در قرن هفدهم میلادی نوشیدن قهوه مجازات مرگ داشت. در آن زمان اعتقاد بر این بود که این نوشیدنی عملکرد ذهن را تغییر می دهد. خوشبختانه حالا هر قدر که مایل باشیم می توانیم قهوه بخوریم و تحقیقات مفید بودن ترکیبات متنوعی که در آن وجود دارد را اثبات کرده است. اما کماکان بحث های زیادی درباره ی آنکه مصرف چه میزان قهوه در طول روز بی ضرر است، وجود دارد.
در ادامه می خواهیم ببینیم مصرف چه مقدار قهوه برای بدن خوب است و چه مقدار آن زیاد محسوب می شود.
مصرف چه مقدار قهوه برای قلب مفید است؟
گروهی از دانشمندان آلمانی پی بردند کافئین سلول های درون عروق خونی را به شیوه ی خاصی به واکنش وا می دارد. کافئین نحوه ی فعالیت این سلول ها را بهبود می بخشد و باعث می شود عملکردی همچون سلول های جوان تر داشته باشند. محققان معتقدند مقدار قهوه ای که برای حفظ جوانی قلب به آن نیاز داریم ۴ فنجان در روز است.
کسانی که قهوه می نوشند بیشتر عمر می کنند
محققان طی سال ها متوجه شدند کسانی که به طور مرتب قهوه مصرف می کنند احتمال دچار شدن به مشکلات جسمی مختلف در آن ها کمتر است. این مشکلات عبارتند از بیماری های قلبی، سکته ها، جراحات، بیماری های تنفسی، عفونت ها و انواع دیابت. تحقیق گسترده ای بر روی ۴۰۰ هزار نفر در آمریکا نشان داد احتمال مرگ به هر علتی در کسانی که روزانه قهوه می نوشند کمتر از کسانی است که کافئین مصرف نمی کنند.
اما زیادی روی نباید کرد
با این حال اگر زیاد پیش می آید که چندین و چند فنجان قهوه بنوشید، این روند کم کم به سوی خطر تغییر جهت خواهد داد. کسانی که زیاد قهوه می نوشند ممکن است سلامت خود را به خطر اندازند. طبق تحقیقات، نوشیدن بیش از ۶ شات اسپرسو در روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۲۲ درصد افزایش دهد.
چه چیزی قهوه را مضر می کند؟
اگر روزانه بیشتر از ۶ فنجان قهوه بنوشید، دیگر تنها این کافئین نیست که ممکن است به سلامت تان صدمه بزند. بسیاری از علاقمندان قهوه نوشیدنی خود را مملوء از شکر و خامه می کنند که کالری و چربی دریافتی بدن را افزایش می دهد، امری که ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای سلامت ما شود. درست است که مصرف به اندازه ی قهوه خطر بروز دیابت را کاهش می دهد، اما افزودن شیرین کننده ها، خامه و طعم دهنده ها می تواند میزان قند خون را افزایش دهد.
روزانه یک فنجان اسپرسو قبل ورزش یا اگه ورزش نمیکنید حدود ساعت ۹-۱۰ صبح عالیه.
فقط باید توجه داشت که حداقل ۴۵دقیقه با صبحانه یا هر وعده غذایی فاصله داشته باشه.