انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ایران روز دهم اسفند ماه در تهران برگزار می شود. این انتخابات از این حیث حائز اهمیت است که صلاحیت علی کریمی، جادوگر آسیا و پیشکسوت پر افتخار فوتبال ایران، نامزد ریاست این فدارسیون است.
این برای نخستین بار است که یکی از پنج کاندیدای اصلی تصدی ریاست فدراسیون فوتبال ایران پس از انقلاب، یکی از چهره های کاملا فوتبالی کشورمان است. علی دایی که از وی به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی فدراسیون یاد می شد، در انتخابات شرکت نکرد. قرار بر این بود که بازنشستگان، در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال حضور نداشته باشند.
اکنون باید دستگاه های نظارتی طبق قانون، شرایط ۵ نامزد پست تصدی ریاست فدراسیون فوتبال را بررسی کنند و زمان بررسی و نتیجه آن هنوز اعلام نشده است.
هر یک از نامزدهای پست ریاست فدراسیون فوتبال بایستی از پنج نفر از اعضاء مجمع عمومی فدراسیون، تاییدیه دریافت می کردند.
داشتن فرم تاییدیه، شانس پیروزی در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال که دهم اسفند برگزار می شود را افزایش نمی دهد. حیدر بهاروند، سرپرست فدراسیون فوتبال، یکی از نامزدهای تصدی پست ریاست است.
شهاب الدین عزیزی خادم و حیدر بهاروند نیز از دیگر نامزدها محسوب می شود. کیومرث هاشمی چهره مطرح فدراسیون ها در ۲۰ سال اخیر، از دیگر رقبای علی کریمی است.
سردار آجرلو نیز که از فعالان ورزش کشور بوده از دیگر نامزدهای تصدی پست ریاست است که گویا فرم تاییدیه ۱۰ تا ۱۵ عضو را گرفته است.
تاییدیه کمیته بدوی فدراسیون فوتبال نشان می دهد که هر ۵ نامزد، شرایط دارا بودن ۵ فرم تاییدیه اعضاء مجمع، عدم سوء پیشینه و ۴ سال سابقه مدیریت ورزشی را داشته و برای فوتبالی ها هم، سابقه بازی های ملی آن ها تایید شده است.
داستان مصطفی آجرلو
مصطفی آجرلو که یکی از کاندیدهای ریاست فدراسیون فوتبال است، متولد سال ۱۳۳۹ در تهران بوده و از اعضاء سپاه پاسداران محسوب می شود. مدرک درجه یک مربیگری فوتبال داشته و ۲ سال نیز مدیرعامل باشگاه فوتبال تراکتورسازی تبریز بود.
مصطفی آجرلو مدتی رئیس سازمان ورزش شهرداری تهران و مدیرعامل شرکت شهر ورزش و رئیس سازمان ورزش سپاه و مدیرکل تربیت بدنی ناجا بود.
در سال هشتاد و چهار، باشگاه پاس در زمان مدیرعاملی مصطفی آجرلو به یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا راه یافت. او اخیرا دکترای مدیریت از دانشگاه امام حسین اخذ کرد.
- حتما بخوانید: حسین هدایتی چگونه مفسد اقتصادی شد؟
داستان شهاب الدین عزیزی خادم
دکتر شهاب الدین عزیزی خادم، از نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال، قبلا گفته بود که از حضور علی کریمی در انتخابات استقبال می کند. سابقه حضور در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال داشته و رئیس سازمان تیم های ملی فوتبال ایران بود.
دکتر شهاب الدین عزیزی خادم پیش تر، ریاست شورای عالی راهبردی فدراسیون فوتبال را نیز در کارنامه دارد. او سابقه مدیریتی و صنعتی و اقتصادی خوبی داشته و در وزارت رفاه نیز با دولت نهم همکاری داشت.
او برای تیم های ملی فوتبال ایران، قرارداد ۱۰ ساله چارتر گرفته بود. از دکتر شهاب الدین عزیزی خادم از ناشناخته ترین عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال نام می برند که قبلا توانسته بود علی فتح الله زاده و سردار رویانیان را پشت سر بگذارد.
دکتر شهاب الدین عزیزی خادم عضو هیات مدیره شرکت آتیه پردازان تیوا (سهامی خاص) است و با علی اسکندری و حمید رضا مهرعلی همکاری دارد.
دکتر شهاب الدین عزیزی خادم علاوه بر هیات مدیره باشگاه سایپا، در شرکت پتروشیمی امیرکبیر و شرکت پتروشیمی شازند نیز عضو هیات مدیره است. ایشان در شرکت ورزشی ایران خودرو و شرکت بین الملی ساختمان و صنعت ملی و شماری از خودروسازان نیز سابقه حضور در هیات مدیره دارد.
داستان کیومرث هاشمی
کیومرث هاشمی یکی از ۵ نامزد ریاست فدراسیون فوتبال است. او از سال ۹۲ تا ۹۶ ریاست کمیته ملی المپیک را در دوره اول ریاست جمهوری حسن روحانی بر عهده داشت. پس از محمد علی آبادی و پیش از رضا صالحی امیری، وی بر کرسی ریاست کمیته ملی المیپک تکیه کرده بود.
متولد سال ۱۳۴۴ در ملایر بوده و معاون وزیر سابق آموزش و پرورش نیز بود. ایشان در دوران تصدی سرپرستی فدراسیون فوتبال، اساسنامه فدراسیون را تدوین کرد. او در دوران مسئولیتش در آموزش و پرورش، ۱۵۰۰۰ معلم تربیت بدنی را جذب کرد. در سازمان تربیت بدنی نیز یکی از مدیران فعال بوده است.
داستان مهدی تاج
مهدی تاج ریس سابق فدراسیون فوتبال ایران در حالی این پست را ترک کرد که رای ۶۰ میلیاردی دادگاه CAS علیه فوتبال ایران، میراث تلخ تاج و دوستانش در فوتبال ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی بود.
سازمان بازرسی کل کشور، پرونده قرارداد فدراسیون فوتبال با سرمربی سابق تیم ملی (ویلموتس) را به دادسرا ارسال کرده است و ۸ متهم نیز شناسایی شده اند. گویا ماجرای توقیف اموال و ممنوع الخروج کردن مهدی تاج که یکی از فعالان صنعت فولاد و ذوب آهن کشور است، هنوز ره به جایی نبرده است.
در مجموع، دوران ریاست مهدی تاج بر فدراسیون فوتبال، دریای متلاطمی از انواع و اقسام اتفاقات عجیب برای فوتبال ایران بود. از ماجرای ویلموتس تا کیروش، محرومیت فوتبال ایران از میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا، ناکامی در مناقشه با عربستان، تقسیم کرسیهای فدراسیون میان رفقا و حضور فرزندان برخی از آنها در برخی از تیمها و … تنها بخشی از اتفاقات این دوره فوتبال ایران است که سیر قهقرایی فوتبال سیل زده ایران را شیبدارتر تر از قبل کرده است.
قرار است در آستانه برگزاری انتخابات فدارسیون فوتبال، بخشی از سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تهران نیز در فرابورس عرضه شود. موضوعی که به نظر می رسد پایانی باشد بر آرزوی دیرینه طرفداران سرخابی های پایتخت.
- حتما بخوانید: راهنمای خرید سهام سرخابی ها و استارت آپ ها
بدون نظر