چند درصد از مردم تهران امسال روزه گرفته اند؟ آمار و ارقام نظرسنجی ایسپا

چند درصد از مردم تهران امسال روزه گرفته اند؟ آمار و ارقام نظرسنجی ایسپا

نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در مورد روزه گرفتن مردم تهران در ماه رمضان امسال نشان می دهد که تقریباً نیمی از شهروندان تهرانی روزه نمی گیرند. نتایج این نظرسنجی که از طریق سوال کردن از افراد بالای ۱۸ سال صورت گرفته اخیراً در صفحه اینستاگرام این مرکز منتشر شده و نشان می دهد که ۴۷.۴ درصد پاسخگویان به این نظرسنجی گفته اند که در سال جاری روزه نگرفته اند. بدین ترتیب از هر ۱۰ تهرانی تقریباً ۵ نفر روزه نمی گیرد.

روزه گرفتن

در این نظرسنجی از شهروندان تهرانی چنین سوال شده است: «آیا شما امسال در ماه رمضان روزه گرفته اید؟». بر اساس ادعای ایسپا، ۴۷.۴ پاسخ دهندگان گفته اند که امسال روزه نگرفته یا نمی گیرند، ۳۷.۷ نیز گفته اند که تمام یا اکثر روزها را روزه گرفته اند، ۱۳.۸ درصد افراد نیز گفته اند برخی از روزهای ماه رمضان را روزه گرفته و یک درصد هم به سوال مورد نظر پاسخی نداده اند.

روزه گرفتن

این نظرسنجی به شکل تلفنی صورت گرفته و در آن از یک جامعه آماری ۱۰۰۴ نفره از شهروندان تهرانی از تاریخ ۲۱ تا ۲۱ اردیبهشت (۱۶ تا ۱۸ ماه رمضان) به صورت خویش فرمایی نظرسنجی شده است. مرکز افکارسنجی دانشجویان که وابسته به جهاد دانشگاهی است ادعا کرده که این نظرسنجی با هدف بررسی میزان روزه‌داری در میان شهروندان و دلایل آن ها برای روزه نگرفتن انجام شده و ۵۱ درصد از کسانی که روزه نگرفته یا نمی گیرند دلیل این امر را بیماری اعلام کرده اند.

روزه گرفتن

در نظرسنجی دیگری از ایسپا در مورد تاثیر بحران شیوع کرونا بر اعتقادات مذهبی مردم که نتایج آن در اوایل اردیبهشت منتشر شد، اعلام  گردید که ۴۸.۴ درصد از پاسخپویان گفته بودند که در روزهای شیوع کرونا باور آن ها به دین و خدا تغییری نکرده است در حالی که ۴۷ درصد گفته بودند روزگار کرونایی، باور آن ها به خدا و دین در این ایام افزایش یافته است. این باور تنها در ۳.۵ درصد افراد کمتر از گذشته بوده و ۱.۱ درصد از افراد نیز پاسخی نداده بودند.

روزه گرفتن

همچنین این نظرسنجی نشان می دهد که باور و اهمیت دین و خدا در دوران کرونا برای زنان، در مقایسه با مردان، بیشتر از قبل شده است. همچنین نظرسنجی ایسپا نشان می داد که افراد بالای ۵۰ سال و کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند اهمیت بیشتری به دین و خدا می دهند. این نظرسنجی نیز از تاریخ ۲۴ تا ۲۷ فروردین ۹۹ و با جامعه آماری ۱,۵۶۳ نفر از افراد بالای ۱۸ سال صورت گرفته بود.

بیشتر بخوانید: حکم روزه در ایام کرونا چیست ؛ نظر مراجع در مورد روزه در ایام کرونا

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود