راه اندازی خط تلفن ویژه شهروندان در چین برای گزارش اهانت به حزب کمونیست در فضای مجازی

راه اندازی خط تلفن ویژه شهروندان در چین برای گزارش اهانت به حزب کمونیست در فضای مجازی

چین در حال سرکوب شدید هر شکلی از عقاید مخالف در فضای مجازی است. این کشور اقدام به راه اندازی خط تلفن جدیدی کرده که شهروندانش از طریق آن می توانند نظرات منفی دیگر کاربران را گزارش دهند.

اداره کل فضای سایبری چین جمعه ی هفته ی گذشته با انتشار اطلاعیه ای شهروندان این کشور را تشویق به گزارش کاربرانی کرد که با مطالب یا نظرات خود در فضای مجازی سابقه ی حزب کمونیست چین را «خدشه دار می سازند» و «برتری فرهنگ مترقی سوسیالیستی کشور را زیر سؤال می برند».

نظراتی که رهبران حزب کمونیست چین و «قهرمانان ملی» را مورد اهانت و هجمه قرار داده و به وجهه و اعتبار آن ها لطمه وارد کرده باشد، تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.

در این اطلاعیه آمده است: «برخی با انگیزه های پنهان … اقدام به ترسیم تصویری غیر واقعی و نیهیلیستی از تاریخ در فضای مجازی کرده اند که سابقه ی حزب کمونیست را بدخواهانه خدشه دار و بدنام می سازد و زیر سؤال می برد.»

مشخص نیست در صورت گزارش شدن از طریق این خط تلفن، چه مجازات هایی در انتظار فرد خواهد بود. اما به گفته ی رویترز، برخی کاربران فضای مجازی در چین به خاطر انتشار محتوای انتقادی علیه رهبران این کشور و تاریخ آن، دستگیر شده و به زندان افتاده اند.

پسر ۱۹ ساله ای از استان جیانگ سوی چین هفته ی گذشته به دلیل انتشار نظرات توهین آمیز در فضای مجازی درباره ی اشغال شهر نانجیانگ، مرکز استان جیانگ سوی چین توسط ژاپنی ها در سال ۱۹۳۷، بازداشت شد.

رویترز همچنین خاطر نشان کرد سال گذشته قانون جدیدی لازم الاجرا شد که بر اساس آن هر کس که به قهرمانان ملی و شهدای چین اهانت کند، تهمت زند یا به یادبود آن ها تعدی کند، به ۳ سال زندان محکوم خواهد شد.

از ممنوعیت گسترده ی دسترسی به منابع اطلاعاتی خارج از چین اغلب تحت عنوان «دیوار آتش بزرگ چین» یاد می شود. کاربران چینی برای دسترسی به منابع اطلاعاتی آنسوی مرزهای کشورهای خود اغلب مجبور به استفاده از وی‌پی‌ان و دیگر روش ها هستند. این سطح از سانسور اغلب پیش و پس از رویدادهای مهم در چین تشدید می شود، مانند جشن های روز ملی چین، نشست سالانه حزب کمونیست این کشور و رویدادهای بزرگ ورزشی همچون المپیک.

کاربران چینی به جای شبکه های اجتماعی خارجی اغلب از Weibo (نسخه ی چینی فیسبوک و توییتر) و Bilibili (نسخه ی چینی یوتیوب) استفاده می کنند اما این وبسایت ها هم به شدت کنترل می شوند.

برخی کلیدواژه ها به خصوص هشتگ های مربوط به موضوعات تابو در کشور چین مانند اعتراضات سال ۱۹۸۹ میدان تیانانمن، حکومت مردمی هنگ کنگ، اردوگاه های اسرای اویغور در شین جیانگ و حتی جنبش «من هم» (MeToo) از فهرست هشتگ ها خارج شده است و امکان جستجوی آن ها وجود ندارد.

منبع: insider
دیجیاتو
بدون نظر

ورود