شغل هایی که در عصر «پسا کرونا» محبوب می‌شوند

شغل هایی که در عصر «پسا کرونا» محبوب می‌شوند

کرونا ویروسی بود که خسارت های فراوانی به جای گذاشت و ضعف های بسیاری را نمایان کرد. معمولا در زمان بحران، بخش های مختلف یک جامعه، آبدیده می شود. به روز رسانی می شود و نقاط قوت و ضعف، بررسی می شود.

پروتکل های امنیتی، اطلاعاتی، خدماتی، صنعتی و مدیریت بحران، به روز رسانی می شود و به طور کل، می توان از تهدید، فرصت ساخت. البته  با عزم و درایت و خرد جمعی که در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم دیدیم.

کرونا، دانشگاه ها و مدارس را به تعطیلی کشاند. صنعت گردشگری را به حالت نیمه تعطیل درآورد و صدها نفر در ایران را از کار بیکار کرد. ساعت کاری ادارات و بانک ها را کاهش داد و ترافیک و حمل و نقل را به شدت کم کرد. اینجا دیگر مردم از ترس جان خود، با اجبار هم که شده، از پرسه در محل های عمومی و تردد بی مورد، خودداری می کردند. این وضعیت کرونایی ، احتمالا با گرم شدن هوا و از  اواسط بهار ۹۹، به اتمام می رسد.

اما SWOT ANALYSIS وضعیت کرونایی نشان می دهد که بعد از عصر کرونا،می توان منتظر اتفاقات خوبی در عرصه های مختلف بود. بررسی تهدید، فرصت، ضعف و قوت تراژدی کرونا، واقعیت هایی را بر ما آشکار می کند که می تواند در روشن شدن عصر پسا کرونا، کمک کند.

احتمالا پس از ریشه کن شدن کرونا، شاهد تغییر در رفتار مردم و سبک زندگی آن ها باشیم. این ترس که ویروس جهش یافته دیگری دوباره، تراژدی کرونا ۲۰۲۰ را تکرار کند، سبب می شود که مردم و جامعه و سیستم بهداشت و درمان و اقتصاد و صنعت، خود را به روز تر و آماده تر کند.

احتمالا ضد عفونی و بهداشت مراکز عمومی مثل اتوبوس و مترو و قطار، همچنان در عصر پسا کرونا، در توجه دولت و ملت ها قرار بگیرد. ترس از بازگشت به دوران پر رنج کرونا، سبب می شود که جامعه، از همه قشر، به بهداشت فردی و محیطی، بیش تر توجه کنند. این ارمغان خوبی در عصر پسا کرونا است. آن هم در جامعه ایران که خیلی بهداشت عمومی و حفاظت از محیط زیست را جدی نمی گیریم.

پسا کرونا
در عصر پسا کرونا، عملیات های بهداشت شهری افزایش خواهد یافت

بنزین یاب ها، تعمیرکار در محل، جوشکار در محل، کارواش در محل، واکسی در محل، این ها بیزینس های جالبی هستند که احتمالا در عصر پسا کرونا، با استقبال سرمایه گذار و مشتری روبرو شود.

در عصر پسا کرونا، ۱۰۰ درصد کسب و کارهای آنلاین با استقبال بیشتری از سوی سرمایه گذاران، شتاب دهنده ها و صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر و سرمایه پذیر ها و کارآفرینان مواجه می شود. این قضیه در حوزه آموزش انلاین و استارت آپ هایی که در زمان بحران، خدمات خود را به میلیون ها نفر ارائه می دهند، حساس تر می شود.

در عصر پسا کرونا، استقبال به یادگیری زبان های برنامه نویسی از پایتون تا دیگر زبان های محبوب برای طراحی اپ، افزایش می یابد. هوش مصنوعی، بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد تا با استفاده از ظرفیت های هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، بتوان نیاز به ارتباط فیزیکی افراد برای دریافت خدمات را کاهش داد. در قرن بیست یکم، اقتصاد و سبک زندگی  افراد، به سمت دیجیتالی شدن پیش می رود و در عصر پسا کرونا، شتاب بیش تری می گیرد.

در عصر پسا کرونا، آموزش آنلاین، در دستور کار کارآفرینیان اینترنتی قرار می گیرد. در ایران، ۱۸ میلیون دانشجو و دانش آموز نیاز به خدمات اموزشی از راه دور دارند که ظرفیت های خدماتی مجازی کشور به حد کافی نیست و این ضعف شناخته شده، احتمالا یکی از گزینه های سرمایه گذاری کارآفرینان نباشد.

در عصر پسا کرونا، رژیم ارجاع بیماران در صنعت سلامت کشور، حتما به روز رسانی و تغییر می کند. عدم مراجعه مردم به مراکز درمانی برای تست کرونا، نشان داد که می توان با خود مراقبتی و پرهیز از بیمار پنداری، بار سیستم سلامت کشور را کاهش داد.

برخی از مراجعات ماهانه مردم به مراکز درمانی، بر اساس درمان های اینترنتی و خود پزشک پنداری است که مشکلات بسیاری را برای مراجعه کننده الکی، بیماران واقعی و کادر درمانی ایجاد می کند. باید در عصر پسا کرونا، از حجم مراجعات بی مورد مردم به مراکز درمانی کاست.

در عصر پسا کرونا، توجه به صنعت دارو، بیش از پیش در کانون توجه دولت، سرمایه گذاران و فعالان کسب و کار قرار می گیرد. ما باید منتظر کرونا های بعدی باشیم. پدافند غیرعامل به ما حکم می کند که همیشه در Hماده باش کامل باشیم.

عین تهدید سایبری، تهدید بیولوژیک هم خبر نمی کند. پس، صنعت دارویی ایران می تواند در عصر پسا کرونا، با شرکت های دانش بنیان دانشگاهی و سرمایه گذاری های بورسی، شتاب فوق العاده بگیرد و ما در نیمه دوم دهه سوم قرن بیست و یکم، به یکی از قطب های صادرات دارو در جهان باشیم. ۹۸ درصد نیاز دارویی ایران، در داخل کشور تولید می شود.

در عصر پسا کرونا، صنعت گردشگری ما یاد می گیرد که مجبور است بخشی از ارزش افزوده خود را از طریق ظرفیت های مجازی و فناورانه کسب کند. مدیریت منابع انسانی را بهتر هدایت کند تا یک اتفاق کوچک موقتی، زمینه تعدیل نیروی گسترده را سبب نشود.

در عصر پسا کرونا، کسب و کارهایی که خدماتی به مردم می دهد که نیازهای ضروری آن ها را بر طرف و آن ها را از مراجعه حضوری به مراکز  دولتی و خصوصی بی نیاز میکند، رشد چشمگیری پیدا میکند.

مثل شرکت های حمل و نقل، ارسال بار، مشاوره آنلاین، ارائه خدمات مشاوره و آموزش و پیگیری کارهای حضوری و اداری و غیره. اپ ها و سایت هایی که چنین خدماتی ارائه می دهند، در عصر پسا کرونا، افق های روشنی پیش روی آن ها خواهد بود. از قبل هم اینگونه پیش بینی می شد. اکنون در عصر پسا کرونا، روند رشد این استارت آپ ها، شتاب خواهد گرفت.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود