لذت سکوت و آرامش در خانه؛ ۹ ترفند برای ضد صدا کردن خانه

لذت سکوت و آرامش در خانه؛ ۹ ترفند برای ضد صدا کردن خانه

یکی از معایب زندگی در مناطق شهری مواجهه ی هر روزه با صداهای ناخوشایندی است که آرامش را در خانه هایمان از ما می گیرند. این صداها فقط مربوط به خیابان نیستند و گاهی هم مجبوریم سر و صدای ناخوشایندی را از آپارتمان کناری مان تحمل کنیم. اگر شما هم از این شرایط به ستوه آمده اید باید بدانید که تنها نیستید. این سر و صداها به جزء جدایی ناپذیر از زندگی آپارتمان نشینی تبدیل شده اند و اجتناب ناپذیر به نظر می رسند.

با این حال، خوشبختانه فارغ از اینکه در چگونه خانه ای زندگی می کنید، می توانید محل زندگی خود را ضد صدا کنید. با صحبت از ضد صدا کردن خانه احتمالاً به یاد بازسازی و هزینه های سنگین افتاده اید، اما ترفندهایی هست که با استفاده از آن ها می توانید بدون انجام بازسازی و صرف هزینه ی زیاد، خود را از شر سر و صداهای مزاحم خلاص کنید. برای ضد صدا کردن خانه و اتاق های آن لزوماً نیازی به انجام روش های پیچیده نیست، گاهی یک تغییر کوچک هم می تواند تأثیر چشمگیری داشته باشد.

با ترفندهای ضد صدا کردن خانه آشنا شوید.

۱- در ورودی خانه را درزگیری کنید

ضد صدا کردن خانه

اگر همه ی مکالماتی که در راهروی آپارتمان تان رخ می دهند را از روی مبلمان خانه تان می شنوید، احتمالاً بخش های بزرگی از دور در ورودی خانه تان خالی است و هوا از آن عبور می کند. پر کردن این فاصله ها به این سر و صداها پایان خواهد داد. صوت از طریق هوا جا به جا می شود و هر شکافی می تواند اجازه ی عبور صدا را دهد.

اگر بخش زیادی از زیر در ورودی خانه تان خالی است، یک درزگیر فلزی به پایین آن نصب کنید. این درزگیرها از ورود گرد و غبار و حشرات و همینطور صدا جلوگیری می کنند. اگر بالا و کناره های در هم جای خالی دارند، آن ها را با نوارهای درزگیر فومی بپوشانید.

۲- جلوی در ورودی پرده نصب کنید

با نصب پرده های سنگین و تیره رنگ جلوی در ورودی خانه هم می توانید یک لایه عایق صدای دیگر هم ایجاد کنید. این پرده ها وقتی بسته باشند به جذب صداهایی که وارد خانه می شوند کمک می کنند.

۳- اتاق خواب تان را ضد صدا کنید

مانند در ورودی خانه، قسمت خالی زیر در اتاق خواب تان هم اجازه ی نفوذ صدای زیادی را به داخل اتاق می دهد، به طوری که انگار در اتاق همیشه کمی باز است. این جای خالی را با یک درزگیر آماده یا دست ساز پر کنید. اگر درزگیر به در چسبیده باشد بهتر است تا مجبور نباشید دائماً آن را جا به جا کنید.

۴- انعکاس صدا را کمتر کنید

صدا از سطوح سخت مثل دیوارها، کف زمین و سقف انعکاس پیدا می کند که این مسأله به سر و صدای داخل اتاق اضافه می کند. برای کاهش انعکاس صدا، دیوارها و حتی سقف اتاق را با یک چیز نرم بپوشانید تا سر و صداهای محیط مثل صدای آدم ها، پارس سگ ها یا صدای جاروبرقی انعکاس پیدا نکند. یک قالیچه ی نمدی روی سقف و تشک های لاستیکی روی دیوارها از صداهای آزاردهنده ی درون آپارتمان می کاهند و در عین حال، سر و صدای واحدهای کناری ساختمان را به خود جذب می کنند.

۵- یک فرش ضخیم بیندازید

احتمالاً می دانید که هیچ چیزی به اندازه ی یک فرش نمی تواند سر و صدای آمد و شد آدم ها در یک نقطه ی پر رفت و آمد را از بین ببرد. بنابراین اگر کف زمین خانه تان خالی است، آن را با یک فرش ضخیم بپوشانید. اما یک ترفند دیگر هم هست که می تواند به هر چه کمتر شدن صداها کمک کند: اگر یک موکت ضخیم هم زیر فرش تان بیندازید سر و صداها کمتر هم خواهد شد.

۶- با یک کتابخانه جلوی سر و صداها را بگیرید

اگر دیوارهای خانه تان نازک هستند، می توانید با اضافه کردن یک کتابخانه ی توکار داخل یک دیوار کاذب جلوی دیوار اصلی خانه تان از نفوذ سر و صدای آپارتمان کناری تان جلوگیری کنید. با این کار به حجم دیوار افزوده می شود. اشیاء بزرگ در برابر ارتعاش مقاوم هستند و در نتیجه از انتقال صدا می کاهند. مطمئن شوید که لبه های دیوار کاذب کاملاً به دیوار، کف زمین و سقف چسبیده باشید تا فضای خالی و راه دیگری برای عبور هوا و صدا باقی نماند.

۷- از پنل های آکوستیک استفاده کنید

پنل های آکوستیک به صورت صفحه ای و پارچه ای در دسترس هستند که می توانید آن ها را از دیوارهای خود آویزان کنید. گرچه اغلب انواع پنل های آکوستیک به گونه ای طراحی شده اند که جلوی برگشت صدا از سطوح سخت را بگیرند، اما انواع دیگری از این پنل ها هم هستند که در جلوگیری از نفوذ سر و صدا به داخل از طریق در یا پنجره هم بسیار مؤثرند.

۸- پرده های عایق نصب کنید

پرده های عایق صدا به جلوگیری از عبور صدا کمک می کنند. این پرده ها سنگین هستند و صاف روی دیوار یا پنجره نصب می شوند تا جلوی ورود صدا را بگیرند و در واقع کاری می کنند که صداهای بیرون به محیط بیرون بازگردند.

۹- پنجره ها را عایق بندی کنید

اگر می خواهید جلوی ورود صدای بیرون را بگیرید اما دیدتان به منظره ی بیرون مختل نشود، پنجره های خود را عایق بندی کنید. عایق هایی از جنس شیشه یا اکریلیک وجود دارد که به صورت قاب روی پنجره های فعلی شما نصب می شوند. این عایق ها جلوی نفوذ هوا و در نتیجه ورود سر و صدا را تا ۵۰ درصد یا بیشتر می گیرند.

منبع: thespruce
مطالب مرتبط
یک نظر

ورود