مسافران مترو در پکن که دارای امتیاز اجتماعی خوبی هستند میتوانند نسبت به کسانی که امتیاز پایینتری دارند، زودتر سوار مترو شوند. آنها همچنین اذعان کردند در حال تدوین آئین نامهای هستند که افراد باید آن را برای دریافت شرایط ویژه درمانی دنبال کنند. کسانی که رفتار غیرمتمدنانه مثل غذا خوردن در قطار را انجام دهند رتبهشان پایین میآید.
این سازوکار برخی از صحنههای سریال Black Mirror را یادآوری میکند. در این سریال از تکنولوژی اسکن چهره برای تشخیص کسانی که واجد شرایط گذر کردن بودند استفاده میشد. زی یونگ جیانگ از دانشگاه پکن اشاره کرد که این سازوکار وحشتناک اعتماد اجتماعی را تقویت کرده و حکمرانی را بهبود میدهد. براساس گزارشها در سال ۲۰۱۸ سازوکار مشابهی (اعتبار اجتماعی) در شهر گوانگژو برقرار شد.
مقامات چینی به طور کامل از نتایج حاصل شده از این سیستم راضی هستند و قرار است در کل شبکه متروی پکن گسترده شود. چین طرح توسعه اعتبار اجتماعی را در سال ۲۰۱۴ در تلاش برای رتبه بندی هر شهروند شروع کرد. ایده این کار این است که به افرادی که در جامعه رفتار بهتری از خود نشان دهند پاداشهایی مانند دسترسی به خدمات بهتر یا تخفیف در فروشگاهها را از سوی دولت دریافت کنند. شهروندان با امتیاز پایین برای گرفتن وام احتمالا کار سختتری خواهند داشت. آنها همچنین با مشکلاتی مانند فرستادن فرزندان خود به مدارس خوب و استفاده از قطار و هواپیما روبهرو خواهند شد.
از کارهای نادرستی که رتبه مردم را پایین میآورد میتوان به پرداخت نکردن قبوض، پخش موسیقی با صدای بلند در انظار عمومی و تغییر کار بصورت زیاد اشاره کرد. مرتبه هر شخص نیز از ۴ طریق محاسبه میشود. امور اداری، فعالیتهای تجاری، سیستم قضایی و رفتار اجتماعی این ۴ راه هستند.
منتقدان این سازوکار ادعا میکنند که این سیستم شفافیت لازم را ندارد و حزب کمونیست میتواند از طریق آن برای سرکوب مخلالفان و فعالان سیاسی استفاده کند. چین امیدوار بود کار رونمایی از این سیستم را در سال گذشته به پایان برساند اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و همهگیری آن این اتفاق به تاخیر افتاده است. امتیازات و اعتبارات جمع آوری شده در پایگاههای داده گستردهای که توسط مسئولین چین فراهم شده است نگهداری میشود.
بیشتر بخوانید:
سرزمین شوانگ بائو تای: منطقهای در چین که بیش از هر جای دیگری در جهان دوقلو دارد
آزمایش های بیولوژیکی ارتش چین برای خلق ابرسربازهایی با توانمندی های فراانسانی
سلام
«امر به معروف و نهی از منکر» نباشد جامعه مانند جنگلی خطرناک میشود. معمولًا هرزه و بزهکار در رعایت شئون اجتماعی مشکل دارد لذا میکوشد با سیاسی نمایی، الگوهای همزیستی مسالمتآمیز را به چالش کشد
و السلام
??????