باور عمومی بر این است که خوردن گوشت عادی مردانه تر از جویدن هویج است به همین دلیل است که از عبارت پسر سویایی (soy boy) به عنوان عبارتی تحقیرآمیز برای نشان دادن کمتر مردانه بودن مردان گیاهخوار استفاده می شود. اما تحقیقات نشان می دهد مردانی که رژیم غذایی گیاهی دارند به اندازه مردان گوشتخوار تستوسترون تولید می کنند. بر اساس تحقیقی جدید که نتایج آن در مجله جهانی اورولوژی منتشر شده، سطح تستوسترون بیش از ۱۹۱ مرد مورد بررسی قرار گرفته است. محققانی می خواستند ببیند که آیا تفاوتی بین سطح این هورمون در میان مردانی که عمدتاً گوشت می خورند و مردانی که اصلاً گوشت نمی خورند وجود دارد یا خیر و اعداد زیر ۳۳ نانوگرم در دسی لیتر را دارای کمبود تستوسترون فرض کردند.
نتیجه باورنکردنی این بود که هیچ تفاوتی بین سطح تستوسترون در مردان گیاهخوار و گوشتخوار وجود نداشت. داده ها در سه دسته و بر اساس رژیم غذایی شرکت کنندگان در تحقیق تقسیم بندی شده بودند: رژیم غذایی همه چیز خواری، رژیم غذایی گیاه پایه و رژیم غذایی سالم گیاه پایه.
دکتر رانجیت راماسامی، از محققان این تحقیق و رییس بخش جراحی و درمانی باروری مردان در دانشگاه میامی در این باره چنین گفته است :«ما دریافتیم که رژیم غذایی گیاه پایه با سطح تستوسترون طبیعی همراه است، اعدادی که مشابه همان اتفاقی است که در مردان با رژیم غذایی سنتی وجود دارد که شامل گوشت بیشتر است».
همچنین در کمال ناباوری هیچ تفاوتی بین سطح تستوسترون در مردان دارای رژیم غذایی معمول گیاه پایه و مردان با رژیم غذایی سالم گیاه پایه وجود نداشت. تفاوت این دو گروه در این بود که رژیم غذایی گروه اول شامل هله هوله ها و غذاهای ناسالم گیاهی نیز بود. استروژن یک هورمون زنانه است که مقدار بالای آن باعث افزایش حالت زنانه بدن می شود اما برخلاف باور عمومی سویا فاقد استروژن بوده بلکه حاوی فیتواستروژن هاست که اگر چه می تواند رفتار استروژن را در سلول های بدن تقلید می کند اما دانشمندان هنوز نمی دانند این کارکرد تا چه اندازه شبیه استروژن است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف سویا به جای گوشت نه تنها باعث کاهش جلوه های مردانه بدن و کاهش حجم عضلات نمی شود بلکه برای سلامت انسان نیز مفید است.
بیشتر بخوانید: تعریف در حال تغییر «مردانگی»؛ جنبش دفاع از حقوق مردان در برابر فمنیسم؟!
بدون نظر