زندگی بدون تحرک؛ این نشانه ها می گویند به اندازه کافی تحرک ندارید

زندگی بدون تحرک؛ این نشانه ها می گویند به اندازه کافی تحرک ندارید

طبق تحقیقات میان رفتارهایی همچون نشستن، لم دادن و دراز کشیدن و افزایش ریسک بروز مشکلات جسمی مانند افزایش وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، سندرم متابولیک، افزایش ریسک وقوع مرگ را ارتباط وجود دارد.

در ادامه با نشانه هایی آشنا خواهیم شد که می گویند به اندازه ی کافی تحرک ندارید.

۱- میزان تحرک تان کمتر از توصیه های نهادهای بین المللی است

در دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت توصیه شده افراد در هفته یا ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط تا شدید یا ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی بسیار شدید، به علاوه ۲ روز انجام تمرینات قدرتی داشته باشند. اگر هیچ کدام این ها را انجام نمی دهید احتمالاً معنی اش آن است که به اندازه ی کافی تحرک ندارید.

۲- بیشتر از نیمی از زمان بیداری تان را تحرک ندارید

یک راه دیگر برای اینکه متوجه شوید به اندازه ی کافی تحرک دارید یا نه آن است که مدت زمان خواب تان را از ۲۴ ساعت کم کنید. عدد به دست آمده مدت زمانی است که باید طی روز به امور زندگی برسید، تحرک و فعالیت داشته باشید و مشغول کار باشید. اگر بیشتر از ۵۰ درصد این مدت را نشسته، دراز کشیده و بدون تحرک سپری می کنید، باید راهی برای تغییر این وضعیت پیدا کنید.

۳- همیشه خسته اید

احساس خستگی دلایل مختلفی از جمله اضطراب، نامناسب بودن رژیم غذایی و برهم خوردن تعادل هورمونی دارد اما عدم تحرک هم باعث احساس خستگی شدید می شود. هر چه مدت زمان بیشتری را نشسته سپری کنید، بیشتر احساس خستگی می کنید. چون بدن – قلب، ریه ها و عضلات – بدون تحرک سلامتی خود را از دست می دهند، امری که می تواند ظرف تنها چند روز رخ دهد.

۴- متوجه تغییراتی در وزن و سوخت و ساز بدن شده اید

برای آنکه وزن بدن دستخوش نوسانات ناسالم نشود باید همان میزان کالری ای که دریافت کردید را بسوزانید. اما اگر مدت زمانی که در طول روز نشسته سپری می کنید بیش از اندازه باشد، کالری هایی که دریافت کرده اید سرجایشان باقی می مانند و از سویی دیگر، مصرف انرژی در بدن افت می کند. بنابراین کالری های اضافه به شکل چربی ذخیره می شوند.

عدم تحرک بر روی سوخت و ساز بدن هم تأثیر می گذارد، فرآیندی که بدن از آن برای تبدیل مواد غذایی به انرژی استفاده می کند. کاهش سرعت سوخت و ساز به معنای کاهش کالری سوزی است. وقتی می نشینید هم سرعت سوخت و ساز کمتر می شود هم گردش خون. این مسأله در دراز مدت منجر به دیابت، حملات قلبی، سکته مغزی و دیگر بیماری ها می شود.

۵- بیشتر اوقات از نفس می افتید

قلب با گردش مناسب اکسیژن به درستی کار می کند. وقتی می نشینیم، تنفس ضعیف می شود، امری که باعث محروم شدن قلب از اکسیژن کافی و از دست رفتن سلامت قلب می شود. در اینصورت، کوچک ترین تحرکی می تواند نفس شما را به شماره اندازد و ضربان قلب تان را بالا ببرد، امری که اگر اقدام مناسبی در خصوص آن صورت نگیرد می تواند باعث تخریب بیشتر قلب شود.

هر چه تحرک کمتری داشته باشید ریسک وقوع مرگ و ابتلا به بیماری های قلبی بالاتر می رود.

۶- خواب مناسبی ندارید

نداشتن خواب کافی می تواند منجر به بروز مشکلاتی در سوخت و ساز بدن، تضعیف دستگاه ایمنی، بالا رفتن ریسک مرگ و غیره شود. هر چه تحرک کمتری داشته باشید مشکلات خواب تان بیشتر خواهد شد. مثلاً اگر بیشتر از ۱۱ ساعت از روز را نشسته سپری کنید این مسأله باعث کاهش کیفیت و کمیت خواب تان می شود. تحقیقات همچنین نشان داده نشستن زیاد احتمال بی خوابی را افزایش می دهد.

۷- سلامت روان تان دچار افت شده

تحقیقات نشان داده عدم تحرک باعث افت سلامت روان و کیفیت زندگی می شود. همچنین افراد کم تحرک بیشتر دچار افسردگی می شوند. میان انجام ورزش و تولید سروتونین در بدن ارتباط وجود دارد. سوتین یا هورمون شادی همان چیزی است که باعث می شود افراد اشتیاق بیشتری برای ورزش کردن داشته باشند و برنامه ی ورزشی خود را ادامه دهند.

۸- حافظه تان درست کار نمی کند

وقتی صحبت از عدم تحرک می شود ذهن به سمت عوارض جسمی آن مثل تضعیف عضلات، مشکلات قلبی و ریسک بروز بیماری هایی مثل سرطان می رود. اما مغز ما هم به اندازه ی بدن مان به ورزش نیاز دارد. طبق تحقیقات، نشستن طولانی مدت منجر به کاهش ضخامت لوب گیجگاهی میانی می شود، بخشی از مغز که مسئولیت حافظه را برعهده دارد. اگر تحرک بدنی تان کم است این مسأله شاید علت فراموش کار بودن شما را توضیح دهد. اما انجام ورزش های ایروبیک، مثل راه رفتن روی تردمیل می تواند نه تنها این بخش از مغز را بهبود بخشد، بلکه به کنترل مشکلات شناختی ناشی از بالا رفتن سن مانند زوال عقل کمک می کند.

منبع: realsimple
بدون نظر

ورود