مشکل عدم تحمل کربوهیدرات نشانه هایی دارد که اغلب موفق به شناسایی آن ها نمی شویم و حتی ممکن است به اشتباه آن ها را نشانه ی مشکلات دیگری تلقی کنیم. این مشکل زمانی رخ می دهد که بدن از هضم مؤثر مواد غذایی حاوی نشاسته یا آن هایی که قند بالایی دارند ناتوان می ماند، مثل مواد غذایی فرآوری شده، برخی میوه ها و شیر. این مشکل به خصوص در کودکان نسبتاً شایع است و می تواند باعث مشکلات زیادی شود.
در ادامه به نشانه هایی می پردازیم که می گویند بدن تان سازگاری زیادی با قند ندارد.
۱- انقباضات شکمی
همچون دیگر مواقعی که کار گوارش برای بدن دشوار می شود، یکی از اولین نشانه های مشکل عدم تحمل قند، انقباضات شکمی است. گرچه میوه ها و سبزیجات مواد غذایی سالمی هستند و برای داشتن یک رژیم غذایی متعادل به آن ها نیازمندیم، اما برخی از آن ها کربوهیدرات و نشاسته ی زیادی دارند، به همین دلیل کار گوارش را مختل می کنند. برخی از آن ها عبارتند از سیب زمینی شیرین، موز، دانه های کینوا، جو دو سر پرک شده، سیب و انبه.
البته صرف انقباضات شکمی نشانه ی آن نیست که بدن شما توانایی هضم کربوهیدرات یا قند را ندارد. این مشکل معمولاً با نشانه های دیگری هم همراه است.
۲- حالت تهوع
حالت تهوع و سرگیجه از دیگر نشانه های این مشکل هستند. دیگر مواد غذایی ای که اغلب حاوی قند پنهان هستند عبارتند از تنقلات شیرین فرآوری شده، تنقلات شور مثل چیپس یا آجیل، انواع سس، پاستا و جو دو سر آماده. بهتر است محض احتیاط همیشه فهرست مواد تشکیل دهنده روی بسته بندی مواد غذایی را چک کنید تا ناخواسته دچار مشکلات گوارشی نشوید.
۳- باد کردن شکم
بعد از انقباضات شکمی و حالت تهوع، شکم اغلب دچار نفخ می شود. گرچه این اتفاق بسیار رایجی است که بعد از خوردن مواد غذایی مختلف یا یک غذای سنگین احساس کنید شکم تان باد کرده، اما باید مراقب مقدار قندی که مصرف می کنید باشید. شیرین کننده ها دیگر فرآورده ای هستند که در خود قند پنهان دارند.
۴- باد شکم
غذا خوردن خیلی سریع و بلعیدن مقادیر زیادی هوا در این حین ممکن است گاز روده ی شما را هم زیاد کند. اگر نیاز به آروغ زدن را هم در خود حس می کنید، می تواند نشان دهنده ی این باشد که یک عادت غذایی مختل کننده دارید. با این حال، اگر باد شکم تان با علائمی که قبلاً ذکر شد همراه بود، ممکن است نشان دهنده ی این باشد که باید توجه بیشتری به مواد غذایی مورد مصرف تان داشته باشید.
فرآورده های حاوی لاکتوز (قند درون شیر) دیگر عاملی است که می تواند فرآیند گوارش را مختل کند، امری که می تواند بدن را دچار مشکلاتی کند و باعث افزایش گاز روده شود.
۵- افزایش هوس خوردن شیرینی
یک نشانه ی دیگر که حتی ممکن است عجیب به نظر برسد، داشتن هوس های غذایی مشخص است. کسانی که بدن آن ها تحمل کربوهیدرات را ندارند ممکن است بیشتر از افرادی که این مشکل را ندارند هوس شیرینی کنند. با این حال، میل شما به خوردنی های شیرین ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد. یکی از آن ها تغییرات هورمونی یا کمبود برخی مواد مغذی در بدن است.
۶- احساس خواب آلودگی بعد از خوردن غذا
اگر بعد از خوردن یک وعده غذای مملوء از کربوهیدرات دلتان می خواهد چرتی بزنید، این ممکن است نشانه ی هشدار دهنده ی دیگری باشد که بدن شما نمی تواند به خوبی از پس کربوهیدرات ها برآید. به علاوه این نشانه ممکن است با علائم دیگری مثل ضعف، خستگی، تغییرات خلقی و یا حتی سردرد همراه شود.
۷-احساس اضطراب
به طور کلی، ممکن است میان مصرف زیاد فرآورده هایی که قند زیادی در خود دارند و احساس اضطراب ارتباطی وجود داشته باشد. با این حال، به خاطر دشوار بودن هضم قند برای بدن شما ممکن است حتی بعد از خوردن مقدار اندکی از آن هم کم کم احساس اضطراب کنید.
بدون نظر