۱۰ واقعیت جالب در مورد کشور نیجریه

۱۰ واقعیت جالب در مورد کشور نیجریه

کشور نیجریه با نام رسمی جمهوری فدرال نیجریه یکی از پرجمعیت ترین کشورهای آفریقایی است که در غرب این قاره واقع شده است. هفتمین کشور پرجمعیت جهان در سال ۱۹۶۰ از انگلیس مستقل شده و نام آن از رودخانه مجاور نیجر گرفته شده است. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با واقعیاتی در مورد این کشور آفریقایی آشنا کنیم.

کشور نیجریه با نام رسمی جمهوری فدرال نیجریه یکی از پرجمعیت ترین کشورهای آفریقایی است که در غرب این قاره واقع شده است.

نیجریه پرجمعیت ترین کشور آفریقا است

نیجریه بیش از ۲۰۵ میلیون نفر جمعیت داشته که آن را به پرجمعیت ترین کشور آفریقایی تبدیل می کند. در سال ۲۰۱۹، نیجریه عنوان هفتمین کشور پرجمعیت جهان را در اختیار داشت. مسلمانان ۵۰ درصد و مسیحیان نیز ۴۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.

بیش از ۵۰۰ زبان بومی در سراسر کشور نیجریه وجود دارد

نیجریه نه تنها پرجمعیت ترین کشور آفریقاست بلکه یک کشور بسیار چند فرهنگی نیز هست. در واقع  نیجریه یکی از متنوع ترین کشورهای جهان از لحاظ تعداد زبان ها به شمار می آید. در کل کارشناسان بر این باورند که بیش از ۵۰۰ نوع زبان متفاوت در نیجریه به کار برده می شود هر چند زبان انگلیسی زبان رسمی این کشور است.

شبکه های اجتماعی در نیجریه بسیار پرکاربرداست

به عنوان یکی از صنعتی ترین کشورهای آفریقایی، جای تعجب ندارد که بیش از ۷۵ درصد از مردم نیجریه از شبکه های اجتماعی مدرن استفاده می کنند. نکته جالب اینکه بیشتر مردم این کشور گوشی های هوشمند را به کامپیوترهای شخصی و لپ تاپ ترجیح می دهند.

کشور نیجریه با نام رسمی جمهوری فدرال نیجریه یکی از پرجمعیت ترین کشورهای آفریقایی است که در غرب این قاره واقع شده است.

نیجریه ثروتمندترین کشور آفریقایی است

الیکو دانگوته یک تاجر نیجریایی است که ثروتی بیش از ۱۰.۶ میلیارد دلاری داشته و در فهرست ۱۰۰ شخصیت ثروتمند جهان قرار دارد.

بیش از ۲۵۰ گروه نژادی در نیجریه وجود دارد

در نیجریه بیش از ۳۵۰ نژاد مختلف وجود دارد که هر کدام فرهنگ، سنت و زبان خاص خود را دارند.

نفت یکی از مهم ترین صادرات نیجریه است

نیجریه روزانه به طور متوسط ۲.۵ میلیون بشکه نفت خام صادر می کند و به همین دلیل یکی از معدود کشورهای ثروتمند آفریقا به شمار می آید.

کشور نیجریه با نام رسمی جمهوری فدرال نیجریه یکی از پرجمعیت ترین کشورهای آفریقایی است که در غرب این قاره واقع شده است.

لاگوس بزرگ ترین شهر نیجریه است

پایتخت نیجریه، ابوجا است که در دهه ۱۹۸۰ ساخته شده و حتی قبل از ساخت ساخت نیز قرار بود جایگزین لاگوس، پایتخت قبلی این کشور شود. ابوجا پایتخت سیاسی و مدیریتی نیجریه است. ابوجا یکی از شهرهای جهان است که رشدی بسیار سریع را تجربه می کند و بیش از ۶ میلیون جمعیت در مناطق شهری آن زندگی می کنند. با این وجود لاگوس هنوز هم بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر در نیجریه بوده که ۲۱ میلیون نفر را در خود جای داده است.

صنعت سینما در نیجریه نولیوود نام دارد

نولیوود نامی است که برای صنعت فیلمسازی نیجریه انتخاب شده و حتی بزرگ تر از هالیوود است. گفته می شود که نولیوود بعد از بالیوود هند بزرگ ترین صنعت تولید فیلم در جهان از لحاظ تولید فیلم است. هفته ای ۲۰۰ فیلم در نیجریه ساخته می شود که سالیانه به عدد باورنکردنی ۱۰,۰۰۰ فیلم می رسد.

امید به زندگی در نیجریه تنها ۵۵.۲ سال است

امید به زندگی در قاره آفریقا به طور کلی پایین تر از دیگر نقاط جهان است و نیجریه نیز از این قاعده مستثنی نیست. دلیل اصلی این امر نیز فقر در این کشور است. مردم نیجریه فقیر بوده و بسیاری از آن ها در کودکی و در اثر بیماری هایی که قابل درمان هستند، جانشان را از دست می دهند. آب آشامیدنی ناسالم، مالاریا و وبا از اصلی ترین عوامل مرگ و میر کودکان در این کشور است.

کشور نیجریه با نام رسمی جمهوری فدرال نیجریه یکی از پرجمعیت ترین کشورهای آفریقایی است که در غرب این قاره واقع شده است.

نیجریه یکی از مستعمرات سابق بریتانیاست

لاگوس در سال ۱۸۵۱ مورد هجوم نیروهای بریتانیایی قرار گرفته و در سال ۱۹۰۱ تحت الحمایه انگلیس شد. تا سال ۱۹۶۰ نیجریه مستعمره بریتانیا باقی ماند تا اینکه نیجریایی ها در این سال بالاخره استقلال خود را بدست آوردند. اما نیجریه نیز همانند استرالیا،کانادا و نیوزیلند هنوز هم بخشی از کشورهای مشترک المنافع به شمار می آید.

بیشتر بخوانید: مجازات اخته کردن و اعدام تجاوزگران مرد و زن در نیجریه بر اساس قانون جدید

منبع: swedishnomad
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲ نظر

ورود

  • محمود فروردین ۴, ۱۴۰۰

    نویسنده می دانسته که نیجریه در قاره آفریقاست و شهروندان آن تماما سیاه پوست هستند؟ این خانمی که شما روی کاور گذاشته اید سفید پوست است!

    • farid فروردین ۴, ۱۴۰۰

      کشورای افریقایی اکثرا اقلیت سفید پوست دارن. بیشترشون عموما شهروندای پرتغال اسپانیا لبنان ترکیه هستن که مثلا ۲۰۰ سال پیشا مهاجرت کردن و ساکن شدن. نیجریه فکر کنم ۳ درصد جمعیتشون سفیده.
      اتفاقا خیلی نژادپرستن. کلا افریقا رو حق خودشون میدونن.
      میدونی این پست بودن غیر سفید از کجا شروع شد؟ ماها مثلا سفید نیستیم. حتی ما رو پست و برده میدونن. خودم مستندشو دیدم اتفاقا ساخت خود امریکا هست.
      هزاران سال پیش بردگی بر اساس رنگ پوست نبود. حتی سفیدها هم برده میشدن. یا به بردگی گرفته میشدن. اما بعدش اروپاییها دیدن اینطور نمیشه و باید یه قشر خاص برده بشن. رفتن پیش یه پاپ . اون پاپ تو انجیل میگرده داستان نوح و پسرهاشو بهونه قرار میده تا غیر سفیدها برده بشن. سفیدها ارباب یا مستر.
      تو انجیل روایت هست که یکی از پسرهای نوح تو کشتی یه گناهی میکنه بعد نوح نفرینش میکنه. بعدم رنگش سیاه میشه. اونجا نوح میگه تویی که نفرین شدی سیاه شدی تا اخر و بچه هات و نوه هات خادم یا غلام یا همون برده ی بندگان و عبادت کنندگان خدا بشه. اون یکی پسرش که گناه نکرده بود رو تو انجیل میگن نورانی شد که همون سفید بودن معنی کردن.

      برا همین پاپ به اسپانیا هلند پرتغال و کلا به هرکی که مسیحی بوده میگه بله بردگی غیر سفید رو خدا خودش اجازه داده. حتی با همین تفسیر پاپ مسیحی های خود افریقا که سیاه تر از خودشون رو برده میکردن میفروختن. افریقا هم همشون به یک اندازه سیاه نیستن. با درجات مختلفی سیاه هستن. اونیکه سیاه تر بود برده ی اون روشنتره میشد. مثلا مردم سواحل غربی افریقا یکم پوستشون روشنتره. سیاه هستن اما روشنتره. اینا میرفتن سیاه تر از خودشون رو اسیر میکردن و به بردگی میگرفتن. یا مردم مصر و تونس و مراکش و لیبی که رنگشون با ما یکی هست میرفتن سیاه ها رو دستگیر میکردن میبردن مکه میفروختن. اینا مسیحی نبودن اما خب از زمان پیامبر برده داری تو اسلام بود. حتی همین الان رهبرای مذهبی تو لیبی برده داری رو تبلیغ میکنن چون پیامبر اسلام برده داشته و برده داری شرعا حلاله. الان خیلیا تو لیبی تبدیل به برده شدن.
      مکه بزرگترین بازار برده فروشی دنیا بود. حاجی های خودمون همیشه میرفتن برده میاوردن.
      یا مردم افرو-ایرانیها یا افریقا-ایرانیها تو مناطق جنوب از نسل تاریخ سیاه برده داری هستن. جمعیت قابل توجهی تو کشور دارن اما جامعه ی ما طوریه که سرکوبشون میکنه. ما کیش رفتیم ۲ سال پیش بود. اونجا هموطنای تیره پوستمون بودن میبردن با قایق مسافرا رو میگردوندن. خیلی از مسافرا از الفاظ کاکا سیاه استفاده میکردن. ما باید کم کم این چیزا رو با اموزش صحیح دور بندازیم. افریقایی-ایرانی نیستن. ایرانی هستن. کاکاسیاه یه لفظ نژادپرستانه هست.