمان بهداشت جهانی یا WHO هیچ محدودیتی برای سفر یا معاملات تجاری اعلام نکرده است.

در نشست رسانه‌ای مدیر سازمان بهداشت جهانی با خبرنگاران، که اوایل این ماه برگزار شد، اکثریت قاطع (۹۹ درصد) از موارد ابتلا به کرونا در کشور چین است. علاوه بر این، بیشتر موارد خفیف بوده و تنها حدود ۲ درصد از مبتلایان به کام مرگ کشیده شده‌اند.

مرگ و میر در اثر ویروس آنفولانزا بیشتر از ویروس کرونا!

به گفته یکی از متخصصان بیماری‌های عفونی، تا کنون در این فصل در امریکا میزان مرگ و میر بر اثر بیماری‌هایی نظیر آنفولانزا و ذات‌الریه حدود ۷ درصد بوده است. این آمار را می‌توان با ۱۱ مورد مبتلایان به ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹ مقایسه کرد که هیچ کدام بر اثر ابتلا به این بیماری نمرده‌اند. کاملا واضح است که جای هیچ نگرانی و هیجان روانی در مورد فصل آنفولانزا دیده نمی‌شود و آنفولانزا به یک مسئله کاملا عادی و طبیعی مبدل شده است. در واقع نگرانی در مورد ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹ اصلا قابل قیاس یا وضعیت کنونی نیست.

نه تنها مرگ در اثر ویروس کرونا نادر است بلکه احتمال عفونی شدن نیز بسیار اندک است.

به گفته رییس مقررات بین المللی بهداشت در سازمان بهداشت جهانی، احتمال عفونی شدن در خیلی از کشورها بسیار اندک است. مرکز واگیر و سرایت هنوز در استان هوبِی چین است. مسافران نباید برنامه‌های سفر خود را کنسل کنند اما باید هنگام برنامه‌ریزی برای سفرهای بعدی خود محدودیت‌های مختلفی را که خطوط هوایی اعمال می‌کنند در نظر داشته باشند.

وی افزود مسافران باید زمانی که برای سفر برنامه‌ریزی می‌کنند به محدودیت‌هایی اعمال شده توسط مقامات مسئول در استان‌های چین که مرکز تجمع کروناست توجه کنند. سفر به کشورهای دیگر مشکلی ندارد و با انجام اقدامات محافظتی و ایمنی و احتیاط کامل می‌توانند به همه جای دنیا سفر کنند.

ممنوعیت سفر به چین

به دلیل شیوع ویروس کرونا و هشدار وضعیت اورژانس سلامت عمومی که توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است، وزارت امور خارجه امریکا در توصیه‌های مسافرتی خود در ماه اخیر سفر به کشور چین را تا سطح ۴ (منع سفر) بالا برد و احتمال دارد محدودیت‌های سفر با حداقل هشدار و یا هیچ هشداری در این اعمال شود.

با این حال، کشور کره شمالی در حال حاضر تنها کشور آسیایی دیگر است که به دلایل مختلف دیگر در سطح ۴ قرار دارد؛ البته به دلیل خطر جدی دستگیری و حبس طولانی مدت شهروندان امریکا. حتی ماکائو و هنگ‌کنگ نیز تا ۱۱ فوریه امسال (به دلیل رعایت جوانب احتیاط) در سطح ۲ قرار داشتند.

گول شایعات را نخورید

در نهایت این که ویروس آنفولانزا در هر روز بیشتر از ویروس کرونا احتمال دارد سلامت مردم را هنگام سفر به اقصی نقاط دنیا تهدید کند؛ مخصوصا اگر سفر شما محدود به ایران و مقاصد خارج از چین باشد.

به راحتی می‌توان هر چیزی که در فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر، تلگرام و امثال این شبکه اجتماعی پرطرفدار پست می‌شود را باور کرد و در یک جو روانی و هیستری هیجانی غرق شد.

اما اگر به خودتان یاد بدهید که دقیقا چه اتفاقی در حال رخ دادن است، بهترین سلاح را در رابطه با این جو روانی و نگرانی عمومی ایجاد شده خواهید داشت.

منبع: travelpulse
یک نظر

ورود

  • محمد اسفند ۸, ۱۳۹۸

    این یه مقاله آمریکاییه طبیعتا دغدغه آمریکایی‌ها در اون ذکر شده و متاسفانه چین هراسی و ایران هراسی در اون موج میزنه. یه ایرانی بدون در نظر گرفتن دغدغه ایرانی‌ها و مسئولیت پذیری، اون مقاله رو ترجمه کرده و در سایت روزیاتو قرار داده. واقعا خنده دار نیست که شما بدون تفکر مقاله‌های خارجی رو ترجمه و تو سایت قرار میدید؟؟! [چاپ نشود]