برگر کینگ انگلیس توییتی که در آن در روز جهانی زن گفته بود «زنان به آشپزخانه تعلق دارند» را حذف کرد.
شرکت برگر کینگ به دنبال محکومیت و تمسخر گسترده ی این توییت در فضای مجازی، در توییتر خود اعلام کرد: «ما به اشتباه بودن توییت اولیه ی خود پی بردیم و عذرخواهی می کنیم.»
این شرکت در ادامه اظهار داشت: «تصمیم گرفتیم پس از عذرخواهی توییت اصلی را حذف کنیم.»
«متوجه وجود نکاتی توهین آمیز در آن پیام شدیم و مایل به ادامه پیدا کردن این اشتباه نیستیم.»
شرکت برگر کینک ابتدا اعلام کرد هدف از توییت مذکور تبلیغ برای بورسیه ی این شرکت برای آشپزهای زن بود اما این پست با واکنش های منفی و کنایه آمیز بسیار زیادی مواجه شد.
آلن آدامسون، کارشناس شرکت برگر کینگ می گوید: «این موضوعی نیست که برگر کینگ مایل باشد نام این برند با آن گره خورد.»
برخی کاربران توییتر می گویند انتشار این توییت در روز جهانی زن بی توجهی به مشکلات زنان بود و عهد کردند دیگر در این رستوران غذا نخورند.
برگر کینگ پس از این توییت جنجالی، دو توییت دیگر در توضیح آن منتشر کرد و نوشت منظور از آن ترویج برابری جنسیتی در صنعت آشپزی و همچنین معرفی برنامه ی بورسیه ی خود برای آموزش زنان آشپز بوده است.
شرکت برگر کینگ در توییت های بعدی خود اظهار کرد: «ما قصد داریم فرصتی برای زنان ایجاد کنیم تا حرفه ای را در حوزه ی آشپزی دنبال کنند و به این ترتیب آن ها را توانمند سازیم تا نسبت جنسیتی که در صنعت رستوران داری وجود دارد را تغییر دهیم.»
برگر کینگ همچنین به توییت حساب کاربری بخش بازی های رایانه ای رستوران کی اِف سی که از این شرکت خواسته بود توییت جنجالی را حذف کند اینگونه پاسخ داد: «چرا باید توییتی را حذف کنیم که توجه ها را به فقدان شدید حضور زنان در صنعت ما جلب می کند؟ ما فکر می کردیم شما هم همین نظر را داشته باشید.»
آلن آدامسون می گوید توییت اولیه ی برگر کینک نتوانست به هدف خود دست یابد.
او در اینباره می گوید: «آن ها سعی کردند خیلی هوشمندانه و خلاقانه عمل کنند.»
«چالش یک توییت – خودش یک مسأله شده. به جای آنکه آغازگر یک بحث باشد خودش به موضوع بحث تبدیل شده است.»
«به همین خاطر گفتن اینکه “زنان به آشپزخانه تعلق دارند” خنده دار است و حالا تیتر خبری شده که نام برند برگر کینگ با آن گره خورده است.»
برگر کینگ در بیانیه ای مکتوب اعلام کرد خود را متعهد به کمک به زنان برای راه پیدا کردن به صنعت آشپزی در رستوران های ممتاز دنیا می داند، صنعتی تحت سلطه مردان که زنان در آن بسیار کمتر فرصت پیشرفت پیدا می کنند.
در بیانیه ی این شرکت آمده: «هدف از توییت ما جلب توجه ها به این حقیقت است که تنها درصد کمی از آشپزها و سرآشپزها زن هستند. این اشتباه ما بود که توضیح کامل را در توییت اولیه ی خود نگنجاندیم. اما بعد از اصلاح این اشتباه به مسیر خود ادامه می دهیم چرا که اطمینان داریم وقتی مردم به طور کامل از هدف ما آگاه شوند در فرصت مهمی که فراهم شده صحبت های ما را به اشتراک خواهند گذاشت.»
هرچی فکر کردم نفهمیدم چه توهینی به زنان شده در این پیامشون.زن وظیفه اش خانه داری و کار در آشپزخانه هست.اگر زن ظرف ها رو نشوره پس لابد مرد باید بشوره !! من به نظرم برگر کینگ حرف درستی زده.هر کی فکر کرده غلطه بسیار احمقه
اره حرفت تا حدودی درسته ولی اگه زن شاغل باشه چطور؟ بهتره هر کی کار خودشو انجام بده .
توهینه دیگه.
گفته زن جاش تو اشپزخونس. مثل اینه بگن ایرانیا تروریستن.
نمیدونم کی میخوایین حقیقتو قبول کنین که زن انسانه.
برا اینکه یکم فکر کنی تویت زیر رو ببین.
https://twitter.com/TOLOnews/status/1369222974348394496
تو یه مملکت جنگزده تو روز جهانی زن دخترای افغانی تو کابل و بقیه شهرا مسابقه دوچرخه سواری گذاشتن.
اینجا ممنوعه. زندان میری.. ادم شو
یا مثلا کی گفته اشپزی در انحصار مردانه ؟
توهین آمیز کدومه؟! منظورش این بوده به سرآشپزهای زن بیشتر فرصت داده بشه. مثلا می خواسته از حقوق زنها دفاع کنه ولی فمینیستهای وحشی قبل از اینکه منتظر ادامه حرفش بمونند ریختن سرش. این فمینیستها خودشون بدترین آفت برابری جنسیتی هستن.
زنان به آشپزخانه تعلق دارند؟
خیر
زنان به آرزوها و آمال والایشان تعلق دارند.
نه فقط زنان بلکه تمام انسان ها.
اگر زنی بیرون از خونه کار کنه، کار خونه باید به طور مساوی مبان زن و مرد تقسیم بشه. نمیشه که بیشتر بار بر روی یک نفر باشه دیگری آسوده و بی کار بی عار بچرخه.