ترس چه فوایدی برای ما دارد؟

ترس چه فوایدی برای ما دارد؟

روانشناسان حالا برای درمان کسانی که ترس ها یا هراس هایی دارند علاوه بر روان درمانی روش جدیدی دارند. آن ها از واقعیت مجازی استفاده می کنند تا به افراد کمک کنند با اضطراب خود مقابله کنند. اگر ترس از جمعیت داشته باشید، شما را در یک موقعیت مجازی قرار می دهند که بین جمعیت باشید و این مسأله به شما کمک می کند با ترس های خود رو به رو شوید و به آن ها غلبه کنید.

در ادامه می خواهیم ببینیم ترس چه فوایدی دارد.

۱- کمک می کند وزن تان را کاهش دهید

با کمی ترس کالری بیشتری می سوزانید تا اینکه اصلاً هیچ ترسی نداشته باشید. وقتی ضربان قلب بالا می رود، آدرنالین در بدن جاری می شود. سرعت سوخت و ساز بدن بالا می رود و در این فرآیند چربی ها می سوزند. تحقیقی نشان داد وقتی افراد فیلم های ترسناک مثل «درخشش» یا «جن گیر» تماشا می کردند، میزان کالری سوزی آن ها به ۱۱۳ واحد می رسید که این میزان برابر با مقدار کالری بود که آن افراد با یک ساعت پیاده روی می سوزاندند.

۲- دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند

از شرکت کنندگان تحقیقی خواسته شد فیلم ترسناک تماشا کنند. سپس محققان از آن ها نمونه خون گرفتند. نتایج نشان داد حس ترس باعث فعال شدن گلبول های سفید آن ها شده بود. گلبول های سفید نوعی سلول هستند که به شما کمک می کنند با بیماری ها مقابله و بدن خود را ترمیم کنید. هر چه تعداد گلبول های سفید بیشتر باشد، دستگاه ایمنی قوی تری خواهید داشت.

۳- حسی از توانمندی و انگیزه ای قوی به شما می دهد

وقتی احساس ترس می کنید در بدن تان نه فقط آدرنالین بلکه مواد شیمیایی دیگری هم مثل سروتونین تولید می شود. سروتونین به مغز کمک می کند مؤثرتر کار کند، به همین دلیل ترس در واقع انرژی بخش است.

مثلاً اگر یک دونده باشید و هر روز همان مسیر همیشگی را طی کنید، خیلی زود به آن عادت خواهید کرد، اما وقتی به جای جدیدی بروید که کمی برایتان ترسناک باشد و لازم باشد تمرکز کنید، مغز شما با حداکثر توانایی خود شروع به کار خواهد کرد. مغز ما مشتاق چالش های جدید است.

۴- شما را به دیگران نزدیک می کند

وقتی احساس ترس می کنید، در بدن تان اکسی توسین تولید می شود، هورمونی که به ایجاد ارتباط با اطرافیان تان کمک می کند. همه ی ما غریزه نجات داریم و این غریزه ما را به برقراری ارتباط با دیگران برای غلبه به خطر سوق می دهد.

۵- تمرکز و توجه تان را زیاد می کند

فکر آینده یا چیزهای ناشناخته می تواند برای ترسیدن شما کافی باشد. اگر کمی احساس نگرانی یا اضطراب می کنید، علاوه بر آدرنالین که ما را مضطرب نگه می دارد، هورمون دیگری به نام نورپینفرین هم تولید می شود که به جای آنکه باعث شود وحشت زده بمانید، تمرکز خود را حفظ کنید. این هورمون اجازه می دهد در شرایط اضطراب واضح تر فکر کنید، به همین دلیل است که در بسیاری از داروهای ضدافسردگی از آن استفاده می شود.

ما در دنیایی زندگی می کنیم که هر لحظه چیزی حواس ما را به خود پرت می کند، مثل تماشای تلویزیون یا گشت زدن در اینترنت، و اندکی ترس به ما کمک می کند کاملاً هوشیار و متمرکز باشیم.

۶- کمک می کند خود را فوراً از مخمصه خلاص کنیم

وقتی از خیابان کم نوری می گذریم یا صدای قدم های کسی را پشت سرمان می شنویم، همه ی فکرمان این می شود که حرکت بعدی مان چه باشد: سریع تر راه می رویم و سعی می کنیم زودتر خود را به جای امنی برسانیم. ترس ما را مجبور می کند به جای آنکه وقت خود را صرف وارد شدن به تحلیل جزئی یک موقعیت کنیم، فوراً عکس العمل نشان دهیم و راه حلی پیدا کنیم.

۷- ترس کمک می کند تغییر مثبتی ایجاد کنیم

وقتی پیش پزشک می رویم و او از روی نتیجه ی آزمایش خون مان می گوید که قند خون مان بالا است و خطر ابتلا به دیابت تهدیدمان می کند، ترس کم کم به سراغ مان می آید. علت این مسأله آن است که ممکن است خود از صدمات شدیدی که بیماری دیابت می تواند داشته باشد آگاهیم. به همن دلیل با کاهش مصرف قند و دنبال کردن سفت و سخت یک رژیم غذایی، به دستورات پزشک عمل می کنیم و به این ترتیب خود را از منطقه ی خطر بیرون می کشیم. بدون ترس، شاید خیلی طول می کشید تا این تغییر مثبت رخ دهد.

۸- کمک می کند بالاتر از حد انتظار ظاهر شویم

یک حالت روانی هست به نام سندرم کرونوس که زمانی است که فرد ترس دارد در هر بخشی از زندگی خود کس دیگری جایگزین او شود، چه در کار، چه در روابط عاطفی و چه در خانواده. روانشناسان ادعا می کنند این ترس در حد متوسط می تواند به پیشرفت و شکوفایی ما در زندگی مان کمک کند و بدون چنین ترسی بسیاری از ما در زندگی شخصی یا کاری مان دچار افت می شدیم. وقتی مطمئن باشیم که کس دیگری جایگزین مان نخواهد شد، خیالمان از چیزهایی که داریم آسوده می شود و در روابط عاطفی و در سر کار دچار تنبلی می شویم.

منبع: brightside
۴ نظر

ورود

  • س دی ۲۶, ۱۳۹۹

    شایدبه خاطرهمینه که در مدارس قدیم،دانش آموز بارسوادبالاوتحصیلاتشون خیلی بیشترازحالابود!بعد رفتارهای بدون پیچیدگی بودازهمه اینهامهمتراینکه قبلامسئولیت پذیری خیلی بیشتربودبه نسبت الان!به نظرم خداوندهیچ حسی روبی دلیل نیافریده مانند درداسترسهای کنترل شده یاترس یه مقدارتوزندگی لازمه،برای موفقیت آینده

  • س دی ۲۶, ۱۳۹۹

    متأسفانه فرهنگ مااینه و این واقعیت داره که نسل هاتوکشورماایران یادچار افراط هست یاتفریط!حد وسط واعتدال رفتارهیچ کاروهیچ فعالیتی نداریم!

  • س دی ۲۶, ۱۳۹۹

    متأسفانه فرهنگ مااینه و این واقعیت داره که نسل هاتوکشورماایران یادچار افراط هست یاتفریط!حد وسط واعتدال رفتارهیچ کاروهیچ فعالیتی نداریم الان دچارراحت طلبی و تنبلی درروش های تربیت کردن هستیم

  • س دی ۲۶, ۱۳۹۹

    متأسفانه فرهنگ مااینه و این واقعیت داره که تضاد نسلها،کشورمون ایران یا افراط هست یاتفریط!حد وسط واعتدال رفتارهیچ کاروهیچ فعالیتی نداریم الان دچارراحت طلبی و تنبلی درروش های تربیت کردن هستیم