منظور از کارفرما، پیمانکار، مشاور، ناظر، تجهیز کارگاه در مناقصات میلیاردی چیست؟

منظور از کارفرما، پیمانکار، مشاور، ناظر، تجهیز کارگاه در مناقصات میلیاردی چیست؟

کارفرما، پیمانکار، مهندس ناظر، تجهیز کارگاه، مناقصه، مزایده، گواهی صلاحیت حرفه ای پیمانکاری، صورت وضعیت، فهرست بهاء دستگاه نظارت، مفاصا حساب، صورت وضعیت قطعی، آزاد سازی ضمانت نامه و خیلی مسائل دیگر، موضوعاتی است که در دنیای کارفرمایی و پیمانکاری در بخش خصوصی و دولتی، رایج است. سالانه صدها هزار مناقصه توسط نهادهای دولتی و خصوصی در ۳۱ استان کشور برگزار می شود.

این اصطلاحات را میلیون ها شخص حقیقی و حقوقی که کسب و کار آن ها شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی است، می شناسند. یکی از روش های کارآفرینی در ایران این است که شما یک شرکت مسئولیت محدود یا سهامی خاص ثبت کنید.

سپس گواهی صلاحیت حرفه ای از سازمان برنامه و بودجه (سامانه ساجات) در رشته های مختلف (در یکی از رتبه های ۵ گانه) کسب کرده و در مناقصات دولتی شرکت کنید. هم چنین برای شرکت در کلیه مناقصات مهندسی و فنی و خدماتی شهرداری ها نیز، داشتن گواهی صلاحیت حرفه ای پیمانکاری معتبر، مورد نیاز است.

سالانه ده ها هزار مناقصه دولتی و نیمه دولتی برگزار می شود و شرکت های بخش خصوصی در آن شرکت می کنند. بعضی از سازمان ها مثل شهرداری تهران، سامانه شفافیت راه اندازی کرده اند که برندگان مناقصات بالای ۲ میلیارد ریال را برای اطلاع عمومی، اعلام می کنند. شما می توانید در جریان مناقصات، برنده مناقصات، دستگاه نظارت، جزییات مناقصه وطرح و مسائلی از این دست قرار بگیرید.

مناقصه
تصویر ایندکس سایت سامانه شفافیت شهرداری تهران برای اطلاع از مناقصات میلیاردی شهرداری تهران

ما برای این که در مناقصات دولتی در حوزه های مهندسی و خدماتی شرکت کنید، بایستی گواهی صلاحیت حرفه ای پیمانکاری گرفته و شرکت شما مهندسی باشد. پس از شرکت در مناقصه و برنده شدن، بایستی ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات را تقدیم کارفرما کنید.

اگر قصد دریافت پیش پرداخت دارید، باید بر اساس مفاد پیمان، ضمانت نامه پیش پرداخت از بانک گرفته و تسلیم کارفرما کنید تا پیش پرداخت به شما بدهند.

مبلغ پیش پرداخت را از صورت وضعیت تایید شده شما، کسر می کنند تا مستهلک شده و ضمانت نامه پیش پرداخت شما آزاد شود. همه پیمانکاران بایستی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی را در صورت وضعیت نهایی ارائه کنند. خلاصه، داستان کارفرمایی و پیمانکاری، داستان جالبی است که ما به معرفی اصلاحاتش می پردازیم.

کارفرما کیست؟

منظور از کارفرما، شخص حقوقی است که یک سوی امضا کننده پیمان (قرارداد) است و عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار (شخص حقوقی بخش خصوصی) واگذار می کند. نمایندگان و جانشین های قانونی کارفرما، در حکم کارفرما هستند.

پیمانکار کیست؟

پیمانکار، یک شرکت خصوصی می تواند باشد یا یک شخص (مثل جوشکار یا بنا). سوی دیگر امضا کننده پیمان است. اجرای موضوع پیمان را بر عهده دارد. نمایندگان و جانشین های قانونی پیمانکار، در حکم پیمانکار هستند.

مدیر طرح کیست؟

منظور از مدیر طرح، شخص حقوقیاست که به منظور مدیریت اجرای کار، در چارچوب اختیاران تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.

مهندس مشاور یا ناظر کیست؟

منظور از مهندس مشاور، شخص حقوقی یا حقیقی است که برای نظارت بر اجرای کار، در چارچوب اختیاران تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار  معرفی می شود.

منظور از مهندس ناظر، نماینده مقیم مهندس مشاور در کارگاه است. در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار معرفی می شود.

رئیس کارگاه کیست؟

منظور از رئیس کارگاه، شخصی حقیقی دارای تخصص و تجربه است که پیمانکار، او را به مهندس مشاور معرفی می کند تا اجرای موضوع پیمان در کارگاه را سرپرستی کند.

پیمانکار جزء کیست؟

منظور از پیمانکار جزء، شخص  حقیقی یا حقوقی است که تخصص در انجام کارهای اجرایی  را داشته و پیمانکار برای اجرای بخشی از عملیات موضوع پیمان، با وی قرارداد منعقد می کند.

کارگاه کجاست؟

منظور از کارگاه، محل یا محل هایی است که عملیات موضوع پیمان در آن اجرا می شود. یا به منظور اجرای پیمان، با اجازه کارفرما از آن استفاده می کنند. /کارگاه ها یا کارخانه های تولیدی خارج از محل ها و زمین های تحویلی کارفرما، که به منظور ساخت تجهیزات یا قطعات که در کار نصب خواهد شد مورد استفاده می گیرد، جزو کارگاه به شمار نمی آید.

منظور از تجهیز کارگاه چیست؟

منظور از تجهیز کارگاه، عبارت است از عملیات، اقدام ها و تدارکاتی که بایدبه صورت موقت برای دوره انجام شود. تا آغاز کردن و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان میسر شود. تجهیز کارگاه، بخشی از شرایط کارفرماها برای پرداخت پیش پرداخت به پیمانکار است.

منظور از مبلغ پیمان چیست؟

مبلغ پیمان،مبلغ درج شده  در ماده ۳ موافقتنامه با احتساب مبلغ ناشی تغییر مقادیر کار و قیمت جدید است. ضریب پیمان، حاصل تقسیم مبلغ اولیه پیمان به مبلغ براورد هزینه اجرای کار است.

برای شرکت در مناقصات دولتی در سال ۱۳۹۹ سعی کنید تا فهرست بهاء سال ۱۳۹۹ را به محض انتشار مطالعه کنید. از شرکت ها، درخواسته شده تا گواهی HSE‌ داشته باشند و برگه ثبت نام در طرح مالیات بر ارزش افزوده. لذا شناسه ملی و کد اقتصادی دریافت کنید.

یکی از راه های کسب درآمد، شرکت در مناقصات دولتی و شهرداری های ۳۱ استان کشور است که افراد حقیقی با ثبت شرکت های مسئولیت محدود یا سهامی خاص، در این برنامه ها شرکت می کنند. مناقصات هم به صورت محدود و هم عمومی است. دستگاه برگزار کننده مناقصه، به اختیار و صلاحدید خود، مناقصه را عمومی یا محدود می کند.

برای افزایش شانس در مناقصات دولتی و شهرداری ها و نهادها، بایستی هیات مدیره شرکت شما در حوزه مورد نظر در مناقصه، صاحب صلاحیت علمی و فنی و اجرایی باشد. گواهی صلاحیت پیمانکاری تخصصی معتبر و با اعتبار از سازمان برنامه و بودجه داشته باشید. گردش حساب بانکی شرکت شما باید قابل قبول باشد. تجهیزات مورد نظر کار را در اختیار داشته و سابقه انجام کار مشابه با مناقصه حتی در مقیاس محدود و ارزش ریالی کم تر از مبلغ مناقصه را داشته باشید.

سالانه ده ها هزار مناقصه با ارزش چند میلیارد دلار در سراسر کشور برگزار می شود و صدها هزار پیمانکار در آن شرکت می کنند. از راه و ساختمان تا فناوری اطلاعات. برای اطلاع از مناقصاتی که شرکت های بورسی در آن برنده شده اند به سایت کدال مراجعه کنید.

اگر شما مخاطب گرامی، سابقه شرکت در مناقصات شهرداری یا دولتی در سراسر کشور دارید، مراتب را با حفظ حریم خصوصی از طریق بخش کامنت به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود