آیا ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ برای جنگ جهانی سوم آماده می شوند؟

آیا ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ برای جنگ جهانی سوم آماده می شوند؟

ولادیمیر پوتین ، رییس جمهور روسیه در بحبوحه نگرانی های روزافزون بین المللی نسبت به چین همچنان سکوت اختیار کرده است و توبیاس الوود ، معاون سابق وزیر دفاع بریتانیا می گوید که دلیلی برای نگرانی در این مورد وجود داشته و پیش بینی می کند که «ما به سمت یک درگیری پیش می رویم». روز سه شنبه گذشته، بوریس جانسون ، نخست وزیر بریتانیا در اقدامی سختگیرانه دستور داد که تمامی تکنولوژی های هووای از شبکه ۵G بریتانیا حذف شوند، در حالی که این کشور به شدت از طرف دونالد ترامپ و وزرای دولت در سایه برای چنین اقدامی تحت فشار قرار داشت.

جنگ جهانی سوم

اما الوود که اکنون در کمیته انتخابی دفاعی مجلس عوام فعالیت می کند می گوید که این دستور در واقع تنها اولین اقدام برای کنترل نفوذ دولت چین است، بعد از آنکه هواوی این حرکت را «خبر بد» برای تمام کسانی که در بریتانیا زندگی می کنند خوانده و تهدید کرده که این اقدام «بریتانیا را به کوچه کند دیجیتال سوق خواهد داد». نماینده شرق بورنموث می گوید که برنامه جهانی زیرساختی چین، یعنی پروژه یک کمربند یک راه، به دولت شی جین پینگ اجازه می دهد تا در سکوت نفوذ خود بر چندین کشور را افزایش دهد در حالی که برای سناریو جنگ جهانی سوم آماده می شود. با اعلام این پروژه بین المللی در سال ۲۰۱۳ ، مسکو به یکی از اولین شرکای طرح یک کمربند یک راه تبدیل شد، طرحی که تاکنون ۱۳۸ کشور و ۳۰ سازمان بین المللی را به خود جذب کرده و پوتین نیز عملاً از آن حمایت کرده است.

جنگ جهانی سوم
توبیاس الوود

الوود اما نظر متفاوتی در مورد این پروژه داشته و در مصاحبه با اکسپرس در این مورد چنین گفته است: «سکوت در روسیه در حال حاضر نمونه ای از قدرت چین است. کشورهای زیادی هستند که به چین بدهکارند و چین این کشورها را  با وسوسه کردن و به دام انداختن به پروژه یک کمربند یک جاده ملحق کرده است، اغلب با بسته های تجاری که آن ها توانش را ندارند. این کشورها هیچگاه در مورد چین شکایتی نخواهند داشت. روسیه می داند که اکنون از لحاظ نظامی در جایگاه پایین تری قرار گرفته، با غرب دوست نیست و بدین ترتیب به سمت چین متمایل شده است، در مورد ایران نیز همینطور. می توانید توسعه یک دنیای دوقطبی را اینجا ببینید، چینی ها هیچ تمایلی به تغییر رویه های خود ندارند».

جنگ جهانی سوم

معاون سابق وزارت دفاع بریتانیا از رهبران جهان خواسته تا یک سیاست خارجی بهتر را در پیش بگیرند و بر افزایش همکاری با ایالات متحده و ترغیب رهبران این کشور به گرفتن نقشی بزرگ تر در صحنه بین المللی تاکید کرده است: «ما در حال تجربه یک شیوع همگانی هستیم، رهبری بین المللی کجاست؟ وجود ندارد. ما اکنون در یک دوره بسیار خطرناک هستیم». وی بر این باور است که کشورهای غربی در حال از دست دادن کنترل خود بر روی چین هستند و باید هشدارها را در این موضوع بسیار جدی گرفت.

جنگ جهانی سوم

توبیاس الوود در ادامه صحبت هایش تصریح می کند: «چه کسی آن بزرگراه جدید یا ایستگاه قطار یا نیروگاه اتمی را خواهد ساخت؟ این چین است که آن را با قیمت هایی که کسی نمی تواند رد کند پیشنهاد می دهد. سپس آن ها در می یابند که توان بازپرداختش را نداشته و به دام بدهی کشیده می شوند و بدین ترتیب در سبک فکری چین گرفتار شده و نمی توانند از دست آن رها شوند. ما باید یک گزینه جایگزین ارائه کنیم». معاون سابق وزیر دفاع بریتانیا ادعا می کند که چین از ضعف قدرت و شکاف در میان رهبران غرب نهایت استفاده کرده و ماجرای هنگ کنگ موید این مطلب است زیرا می داند کسی وجود ندارد که مانع او شود. وی بر این باور است که چین دریای چین جنوبی را نیز به همین رویه به طور کامل به تسخیر خود درخواهد آورد و بعد از آن نوبت تایوان خواهد بود.

جنگ جهانی سوم

الوود بر این باور است که در صورتی که کشورهای غربی الان دست به کار نشوند باید با یک درگیری نظامی در آینده مواجه شوند: «اکنون زمان آن است که این کار در یک سطح استراتژیک با همراهی متحدانمان انجام شود. به نظر من این نگرانی واقعی از آن ها وجود دارد که یک جنگ جهانی سوم در کار خواهد بود. ما به سمت یک درگیری نظامی پیش می رویم اما نه به سبکی متداول که همیشه به آن فکر کرده ایم. این موضوع از قبل در درجاتی رخ داده است، رقابت سیاسی، حملات سایبری گسترده در بریتانیا- می توان آسیب اقتصادی بیشتری را با دسترسی به داده ها یا سرقت آن ها ایجاد کرد».

بیشتر بخوانید: نفوذ چین در میان مقامات سیاسی بریتانیا و رانت خواری فرزندان اعضای حزب کمونیست

منبع: express
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • علی تیر ۲۸, ۱۳۹۹

    این امریکا میمیره بتمرگه تو مسائل کشور های مختلف دخالت نکنه .

    • نامجو تیر ۲۸, ۱۳۹۹

      دوست عزیز در هیچ دوره ای از تاریخ کشورهای قدرتمند از تمام ابزار خود برای فشار وارد کردن بر کشورهای ضعیفتر اجتناب نکردن. با وجودی که موافق امریکا نیستم ولی اگر چین در موقعیتی قرار بگیره که هیچ قدرتی پیش روی خود نداشته باشه دیگه چیزی به نام شبه دموکراسی هم در دنیای امروزی وجود نخواهد داشت. تقریبا تمام دموکراسی های دنیا دشمنی فکری سرسختی با چین دارن. از طرف دیگه سرقت های علمی و دولتی بودن اکثر شرکت های مهم چینی و دسترسی نداشتن شرکت های خارجی به طور آزاد در چین بر خلاف قوانین بین المللی و فسادهای بزرگ در پروژه های خارجی در چین و از همه بدتر سرکوب و نسل کشی مسلمانان در چین هم نشون میده با قدرتی طرف هستیم که عملا به هیچ قانون و اخلاقیاتی پایبند نیست.

    • اهو تیر ۲۸, ۱۳۹۹

      دوست عزیزم اصلن مطلب رو خوندی؟ مطلب راجب چین بود…
      یا فقط اومدی آمریکا ستیزی خودتو نشون بدی؟

    • علیرضا تیر ۲۹, ۱۳۹۹

      الان بحث چین بود یا آمریکا متن رو کامل خوندی اگه ناراحت نمیشی بگم یکم بیشتر فکر کن ببین الان بحث چین وسطه یا آمریکا