دلایل زیادی وجود دارد که چرا ۹۹.۹۹ درصد از افراد، کارآفرینان میلیاردر نیستند، کارآفرینانی که ثروت آن ها از تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورهای جهان نیز بیشتر است. نداشتن تمرکز بالا و تلاش بی وقفه یکی از دلایل مشهودی است که باعث شده همه نتوانند میلیاردر باشند. قدرت فکری مناسب، در کنار انرژی و جاه طلبی در همه ما وجود ندارد و البته اعتماد به خود که حتماً موفق می شویم. این همان چیزهایی است که پاتریک و جان کالیسون داشتند، دو برادر جوان و تازه چهره شده ای که اپلیکیشن Stripe را راه اندازی کرده اند، سیستم پردازنده پرداخت های آنلاین که اکنون باارزش ترین کمپانی خصوصی است که در تاریخ سیلیکون ولی بنیان نهاده شده است.
به جای بازی دزد و پلیس با همسالانشان، این دو برادر بازی های پیچیده ای را انجام می دادند که در آن ها خود را موسس و مدیرعامل کمپانی های خودشان می دیدند در حالی که اطرافشان گاوها در حال چریدن بودند. این دو که اکنون تنها ۳۰ و ۳۲ سال دارند، چنان برای موفقیت عجله داشتند که پاتریک یک کرنومتر را به عنوان عکس پس زمینه کامپیوترش انتخاب کرده بود. این ساعت دقایق باقیمانده برای زمین را می شمرد، زمینی که به باور این دو برادر تنها ۵۰ سال دیگر وجود داشت و آن ها قصد داشتند حتی یک ثانیه از این وقت را از دست ندهند. پاتریک گفته است: «وقتی با انسان های مسن صحبت می کنید، برخی از آن ها می گویند که ای کاش بیشتر از جوانی لذت می بردند. اما هیچ کدام آرزو نمی کنند که کاش وقت بیشتری تلف می کردم».
تمام این ایده ها توضیح دهنده این واقعیت است که چرا برادران کالیسون، و نه ما، اکنون مالک یک کمپانی با ۷۰ میلیارد پوند ارزش هستند، شرکتی که مارک کارنی رییس سابق بانک مرکزی انگلیس را در هیئت مدیره خود داشته و ۴۳۰ میلیون پوند سهام شرکت های سوددهی مانند آژانس مدیریت خزانه ملی ایرلند، آلیانز، فیدلیتی، بیلی گیفورد و سکویا کاپیتال را در اختیار دارد. ارزش سهام کمپانی Stripe که سال ۲۰۱۰ راه اندازی شد تنها در یک سال گذشته سه برابر شده و از دستاوردهای کمپانی های فیسبوک و اوبر نیز فراتر رفته است. سامانه پرداخت آنلاین این کمپانی در هر ثانیه بیش از ۵,۰۰۰ تراکنش را انجام می دهند که از هر تراکنش مبلغ ۱.۴ درصد به شرکت می رسد و قرنطینه نیز به شدت بر افزایش تراکنش ها و در نتیجه افزایش سهم Stripe افزوده است.
نکته متفاوت در مورد برادران کالیسون این است که برخلاف زندگی مدرن و سختگیرانه چهره های دنیای کسب و کار و تکنولوژی در سیلیکون ولی، شانگهای، هنگ کنگ و سنگاپور، این دو برادر در یک منطقه روستایی کوچک در ایرلند به نام درومینیر بزرگ شده اند که پوشیده از زمین های کشاورزی است و به قول خودشان چیزی جز «گاوهایی که ما ما می کنند» در اطرافشان نیست، جایی که به دلیل دوردست بودن، حتی امکان داشتن خط تلفن برای دسترسی به اینترنت نیز نداشت. آن ها سر کلاس، در خانه و در اتوبوس فقط می خواندند و می خواندند. هر روز، این دو دستکم دو کتاب از کتابخانه محلی قرض می گرفتند که در موضوعات مختلف بودند.
این رویه ادامه داشت تا اینکه یک روز پاتریک کتاب هایی در مورد اینترنت و برنامه نویسی کامپیوتری بهخانه برد و همه چیز از آنجا شروع شد. زمانی که پاتریک و جان به ترتیب ۱۳ و ۱۱ ساله شدند، به والدین خود پیشنهاد دادند یک ارتباط ماهواره ای آلمانی را خریداری کنند که به آن ها امکان دسترسی به اینترنت را می داد. بدین ترتیب کوچک ترین زمان بیکاری این دو به برنامه نویسی، آموزش کد نویسی و هک کردن وبسایت های یکدیگر برای تقویت امنیت سایبری آن ها می گذشت. بعد از ورود به دانشگاه، این دو با مشورت با والدینشان، تحصیل را رها کرده و تمرکز خود را روی توسعه کمپانی Auctomatic Inc گذاشتند، یک کمپانی نرم افزاری که برای eBay ابزار می ساخت.
مدتی بعد در سال ۲۰۰۸، آن ها در حالی که ۱۹ و ۱۷ سال سن داشتند، کمپانی خود را به قیمت ۵ میلیون دلار به فروش رساندند. دو سال بعد بود که این دو متوجه یک شکاف در بازار شده و Stripe را تاسیس کردند. این دو که هر کدام ۱۲ درصد از سهام کمپانی خود را در اختیار داشتند ثروتشان در یکسال جاری بیش از .۸ میلیارد دلار بیشتر شده و آن ها را در زمره ۲۰۰ فرد ثروتمند جهان قرار داده است. آن ها در هر حوزه ای که فکرش را بکنید معلم خصوصی دارند، از حقوق گرفته تا فیزیک و خود را در فلسفه و سیاست نیز غرق کرده اند و علیرغم موفقیت و میلیاردر بودن دست از یادگیری بر نمی دارند.
بیشتر بخوانید: شخصیت هایی که ویروس کرونا آنها را یکشبه میلیاردر کرد
دمشون گرم. البته بازار آزاد و کشور آزاد هم بی تاثیر نیست.
دقیقا،هر چند همش بازار آزاد و کشور آزاد نیست و تلاش خودشون بوده ولی قطعا یک نیازه اساسیه.