در روزهایی که رقابت بین دونالد ترامپ و جو بایدن برای جلب توجه رأی دهندگان آمریکایی به شدیدترین شکل ممکن در جریان است، ترامپ که در نظرسنجی های ملی به شدت از رقیب دموکرات خود عقب افتاده، برای بی اعتماد کردن طرفداران بایدن از او کار دشواری داشته و در این راه از هر فرصتی استفاده می کند. رییس جمهور کنونی ایالات متحده بارها و به طور مرتب جو و پسرش هانتر بایدن را به فساد در چین و اوکراین در دوران حضور در مقام معاون رییس جمهور متهم می کند، اتهاماتی که رقیب دموکرات همواره آن ها را رد کرده است.
این اتهامات در روزهای اخیر بار دیگر پررنگ شده است، پس از آنکه یک مقاله روزنامه نیویورک پست در مورد ایمیلی ادعایی خبرساز شد که در آن مشاور یک کمپانی بخش انرژی در اوکراین ظاهرا از هانتر بایدن ، پسر جو بایدن، به خاطر فراهم کردن شرایط ملاقات وی با پدرش تشکر کرده بود. وقتی در مورد این ادعاها از جو بایدن سوال شد، وی آن را کمپینی برای لکه دار کردن اعتبار خود دانست. اما در روزنامه نیویورک پست چه آمده است؟
این مقاله بر روی ایمیلی که در ماه آوریل ۲۰۱۵ منتشر شده تمرکز دارد که در آن مشاور کمپانی Burisma که در بخش انرژی اوکراین فعالیت دارد از هانتر بایدن به خاطر دعوت از او برای ملاقات با جو بایدن در واشنگتن تشکر کرده است. هانتر دومین پسر جو بایدن در آن دوران عضو هیئت مدیریه کمپانی Burisma بود که یک کمپانی خصوصی اوکراینی فعال در عرصه انرژی این کشور است. در آن دوران جو بایدن مسئولیت مدیریت روابط بین ایالات متحده و اوکراین را از جانب دولت باراک اوباما داشت و هانتر بایدن نیز یکی از چندین غیراوکراینی بود که در هیئت مدیره شرکت حضور داشت.
در روزنامه واشنگتن پست به این نکته اشاره نشده که در عمل ملاقاتی بین جو بایدن و مشاور این شرکت اوکراینی رخ داده است یا خیر. کمپین بایدن مدعی است که هیچ سندی دال بر انجام شدن این ملاقات در برنامه رسمی معاون رییس جمهور در آن سال ها وجود ندارد. اما همین کمپین در بیانیه ای دیگر اعلام کرده که ممکن است آقای بایدن یک «تعامل غیررسمی» با مشاور شرکت Burisma داشته که در برنامه رسمی او منظور نشده و چنین دیداری را عجله ای و کوتاه توصیف کرده است. مقاله روزنامه نیویورک پست در این باره بارها توسط دونالد ترامپ و متحدان و مشاورانش بازنشر شده است. هانتر بایدن در سلا ۲۰۱۴ به عضویت هیئت مدیره شرکت اوکراینی Burisma درآمده و تا آوریل ۲۰۱۹ در این مقام باقی ماند تا اینکه خود تصمیم به کناره گیری گرفت.
اما اتهامات هانتر بایدن در چین چیست؟
روزنامه نیویورک پست همچنین ایمیلی را منتشر کرده و بر اساس آن مدعی شده که هانتر بایدن سالانه ۱۰ میلیون دلار از یک میلیاردر چینی به خاطر «معرفی کردن»های متعدد دریافت کرده که البته مشخص نیست منظور از این معرفی کردن ها چه چیزی بوده و با چه کسی بوده است. هانتر بایدن در سال ۲۰۱۳ سوار بر هواپیمای مخصوص رییس جمهور و هیئت دولت ایالات متحده همراه پدرش به پکن سفر کرد و آنجا بود که با جاناتان لی بانکدار و سرمایه گذار معروف چینی دیدار کرد. او مدعی است که تنها برای نوشیدن یک فنجان قهوه با آقای لی دیدار کرده اما ۱۲ روز پس از این سفر، مقامات چینی تاسیس یک شرکت سرمایه گذاری خصوصی در زمینه بورس با نام BHR Partners را تایید کردند که آقای لی مدیر اجرایی و هانتر بایدن نیز عضو هیئت مدیره آن بود.
۱۰ درصد از سهام این شرکت در اختیار و متعلق به فرزند جو بایدن بوده است. این کمپانی توسط برخی از بزرگ ترین بانک های دولتی چین حمایت شده و حمایت دولت های محلی را نیز داراست. وکیل هانتر بایدن مدعی شده که موکل وی بدون دریافت حقوق به عضویت هیئت مدیره این شرکت درآمده و هدف او از این همکاری «علاقه اش به پیدا کردن راه هایی برای منتقل کردن سرمایه چینی به بازارهای بین المللی» بوده است. وی همچنین مدعی شده که هانتر بایدن تا سال ۲۰۱۷ در سهام این کمپانی شریک نبوده است، سالی که پدرش دیگر در مقام معاونت رییس جمهور ایالات متحده نبود. هانتر در آوریل ۲۰۲۰ از عضویت هیئت مدیره شرکت BHR کناره گیری کرد اما هنوز ۱۰ درصد سهام آن را در اختیار دارد.
بایدن ها در مورد اوکراین به چه چیزی متهم هستند؟
دونالد ترامپ و متحدانش، جو بایدن را به فساد متهم کرده اند زیرا وی در دوران معاونت رییس جمهوری، دولت اوکراین را وادار یا ترغیب به اخراج بازرس ویژه خود کرده که در آن دوران در حال تحقیق و تفحص در مورد شرکتی بوده که هانتر بایدن در آن کار می کرده است. در سال ۲۰۱۶، جو بایدن خواستار اخراج ویکتور شوکین، بازپرس ویژه اوکراین شده که دفتر او در حال تحقیق در مورد تخلفات کمپانی Burisma و دیگر کمپانی ها بوده است. البته تاکنون هیچ یک از اتهامات علیه جو بایدن و پسرش در این زمینه ثابت نشده و تحقیقات قانونگذاران جمهوری خواه در مورد این پرونده اگر چه فعالیت هانتر بایدن در کمپانی اوکراینی را مسئله ساز توصیف کرده اند اما هیچ مدرکی دال بر تاثیرگذاری این فعالیت بر سیاست خارجی ایالات متحده یافت نشده است. مقامات اوکراینی نیز بعد از اخراج ویکتور شوکین، گفته اند دلیلی برای تحقیق در مورد بایدن ها بر اساس قوانین اوکراین وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: تمسخر گاف بزرگ جو بایدن در شبکه های اجتماعی : «۱۸۰ سال پیش وارد سنا شدم»
بدون نظر