ویروس کرونا تا به امروز به دست کم ۱۱۰ کشور دنیا گسترش یافته و هر روز به تعداد کشورهای آلوده به این ویروس افزوده می شود. دورکاری یکی از اقداماتی است که کشورها برای مهار شیوع ویروس کرونا به آن دست زده اند.
دورکاری گرچه مزایایی دارد، اما حقیقت آن است که این روش با مشکلاتی هم همراه است. در واقع دورکاری به نظم و انضباط نیاز دارد و با مشکل تنهایی هم همراه است. احتمال تجربه ی اضطراب شدید در کارکنان دورکار بیشتر از کارکنانی است که در محل کارشان حضور دارند. یک مشکل دیگری که نیروهای دورکار با آن رو به رو هستند ایجاد یک تعادل درست و سالم میان زندگی و شغل است.
حالا می خواهیم بدانیم در زمانی که مجبور به دورکاری در خانه هستیم چطور باید بازدهی و شادی خود را حفظ کنیم.
۱- جای مشخصی از خانه را به کار کردن اختصاص دهید
وقتی در خانه دورکاری می کنیم بدیهی است که در اطراف ما چیزهای زیادی وجود دارد که می تواند حواس ما را از کار پرت کند.
برای جلوگیری از این مشکل می توانید جای مشخصی در خانه را فقط به کار کردن اختصاص دهید. فضای کار شما باید از دیگر قسمت های شخصی خانه جدا باشد، وگرنه بعید نیست یکباره به خود بیایید و ببینید که در میانه ی کارتان مشغول تماشای تلویزیون شده اید! دفتر کار خانگی شما باید عاری از هر چیزی باشد که ممکن است حواس شما را به خود پرت کند تا بتوانید حتی زمانی که خانه هستید هم در حال و هوای کار باقی بمانید.
۲- روز خود را با یک مناسک صبحگاهی شروع کنید
خوب است یک مناسک صبحگاهی داشته باشید که به شما کمک کند روی اهدافی که برای روز خود دارید تمرکز کنید و دید شفافی نسبت به آن ها پیدا کنید. مدیتیشن، تهیه ی فهرستی از چیزهایی که بابت آن ها شکرگزار هستید و ایجاد افکار مثبت پیش از بیرون آمدن از رختخواب، نمونه هایی از چنین مناسک صبحگاهی ای هستند.
۳- برای خود یک برنامه داشته باشید
یکی دیگر از چیزهایی که می تواند در روزهای دورکاری یاری گر شما باشید داشتن برنامه است. درست مثل روزهایی که به سر کار می روید، هر روز سر یک ساعت مشخص از خواب بیدار شوید، دوش بگیرید و آماده شوید.
۵- یک برنامه ی ورزش برای خودتان داشته باشید
ورزش را در برنامه ی صبحگاهی ای که پیش از شروع کار دارید بگنجانید. این روش بسیار خوبی برای کسب انرژی است.
اگر هم آدم سحرخیزی نیستید، فعالیت فیزیکی در انتهای روز هم می تواند کمک کننده باشد.
۶- با انجام کارهای خانه استراحت کوتاهی به خود دهید
بعد از آنکه یک ساعتی کار کردید، ظرف کثیفی که از صبح باقیمانده را بشویید یا ماشین ظرفشویی را خالی کنید، و یا کارهای دیگری از این دست. این معادل مدت زمانی است که در محل کار صرف گپ و گفت با همکاران تان می کنید.
۷- به دیگران زنگ بزنید و با آن ها معاشرت کنید
وقتی در خانه کار می کنید، اگر تنها باشید ممکن است تعامل چندانی با دیگران نداشته باشید. معاشرت های تلفنی کمک می کند با محل کارتان در ارتباط باشید، احساس انزوا نکنید و کسی را داشته باشید که با او صحبت کنید.
۸- ساعت گوشی خود را تنظیم کنید تا زمان استراحت کردن تان را به شما یادآوری کند
شما باید دست کم هر نیم ساعت یک بار از جای خود بلند شوید، کمی قدم بزنید، چند حرکت کششی انجام دهید و از دستگاه های الکترونیک دوری کنید. وقتی روی کار خود تمرکز می کنید به راحتی ممکن است ساعت ها غرق کار و در نتیجه از سلامت بدن خود غافل شوید. ساعت گوشی تان را تنظیم کنید تا این نکته را به شما یادآوری کند که این استراحت های کوتاه به اندازه ی وظایف شغلی تان اهمیت دارند.
بدون نظر