آزمایش موفقیت آمیز واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد

آزمایش موفقیت آمیز واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد

واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد بی خطر به نظر می رسد و قادر به ایجاد پاسخ ایمنی است. این خبری است که محققان دانشگاه آکسفورد اعلام کرده اند.

آزمایشات این واکسن که با شرکت ۱،۰۷۷ نفر صورت گرفته نشان می دهد تزریق این واکسن باعث تولید آنتی بادی و سلول های T در بدن شرکت کنندگان شده که می توانند با ویروس کرونا مقابله کنند.

گرچه نتایج این آزمایشات بسیار امیدوارکننده است اما هنوز نمی توان از کافی بودن این واکسن برای ایجاد ایمنی در برابر ویروس کرونا مطمئن بود، به همین دلیل آزمایشات گسترده تری در دست انجام است.

انگلیس از همین حالا ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن را سفارش داده است.

 واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد

این واکسن چگونه عمل می کند؟

واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد که ChAdOx1 nCoV-19 نام دارد با سرعتی بی سابقه در حال تولید است.

این واکسن از ویروسی ساخته شده که از نظر ژنتیکی مهندسی شده و در شامپانزه ها باعث ابتلا به سرماخوردگی می شود.

اصلاحات زیادی روی این ویروس صورت گرفته تا قادر به ایجاد عفونت در انسان نباشد و در عین حال به ویروس کرونا شبیه باشد.

دانشمندان این کار را با انتقال دستورالعمل های ژنتیکی «پروتئین گل میخی» ویروس کرونا به واکسنی که در حال ساخت آن هستند انجام دادند، یعنی همان بخشی در ساختار ویروس کرونا که از آن برای ورود به سلول های ما استفاده می کند.

این بدان معنی است که واکسن، ویروس کرونا را شبیه سازی می کند و سیستم ایمنی بدن ما یاد می گیرد که چگونه به ویروس حمله کند.

مرحله ی بعدی آزمایش چیست؟

نتایج آزمایش واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد گرچه تا به اینجا بسیار امیدوارکننده بوده اما هدف اصلی کسب اطمینان از بی خطر بودن واکسن برای انجام واکسیناسیون گسترده است.

این تحقیق هنوز نشان نمی دهد که آیا واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد می تواند جلوی بیمار شدن افراد را بگیرد یا حتی شدت بیماری را کمتر کند.

در مرحله ی بعدی آزمایش بیشتر از ۱۰ هزار نفر در  انگلیس در این تحقیق شرکت خواهند کرد.

با این حال این آزمایش در کشورهای دیگری هم انجام خواهد شد چون میزان شیوع ویروس کرونا در انگلیس آنقدری نیست که مؤثر بودن واکسن روشن شود.

این آزمایش با شرکت ۳۰۰ هزار نفر در آمریکا، ۲ هزار نفر در آفریقای جنوبی و ۵ هزار نفر در برزیل هم صورت خواهد گرفت.

یک مرحله ی دیگر به نام «آزمایش چالشی» هم وجود دارد که در آن افراد به عمد به ویروس کرونا آلوده می شوند. گرچه به دلیل کمبودهایی که هنوز در خصوص درمان این بیماری با آن ها رو به رو هستیم، نگرانی هایی از جنبه ی اخلاقی در این خصوص وجود دارد.

این واکسن کی به دست مردم دنیا می رسد؟

درصورت به تأیید رسیدن، این احتمال وجود دارد که واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد تا قبل از پایان سال میلادی جاری آماده شود، گرچه به صورت گسترده در دسترس نخواهد بود.

اولویت با نیروهای درمانی و کسانی است که به دلیل سن یا مشکلات پزشکی، با ریسک بالایی از جنبه ی ابتلا به ویروس کرونا رو به رو هستند.

با این حال، حتی اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود، در سریع ترین حالت ممکن است سال آینده ی میلادی به مرحله ی واکسیناسیون گسترده برسیم.

منبع: bbc
یک نظر

ورود

  • vendetta@gmail.com تیر ۳۱, ۱۳۹۹

    میگن انگلیس حدود ۱۰۰ میلیون تاشو پیش خرید کرده. شرکته میگن سوئدیه و سوئد سهم خودشو پیش خرید کرده.
    اول ثروتمندا واکسنو میزنن تهش چیزی موند میدن به بدبخت بیچاره ها. البته مقصر ثروتمندا نیستنا. مقصر خودمونیم بدبختیم. مقصر خودمونیم شب و روز باهمدیگه میجنگیم. جنگ ثروت نمیاره که.
    اوناییکه تو صلح زندگی میکنن لیاقتشو داشتن و دارن. کلی زحمت کشیدن برا صلح.
    اما تو فرهنگ ما صلح معنا نشده هیچی بلکه کشتن همدیگه سفارش شده.