مهاجرت به مالزی به عنوان کشوری مسلمان، پیشرفته و دارای صنعت و تجارت قابل توجه در جنوب شرق آسیا، یکی از گزینه های پیش رو برای مشتاقان مهاجرت و راه اندازی کسب و کار در قاره کهن است. مالزی مدرن امروز، از دستاوردهای دکتر ماهتاتیر محمد، یکی از بهترین کشورهای آسیایی برای تحصیل و زندگی ایرانیان بوده و اگر افراد با آب و هوای آن مشکل نداشته باشند، گزینه مطلوبی به نظر می رسد.
گر چه مهاجرت به مالزی در حد مهاجرت به نیوزلند و مهاجرت به کانادا و مهاجرت به استرالیا یا پناهندگی سوئد و آلمان و فرانسه، هیچ گاه در فهرست اولویت های ایرانیان قرار نداشته است. مهاجرت به مالزی مثل مهاجرت به هر کشور دیگر دنیا، نیاز به برنامه و مطالعه دارد. مهم ترین قضیه این است که شما شرایط آب و هوایی، کسب و کار و اقتصاد و سیستم سلامت آنجا را بشناسید.
مخصوصا اگر قصد انتقال فناوری، سرمایه و خانه و کاشانه دارید. مهاجرینی که با جیب خالی مهاجرت می کنند، سختی بسیاری را به جان می خرند تا زندگی جدیدی را مستقر کنند و البته در این مسیر، باید وقت تلف شده را نیز در نظر گرفت. مدیریت زمان در مساله مهاجرت به خصوص مهاجرت به مالزی باید مورد توجه باشد. یکی از بهترین روش های برای کسب اطلاعات درباره فرصت ها و معایب و مشکلات مهاجرت به مالزی ، مراجعه به سایت های رسمی دولت این کشور است که اطلاعات به روزی در اختیار کاربران قرار می دهد.
با ویزای توریستی مالزی می توان به مدت ۱۵ روز به این کشور سفر کرد. به منظور کار در مالزی بایستی قوانین کار و اشتغال و حقوق ماهانه و بیمه و شرایط مرخصی را به خوبی دانست.
پیشنهاد میکنیم به سایت وزارت کار مالزی با سایت انجمن شورای کارفرمایی مالزی که به MECA معروف است مراجعه کنید. شرایط اشتغال نیروی کار خارجی در مالزی را باید پیش از سفر بدانید. ویزای اشتغال حرفه ای مالزی که PROFESSIONAL VISA نامیده می شود، مخصوص افرادی است که توسط کارفرمایان مالزی برای کار مشخص با حقوق مشخص دعوت می شوند و با پرداخت مالیات بر حقوق، مسیر برای کسب اقامت دائم فراهم می شود. ویزای مشاغل کارگری در مالزی نیز برای کارگران غیر متخصص است.
سایت اداره مهاجرت مالزی در این لینک در دسترس است.
ویزای مرتبط مالزی که REFERRED VISA نام دارد، از سوی نمایندگی های مالزی در خارج از کشور صادر می شود. نامه درخواست کارفرما و رونوشت نامه وزارت کشور و نامه بخش مهاجرت مالزی و فرم رایانه ای و گواهی سلامت باید ارائه شود. مهاجرت به مالزی از طریق تحصیل یکی از گزینه های پیش رو است. اما سخت است. ترغیب اداره کار مالزی به صدور مجوز کار به دانشجویان، سخت است.
اما غیر ممکن نیست. از دیگر روش های مهاجرت به مالزی ، مهاجرت به مالزی از طریق سرمایه گذاری است. با ثبت شرکت در مالزی می توان مسیر را برای دریافت ویزای ۲ تا ۳ سال هموار کرد و سپس نسبت به کسب اقامت دائم اقدام نمود. طرح خانه دوم مالزی که MM2H نام دارد از دیگر روش های مهاجرت به مالزی است. حداقل دارایی شما بایستی ۱۲۵ هزار دلار و درآمد ماهانه نیز از کفی که دولت هر سال اعلام می کند، کمتر نباشد.
پدر و مادر یک فرزند در مالزی، بایستی تابعیت مالزی داشته باشند تا تابعیت مالزی به فرزند اعطا شود. تولد فرزند والدینی که تابعیت مالزی را ندارند در خاک این کشور، منتهی به اخذ تابعیت مالزی نمی شود.
اگر فرزندی از مادر مالزیایی و پدر ایرانی متولد شده باشد، شهروندی این کشور را کسب میکند. صرفا تولد در خاک، به معنای اعطای تابعیت به فرزند نیست.
- حتما بخوانید: شرایط کسب اقامت تولد فرزندانی از والدینی غیر کانادایی
اگر قصد مهاجرت به مالزی پس از روزگار کرونایی جهان دارید، حتما سری به پروفایل ایرانیان متخصص شاغل در مالزی بزنید و لینکدین را فراموش نکنید. کانال تلگرامی ایرانیان مقیم مالزی و صفحه اینستاگرامی ایرانیان مقیم مالزی نیز می تواند اطلاعات خوبی به شما درباره فرصت های کسب و کار و اشتغال در مالزی بدهد. مراجعه به سایت وزارت منابع انسانی و وزارت مهاجرت و وزارت گردشگری مالزی برای اطلاع از فرصت های کسب و کار و کارآفرینی در مالزی دهه سوم قرن بیست و یکم را فراموش نکنید.
سایت وزارت منابع انسانی مالزی در این نشانی در دسترس است.
ایا بعد ۵ سال زندگی تو مالزی تابعیت میشه گرفت؟
اگه یکی برا دکترا بخواد بره و بعدش کار پیدا کنه موندگار بشه منظورمه. مالزی پیشرفته ترین کشور مسلمونه. برنامه مهاجرتی خاصی برا مسلمونای میانمار داره. تو اخبار صدای المان میگفت زبون یاد میدن به مسلمونا بعدش دو سه سال اموزش فنی حرفه ای میدن تا وارد بازار کار بشن. مدرسه هاشون تمیز بود .اما نمیدونم برا ایرانیا چنین برنامه ایی داره یا نه.
اگر برای دکترا بروید و کارمند دانشگاه باشید و بورس بگیرید، مالیات می دهد و از طریق این مالیات، امکان دریافت اقامت دائم وجود دارد.
صرفا زندگی در هیچ جای دنیا بدون پرداخت مالیات یا شمولیت قوانین اقامت، منتهی به Residency Permit نخواهد شد.