قدرتمندترین پاسپورت های دنیا در سال ۲۰۲۱؛ جایگاه ایران در این فهرست کجا است؟

قدرتمندترین پاسپورت های دنیا در سال ۲۰۲۱؛ جایگاه ایران در این فهرست کجا است؟

فاصله در آزادی سفر به بیشترین حد خود در دهه های اخیر رسیده و نابرابری در دسترسی به واکسیناسیون میان کشورهای دنیا ممکن است وضع را بدتر هم سازد. این نتیجه ی گزارشی است که به تازگی منتشر شده است.

شاخص پاسپورت هنلی که از سال ۲۰۰۶ قدرتمندترین پاسپورت های دنیا را به طور مرتب تحت رصد قرار داده، آخرین رده بندی و تحلیل خود را منتشر کرده است.

از آنجایی که این شاخص محدودیت های موقت را در نظر نمی گیرد، ژاپن بار دیگر در صدر فهرست قرار گرفته است. با پاسپورت ژاپن برای سفر به ۱۹۳ کشور دنیا یا از گرفتن ویزا بی نیازید یا تنها به ویزای فرودگاهی نیاز دارید.

مؤسسه ی انگلیسی هنلی و شرکا در بیانیه ی خود اظهار کرد: «با وجود محدودیت های مسافرتی شدیدی که کماکان در سرتاسر دنیا برقرار است، هر سطحی از آزادی سفر از حد تئوریک فراتر نمی رود.»

«در صدر قرار گرفتن ژاپن در این فهرست کمی کنایه آمیز است چرا که این کشور اخیراً دست به تصمیم دشواری زد و ورود تماشاچیان از خارج کشور برای حضور در المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو را ممنوع کرد که زمان برگزاری آن بار دیگر تغییر کرد و حالا قرار است در ماه ژوئیه آغاز شود.»

دارندگان پاسپورت ژاپن به ۱۶۷ کشور بیشتر از شهروندان افغانستان دسترسی دارند، کشوری که در قعر فهرست قدرتمندترین پاسپورت های دنیا در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است. مردم افغانستان تنها به ۲۶ کشور دنیا می توانند بدون ویزای پیش از ورود سفر کنند. به گفته ی مؤسسه ی هنلی و شرکا، این بیشترین فاصله میان کشورها از زمان راه اندازی شاخص هنلی است.

کشور ایران به همراه بنگلادش با دسترسی به ۴۱ کشور در جایگاه صد و یکم این فهرست ۱۱۰ تایی قرار گرفته است.

چین و امارات متحده عربی بیشترین  رشد را داشته اند

سنگاپور (با ۱۹۲ امتیاز) در رده ی دوم باقی مانده است و کره جنوبی و آلمان به طور مشترک جایگاه سوم را (با ۱۹۱ امتیاز) از آن خود کرده اند.

همچون همیشه اغلب رده های باقیمانده ی ۱۰ کشور برتر فهرست به کشورهای اروپایی تعلق دارد.

انگلیس و ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۴ در صدر این فهرست قرار داشتند اما قدرت پاسپورت آن ها از آن زمان به طور پیوسته کاهش یافته است. این دو کشور در حال حاضر جایگاه هفتم فهرست را به طور مشترک با سوئیس، بلژیک و نیوزلند از آن خود کرده اند.

بیشترین رشد از جهت آزادی سفر طی یک دهه ی گذشته را چین و امارات متحده عربی داشته اند.

چین از سال ۲۰۱۱ تا کنون با ۲۲ پله صعود خود را از جایگاه نودم به جایگاه شصت و هشتم رسانده و امارات متحده عربی نیز از جایگاه شصت و پنجم به جایگاه پانزدهم رسیده است. تلاش های امارات متحده عربی برای تقویت روابط دیپلماتیک خود با کشورهای دنیا سبب شده شهروندانش حالا به راحتی به ۱۷۴ کشور دنیا دسترسی داشته باشند، در حالی که یک دهه قبل تعداد این کشورها تنها ۶۷ عدد بود.

مؤسسه هنلی و شرکا می گوید: «با آغاز برنامه ی واکسیناسیون گسترده در برخی کشورهای ثروتمند و پیشرفته ی دنیا همچون کشورهای اروپایی، امارات متحده عربی و ایالات متحده آمریکا، سفر به سرتاسر دنیا به زودی بار دیگر برای برخی ممکن خواهد شد.»

«برای شهروندان اقتصادهای در حال توسعه و در حال ظهور، که کار توزیع واکسن در آن ها با سرعت بسیار پایین تری در حال انجام است و پاسپورت آن ها به طور کلی آزادی سفر کمتری را در اختیار می گذارد، به طور قطع چشم انداز کمتر روشنی برای آینده وجود دارد.»

قدرتمندترین پاسپورت های دنیا در سال ۲۰۲۱ :

۱- ژاپن: ۱۹۳ کشور

۲- سنگاپور: ۱۹۲ کشور

۳- آلمان – کره جنوبی:  ۱۹۱ کشور

۴- فنلاند – ایتالیا – لوکزامبورگ – اسپانیا: ۱۹۰ کشور

۵- اتریش – دانمارک: ۱۸۹ کشور

۶- فرانسه – ایرلند – هلند – پرتغال – سوئد: ۱۸۸ کشور

۷- بلژیک – نیوزلند – سوئیس – انگلیس – آمریکا: ۱۸۷ کشور

۸- جمهوری چک – یونان – مالت – نروژ: ۱۸۶ کشور

۹- استرالیا – کانادا: ۱۸۵ کشور

۱۰- مجارستان – لیتوانی – لهستان – اسلوواکی: ۱۸۳ کشور

ضعیف ترین پاسپورت های دنیا در سال ۲۰۲۱ :

۱۰۲- کره شمالی: ۳۹ کشور

۱۰۳- نپال: ۳۸ کشور

۱۰۴- فلسطین: ۳۷ کشور

۱۰۵- سومالی: ۳۴ کشور

۱۰۶- یمن: ۳۳ کشور

۱۰۷: پاکستان: ۳۲ کشور

۱۰۸- سوریه: ۲۹ کشور

۱۰۹- عراق: ۲۸ کشور

۱۱۰- افغانستان: ۲۶ کشور

منبع: cnn
مطالب مرتبط
دیجیاتو
۸ نظر

ورود

  • ممد فروردین ۲۵, ۱۴۰۰

    با پاسزورت ایرانی حتی تو عمق استراتژیکشون هم نمیشه رفت و برگشت!!!!!

  • Azad فروردین ۲۵, ۱۴۰۰

    به نظرم ایران به خاطر اینکه زیر بار مرف زورشون نمیره رتبش اینه مثل همون تبلیغاتشون علیه ایرانی هاست که دروغ میگن و وقتی توریست ها میان میبینن چقدر ایرانی ها با فرهنگن.
    از طرفی دولت مستقر که یکی از شعار هاش عزت به پاسپورت بود که فقط شعار بود مثل بقیه شعارهاشون فقط برای رای اوردن بود باعث شد کشور ضعیف بشه و رتبه ایران پایین بیاد.

    • behnam فروردین ۲۶, ۱۴۰۰

      شوما مو بور پرستی رو با احترام اشتباه نگیر.
      ما عاشق پیشه ی کسی هستیم چشماش ابی باشه یا موهاش بوره.
      وگرنه همین ۲ ماه پیش یه توریست کره ایی رو اونقدر اذیت کردن فیلمش تو یوتوب موجوده

    • محمد فروردین ۲۶, ۱۴۰۰

      می دونی چرا؟ می دونی چرا؟ برای اینکه ما وابسته نیستیم!

  • مَمَدرضا فروردین ۲۵, ۱۴۰۰

    دلخوش به این مقدار نباشید، ما شما را به مقام عنــسانیت میرسانیم!

    همه را مجانــی، میکنیم

    لعنت

  • Afi فروردین ۲۶, ۱۴۰۰

    سرکار خانم برهمند،پرتقال نه،پرتغال درستشه?
    ممنون از مطلبتون

  • محمد فروردین ۲۶, ۱۴۰۰

    چرا برای قدرتمندترین پاسپورت ها ۱۰ تا کشور رو توی لیست نوشتین ولی برای ضعیف ترین ها فقط ۹ تا؟ ترسیدین اگر ایران رو هم که ۱۰۱ امین کشوره توی لیست بذارین، سایت رو ببندن؟!