تحقیق جدیدی نشان می دهد ممکن است انسان ها هرگز نتوانند به ایمنی جمعی در برابر ویروس کرونا دست یابند.
محققان پی برده اند تنها ۵ درصد از جمعیت اسپانیا قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شده اند و در بدن آن ها آنتی بادی تولید شده است.
این در حالی است که این میزان برای توقف شیوع بیماری در یک جامعه کافی نیست.
این بدان معنی است که ۹۵ درصد از اسپانیایی ها هنوز در برابر کووید-۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونا، آسیب پذیر هستند.
مقامات بهداشتی سال ها است هشدار می دهند واکسیناسیون نه فقط افراد بلکه کل جامعه را از طریق آنچه که «ایمنی جمعی» اطلاق می شود، در برابر بیماری ها محافظت می کند.
این اتفاق زمانی رخ می دهد که عمده ی جمعیت یک جامعه – یعنی چیزی بین ۸۰ تا ۹۵ درصد آن – ایمن شوند تا به این ترتیب اگر بیماری ای به وجود آمد قادر به شیوع نباشد.
با این کار کسانی که قادر به دریافت واکسن نباشند یا به بیماری های شدید پرخطری مبتلا باشند، از جمله افراد بسیار کم سن و سال یا بسیار مسن درگیر بیماری، از بیماری به وجود آمده در امان خواهند ماند.
سرپرست پژوهش مذکور، دکتر مارینا پولان، مدیر مرکز ملی اپیدمیولوژی اسپانیا، در مصاحبه ی خود با سی ان ان اظهار کرد میزان ایمنی جمعی احتمالی ای که در آینده رخ خواهد داد ممکن است حتی کمتر هم باشد اما به آن نقطه هنوز حتی نزدیک هم نشده ایم.
پولان گفت: «برخی کارشناسان تخمین زده اند که شاید با یک شیوع ۶۰ درصدی به ایمنی جمعی برسیم. اما هنوز راه بسیار درازی تا رسیدن به این رقم در پیش داریم.»
این استراتژی ای بود که کشور انگلیس در نظر داشت آن را اجرایی کند؛ اینکه به جای قرنطینه و اعمال تعطیلی، ایمنی جمعی ایجاد کند تا ویروس در جامعه از بین برود.
سر پاتریک والاس، مشاور علمی دولت انگلیس در مصاحبه ای گفته بود: «ایمنی جمعی این امکان را می دهد که تعداد کافی ای از ما نوع خفیف تری از بیماری را بگیرند و به این ترتیب ایمن شوند.»
اما وقتی مدل ها نشان داد سیستم بیمارستانی انگلیس قادر به رسیدگی به تمامی موارد شدید ویروس کرونا نیست، دولت انگلیس از تصمیم خود عقب نشینی کرد.
پژوهش مذکور که در وبسایت The Lancet منتشر شده با حضور بیش از ۶۱ هزار شرکت کننده انجام شده است.
در فاز اول پژوهش که در فاصله ی ۲۷ آوریل تا ۱۱ مه انجام شده بود، درصد تولید آنتی بادی در میان شرکت کنندگان مورد بررسی قرار گرفت.
در مادرید و مناطق اطراف آن، این میزان نزدیک به ۱۰ درصد افراد بود و در مناطق کم تراکم تر ساحلی، میزان تولید آنتی بادی در میان افراد کمتر از ۳ درصد بود.
در فازهای دوم و سوم تحقیق، نتیجه چیزی در حدود ۵/۲ درصد افراد بود.
محققان این پژوهش می گویند: «میزان نسبتاً پایین تولید آنتی بادی در میان افراد در منطقه ای از اسپانیا که بیماری شیوع زیادی داشته ممکن است در مورد سایر کشورها هم صدق کند.»
«در حال حاضر، دستیابی به ایمنی جمعی بدون پذیرش آسیب های ثانوی ناشی از آن یعنی مرگ و میر فراوان افراد آسیب پذیر و وارد شدن فشار به سیستم های درمانی، دشوار است.»
در کشور آمریکا که بدترین وضع را از نظر تعداد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در دنیا دارد، طبق گفته ی دکتر فائوچی، کارشناس برجسته ی بیماری های عفونی آمریکا، تا به حال تنها ۰/۸ درصد از جمعیت این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
بدون نظر