واکسن کرونا دانشگاه آکسفورد طبق اعلام پژوهشگران این مرکز یه گام دیگر به فاز نهایی تولید انبوه نزدیک تر شده است. طبق گزارش نیویورک تایمز ماه گذشته این دانشمندان واکسن مذکور را به شش میمون رزوس که کاملا سالم بودند تزریق کردند و بعد از چهار هفته میمون ها کاملا سالم بودند و اثری از کرونا ویروس در آنها یافت نشد.
همین نتایج امیدوارکننده باعث شد که برنامه ریزی های لازم برای تست واکسن کرونا دانشگاه آکسفورد روی شش هزار انسان مبتلا به کووید ۱۹ از انتهای ماه آینده میلادی انجام شود تا ایمنی و اثربخشی این واکسن روی انسان مشخص گردد و اگر تاییدهای نهایی روی این واکسن انجام شود تولید چندین میلیون دز واکسن از ابتدای ماه سپتامبر (یعنی شهریورماه) آغاز می شود.
اما در مورد آزمایش واکسن کرونا دانشگاه آکسفورد باید بگوییم که شش میمون رزوس در لابراتوار راکی مانتین موسسه ملی سلامت آمریکا در مونتانای آمریکا یک دز از این دارو را دریافت کردند و در ادامه دانشمندان آنها را در معرض کرونا ویروس جدید یا همان SARS-COV-2 قرار دادند که پیشتر مادر این میمون ها را مبتلا کرده بود.
چهار هفته بعد از دریافت واکسن، همه میمون ها کاملا سالم بودند و هیچ علائمی از کووید ۱۹ در آنها رویت نشد. طبق گفته دکتر وینسنت مانستر میمون رزوس نزدیکترین جانور به انسان است. البته هیچ تضمینی وجود ندارد که واکسن نهایی برای کووید ۱۹ توسط این گروه از دانشمندان ساخته شود اما نتایج به دست آمده در این باره بسیار امیدوار کننده هستند.
همین حالا که این مطلب را می خوانید بالغ بر ۱۰۰ واکسن مختلف برای کووید ۱۹ در اقصی نقاط دنیا در دست توسعه قرار دارند و دست کم ۵ مورد از این واکسن ها مراحل تست اولیه را روی انسان می گذارند.
شرکت ایتالیایی ReiThera، شرکت آلمانی Leukocare و شرکت بلژیکی Univercells اعلام کرده اند که برای ساخت این واکسن با هم وارد همکاری شده اند و ظرف ماه های آینده تست نمونه اولیه آن روی انسان را آغاز خواهند کرد.
خواندن این مطالب به شما توصیه می شود:
بدون نظر